Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

СЕТ Компјутери

Статус
Затворена за нови мислења.

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
Имајќи од порано негативно искуство со услугата на СЕТ во нивните салони,денес успеаа повторно да го докажат тоа и ме поттикнаа да ја отворам темава...СЕ МОЛАТ СЕТ компјутери да гледаат кого вработуваат,во иднина да не бидат се*аци и копачи симнати од планина...е сега да кажам што ми се случи..влагам во салонот на Рузвелтова и како прво никој не те е*е ни два посто..можеш шатор да си поставиш никој нема да те праша што ти треба...второ додека имаше внатре муштерии,СЕ*АЦИТЕ поставуваа телевизори на излог..оние подвижни што им се внатре,како држачи нешто...и еден СЕ*АК додека го вадеше телевизорот му падна..и не знам дали се скрши ама коментарот беше "Абе да ти е*ам мамицата" и после 30 секунди "абе што му е*ам матер" во салон со муштерии..после..отидов таму да купам марамици влажни за монитори бришење..и сега услужуваа еден пред мене и ја чекав до него..имаше 5 вработени на шалтерот..никој не ме праша што ми треба,а јас од инат не им кажував ништо да видам дали ќе им текне..и по 11минути зјапање у нив ко ретардиран,им текна "вие што чекате?" ми вика типот...(М*ЈКА ТИ ЈА ЧЕКАМ *бате кретените)..и за едни марамици ја чекав 15 мин дур се заврши се......што ако утре додека ми го склапа некој компјутерот му падне матичната на некој..и да рече "абе што му е*ам матер"..на пример матична ко GENE Z..или и каква и да е...после ова ќе размислам дали ќе влезам таму па макар и последно да е...

и се молат модераторите да не го бришат текстот

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
никогаш немам купено ствар од сет компјутери,послем ова што го прочитав НИКАД нема да купам ништо од сет компјутери.пред се далеку од професионалноста,се согласувам со тебе неможат секакви копачи и сељанки да работат во такви локали(се знае нив местото во село на стадо) и далеку се од професионалноста.тоа е тоа памет за друг пат друже :)

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
И јас имам чувство дека СЕТ продаваат користен вратен материјал, другар зема Г41 матична од Асус од кај нив со искривени пинови, не би мислел дека фабричко спакуван продукт би можел да има таков проблем.

Pilsator

lurker
15 мај 2012
532
160
И во Битола некако слабо се држат. Одам денес да земам едно најобично сата кабле и чекам на каса и таа женската таму (не е ништо посебно :p ) го бара каблето и зборува со мониторот...неможам да го најдам, нема ништо и ред други глупости, и со другите муштерии истото, седат чекат а таа со мониторот си кажува то што мисли. Го најде за брзо ни 5мин не поминаа ама мислам дека не треба мн. мн. да зборува оти кога