STEALTH
Баниран/a
- 22 февруари 2015
- 474
- 593
Сликата изгледа перфектно доколку се пушти 4К содржина, а богами и FullHD. Што е подобар избор-TN панел?
H6400 е VA e и измислен за ЛГ-то
Сликата изгледа перфектно доколку се пушти 4К содржина, а богами и FullHD. Што е подобар избор-TN панел?
Не разбирам - зошто е толку подобар? Во кој аспект? Гледам поскап е и е FHD. Зборувам за 40 инчниот модел. Не сум толку упатен, ме интересира, затоа прашувам.H6400 е VA e и измислен за ЛГ-то
Не разбирам - зошто е толку подобар? Во кој аспект? Гледам поскап е и е FHD. Зборувам за 40 инчниот модел. Не сум толку упатен, ме интересира, затоа прашувам.
Каков IPS glow, ти мислиш тоа ќе блеска розево на сите страни...И мене ме интересира истото. Имам и неколку додатни прашања:
- Дали тој модел е најдобриот во тој ценовен ранг (околу 500 евра)?
- Дали е добар за гледање филмови навечер/во темница, или поточно, колку е изразен тој IPS glow?
- Ако не е толку добар, тогаш кој е најдобриот модел на телевизор за приближно истата цена?
Имаше некој коментар од админот (кој зна знање) дека тој телевизор од ЛГ не го бива и дека уопште не е futureproof, иако е 4К. Фактички, многу е подобро да се земе поквалитетен фул хд отколку ентри 4к
За тој Самсунг погоре ми имаат кажано (админот од сајтот) дека со калибрација дава слика вредна за висока класа.
Sony-то го видов пред два саата и е тешко сра*е. Целиот е како од кинеска продавница излезен.
Једино од Сони, ако си мераклија, разгледај ги моделите со алуминиумска рамка. Се останато прескокни го.
За 2015 LG и Самсунг имаат срање серии за Фул ХД.
ауу, тапаТаа листа е неточна и моделите ќе иѓ почнуваат сo J, не со К
http://www.flatpanelshd.com/article.php?subaction=showfull&id=1428310162
Све е ОК само со поседното не би се согласил, но можда и грешам па нека ме поправат поупатените. Според мене 1080p видео подобро изгледа на 1080p Екран поради што тоа му е нативна резолуција(во случај да се се со иста големина и двата Тва) но во зависност од форматот на видеото и слично во најлош случај треба да изгледаат исто, но во никој случај подобро на 4К. Е сега тоа зависи и од самиот екран, нормално дека некој 1080п ТВа со полош квалитет би имале полоша слика некој некој 4К со истото 1080п видео, но јас зборувам во случај со еднакво или приближен квалитет. Имам неколку пати споредувано и на 1080p ТВ некако пофлуидно и подобро ми изгледало видеото него на 4К ТВ, но сепак неможам да тврдам со сигурност пошто како што кажав, тоа зависи од многу причини. Но сепак нативната резолуција ако е иста со резолуцијата на видеото мислам дека би бил оптимум, све друго над и под тоа би било некој степен полошо. Но како што кажав, тоа е мое видување и не сум 100% сигурен дека е така па би сакал да чујам мислење околу ова од поупатените.Го зедов LG 40UB800V. Има одлични бои и контраст. Софтверски одлично е среден. Процесирањето на сликата е флуидно и филмовите изгледаат подобро. Со 4К можам да го користам како монитор за работа. Единствен проблем е тоа што ниту една графичка не подржува HDMI 2.0 за да можам да го користам на 60Hz. На 30Hz ме болат очиве, неможам повеќе од 1 час да работам. На 40 инчи FHD ќе биде невозможно да се користи како монитор. Тоа е предноста на 4К.
Друго - филм во FHD подобро изгледа на 4К ТВ отколку на ТВ во FHD разолуција.
Разликата е во PPI, т.е. дупло поголема густина на пиксели кај 4К. На доволно голема далечина изгледаат идентично добро, ама колку си поблиску до телевизорот толку повеќе детали има на 4К во однос на FHD благодарејќи на upscale-ингот кој го прават. Поостри рабови имаат објектите, се е појасно.Све е ОК само со поседното не би се согласил, но можда и грешам па нека ме поправат поупатените. Според мене 1080p видео подобро изгледа на 1080p Екран поради што тоа му е нативна резолуција(во случај да се се со иста големина и двата Тва) но во зависност од форматот на видеото и слично во најлош случај треба да изгледаат исто, но во никој случај подобро на 4К. Е сега тоа зависи и од самиот екран, нормално дека некој 1080п ТВа со полош квалитет би имале полоша слика некој некој 4К со истото 1080п видео, но јас зборувам во случај со еднакво или приближен квалитет. Имам неколку пати споредувано и на 1080p ТВ некако пофлуидно и подобро ми изгледало видеото него на 4К ТВ, но сепак неможам да тврдам со сигурност пошто како што кажав, тоа зависи од многу причини. Но сепак нативната резолуција ако е иста со резолуцијата на видеото мислам дека би бил оптимум, све друго над и под тоа би било некој степен полошо. Но како што кажав, тоа е мое видување и не сум 100% сигурен дека е така па би сакал да чујам мислење околу ова од поупатените.
Maxwell имаат HDMI 2.0 конекторниту една графичка во моментов не нуди HDMI 2.0
Да, во право сиMaxwell имаат HDMI 2.0 конектор![]()
Се корегирав јасЛошо си разбрал, тоа важи за Kepler картите кои иако немаат HDMI 2.0 конектор можат да прикажат 4К @ 60Hz преку HDMI но само Limited Range RGB (16-235) сигнал. Maxwell имаат фул поддршка.
21552 за првиот и 31632 денари за вториот треба да платиш, зарем сериозно размислуваш да ги купиш? У никој случај не ти се исплати толку пари да фрлиш за нив!Што мислите за двата телевизори што ги нудат blizoo? Дали имаат добри бои и контраст?
![]()
![]()
21552 за првиот и 31632 денари за вториот треба да платиш, зарем сериозно размислуваш да ги купиш? У никој случај не ти се исплати толку пари да фрлиш за нив!
Абе ти со сиот ум сакаш да земеш TV на 48 рати по тие цени? Дај молимте прибери сеШто мислите за двата телевизори што ги нудат blizoo? Дали имаат добри бои и контраст?