Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Skrill (Moneybookers) - од А до Ш

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.038
2.075
Скопје, Македонија
Ако он има merchant сметка неможе туку така да ти праќа пари(директно). Мислам дека тоа што он го збори може да има вистина. Знам дека некако така беше. Можеш да ја апгрејдуваш твојата сметка во merchant али договори треба да потпишуваш и види си провизии и како иде тоа. Јас бев заинтересиран за Merchant али тоа е да продаваш нешто на твојот сајт(skrill да биде пејмент гетевеј).
Ако имаш Merchant сметка(да речеме ти), од кога он ќе ти ги прати парите мора да чекаш една недела да легнат(не е како обичена скрил сметка), имаш други провизии.
Можно е да ти е поефтини со Wire ако може така да ти ги прати(директно), ќе имаш фиксна провизија мислам.
Ако ти е поголема сумата - оди со банкарски трансфер, ако не skrill(помала). Си имаат провизии Skrill.:)
Држи вода муабетов, ама не гледам логика зошто би ја направиле оваа “забрана“, т.е. наместо да “забранат“ префрлање на пари, нека направат поголема провизија...

Најдобро е да се исконтактираат Skrill, и да се види каде е “проблемот“...

unhcR

read-only
9 април 2007
40
6
Skopje
www.vertex-design.com.mk
Аха значи сепак може да е до неговиот акаунт што е merchant... Пратив јас до skrill супорт едно дугачко писмо а за merchant ги разгледав опциите и име некој смотани работи ама може да се искористи! Ах али како немавме paypal до сега ќе ја расчистев работава многу брзо :( Wire transfer незнам зашто неможе искрено, пробавме еднаш и тој ми прати линк од Wells Fargo нешто како резервирани средства каде што јас понатаму треба да се регистрирам и да си ги препратам. Единствената работа беше што мора да имаш сметка во US за да можеш да ја комплетираш трансакцијата! Сум работел по Европа со SWIFT/IBAN и ми е крајно едноставно и лесно оба и за физичко и за правно лице, али ова Америве се тотален хаос! Поздрав и фала ви многу

23 август 2013
1
0
здраво . заработив пари на freelancer.com . во банка имам влезено еднаш во животов, значи немам никогаш користено картичка ,сметка, и сл. Од freelancer.com парите можам да ги префрлам на skrill ,paypal , и кредитна картичка има опции visa , mastercard. Ве молам да ми објасните на нај едноставен начин ако имал некој слично искуство , која опција да ја изберам да ги префрлам парите, и во која банка и каква сметка ке треба на направам за да ги подигнам. фала ви

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.038
2.075
Скопје, Македонија
здраво . заработив пари на freelancer.com . во банка имам влезено еднаш во животов, значи немам никогаш користено картичка ,сметка, и сл. Од freelancer.com парите можам да ги префрлам на skrill ,paypal , и кредитна картичка има опции visa , mastercard. Ве молам да ми објасните на нај едноставен начин ако имал некој слично искуство , која опција да ја изберам да ги префрлам парите, и во која банка и каква сметка ке треба на направам за да ги подигнам. фала ви
Да ти пишува некој пак од почеток што-како-зошто, тешко, така да пролистај го форумов, и ќе најдеш еден куп постови за се што те интересира...

Stefan.Taz

hello world
30 април 2008
285
43
Куманово
www.lookup.mk
Stefan.Taz's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-760 Processor (8M Cache, 2.80 GHz) | DeepCool GamerStorm Gabriel
Motherboard
Asus P7P55 LX
Storage
HDD
RAM
10 GB
Video card
ATI Radeon™ HD 5570 Graphics - AMD
Mouse
NEOCOM
Keyboard
China, Made by 2001
Audio
Zvucnici
Monitor
Philips
OS
Win7
Мора ли сметката у НЛБ Тутунска да е девизна. Имам Виза Електрон у наши пари.
Ќе работи ли Скрил(манибукерс) со денарска сметка со виза електрон картица?
Поздрав

Stefan.Taz

hello world
30 април 2008
285
43
Куманово
www.lookup.mk
Stefan.Taz's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-760 Processor (8M Cache, 2.80 GHz) | DeepCool GamerStorm Gabriel
Motherboard
Asus P7P55 LX
Storage
HDD
RAM
10 GB
Video card
Mouse
NEOCOM
Keyboard
China, Made by 2001
Audio
Zvucnici
Monitor
Philips
OS
Win7
Прашањето е за повлекување на средства, не уплаќање.

Stefan.Taz

hello world
30 април 2008
285
43
Куманово
www.lookup.mk
Stefan.Taz's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus P7P55 LX
Storage
HDD
RAM
10 GB
Video card
Mouse
NEOCOM
Keyboard
China, Made by 2001
Audio
Zvucnici
Monitor
Philips
OS
Win7
Али има ваљда некоја провизија при трансвер од долари у денари пример?

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Значи ако ги повлечеш на картичка автоматски ти одат на сметка во денари(дифолт валута).
Ете јас на пример имам девизна. Ако ги повлечеш на Банкрска сметка(не картичка, значи со IBAN-от да ти е додадена и е во евра, повлечената сума е во евра), ќе ти стигнат на сметка во евра, ама нема да можеш да ги земеш од картичка. Мора да одиш до некоја експозитура, и ќе ти дадат евра оригинал. Пошто во Македонија во продавница не се купува со девизи(евра), мора да ги конвертираш во евра за која земаат провизија. А да, и претходно треба да го одобриш трансферот(да одиш до банка), па после да легнат на сметка(куп малтретирање).

Сума сумарум - не се замарај и повлечи ги на картичка во денари ако ти се за трошење, немаш провизија(НЛБ Тутунска и Манибукерс не земаат провизија за повлекување, само манибукерс имаат 1,8 евра на секое повлекување), профитот им иде кога аплоадираш пари и кога примаш пари(околу 5-6 посто), ама тоа си го земаат без разлика како ти во Македонија ќе ги примиш дали девизи или денари.

Решение и совет од мене, ако ти се за чување повлечи ги преку IBAN и ќе ти стојат евра, и во банка во ќеш може да ти дадат евра кога ќе ги имаш. Ако ти се за трошење повлечи на картичка и ќе имаш денари кои од банкомат можеш да си ги земеш. :)

Македонскиот денар е врзан за еврото и денарот е фиксен, така да исто ти се фаќа и вака и така(не губиш ништо). :)

goranski

hello world
20 март 2013
305
143
единствена разлика е тоа што УЈП има увид во сите денарски сметки, и е надлежна за целиот денарски платен промет, па така утре можно е да побараат да плаќаме данок. Додека во девизи немаат увид и не се надлежни. Секој трансфер што е поголем 5-10к еур, надлежна е агенција за перење пари, али само да проверат од каде е потеклото на парите. Затоа јас избегавам да примам денарски приливи, само заради ова. Се согласувам, секој девизен прилив си носи плус замарање..

goranski

hello world
20 март 2013
305
143
5 или 10...? Разликата е дупло... :)

не сум точно сигурен, некаде накај 7к ми се врти во глава, пред околу година правев муабет со човек од УЈП на оваа тема. Мислам дека секој Xfer поголем од 7к од каде и да доаѓа, подлежи на агенција за перење пари.

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Дечки ај малце совет. Си работам на freelancer.com и сега за сега е за белиќетврсан. Имав старичок акаунт од MB и реков да си го искористам, особено со ребрендирњето изгледаат се посериозно и се се подобри. Она што малце ме замисли е што девизата ми е EURO а претежно плаќањата ги примам во долари. Дали знаете које е најдобар начин да се префрлам(ако е можно) или треба да одам на варијанта затварање сметка/отварање нова? Дали може да ми се искомплицира процесот или не би требало да има проблем?

BTW чисто за инфо, пробано е и е успешно повлекување пари на Visa Electron од Комерцијална банка, но следно ќе си повлечам на Тутунска.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.038
2.075
Скопје, Македонија
Она што малце ме замисли е што девизата ми е EURO а претежно плаќањата ги примам во долари. Дали знаете које е најдобар начин да се префрлам(ако е можно) или треба да одам на варијанта затварање сметка/отварање нова?
После првиот трансфер, не можеш да смениш валута... Јас така се зезнав, отворив во евра, ама пред да го направам првиот трансфер, ја сменив во долари... Отвори си нов Skrill account, ама овој пат во долари...

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.874
34.165
roka.mk
И мене ми е во евра скрилот, па нема везе парите ги примам во долари и си ги конвертира во евра автомацки.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.038
2.075
Скопје, Македонија
И мене ми е во евра скрилот, па нема везе парите ги примам во долари и си ги конвертира во евра автомацки.
Да, ама се губат непотребно пари при конверзија, и мислам дека провизиите при конверзијата и не се баш така мали...

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
220
94
Да, ама се губат непотребно пари при конверзија, и мислам дека провизиите при конверзијата и не се баш така мали...
Подобро е во евра бидеќи доларот крева и паѓа во однос на денарот така што ако чуваш пари на акаунтот цело време ќе ти варираат, а пак во евра цело време е иста сумата.

Мене ме интересира дали познавате некој Физичко (без фирма) кое има платено данок на УЈП за пари повлечени преку Moneybookers
јас веќе една година константно повлекувам преку сервисот и како што се ближи 15 Март
се повеќе и повеќе ми е страв

Поздрав

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.038
2.075
Скопје, Македонија
Подобро е во евра бидеќи доларот крева и паѓа во однос на денарот така што ако чуваш пари на акаунтот цело време ќе ти варираат, а пак во евра цело време е иста сумата.
Да, ама ако рипне доларот, а чуваш во долари...? :)

Инаку зборев за провизиите при конверзија... Ако ти е account-от во евра, а примаш уплата во долари, тогаш се губи процент од уплатата поради провизијата за конверзијата...

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Многу лоша работа е тоа што може да се има само 1 валуда за обичен корисник, и ако се се примаат други валути, се губат доста пари на конверзија, башка сега од 1 ноември кажаа ке има дополнителни феес за користење 3-4% на целокупната сума...

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.038
2.075
Скопје, Македонија
Го знам ова, ама мене ова ме интересира:
башка сега од 1 ноември кажаа ке има дополнителни феес за користење 3-4% на целокупната сума...
Нигде не гледам fees за користење на Skrill account, и тоа на целата сума што моментално ја имаш на Skrill account-от, ако добро те разбрав...?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно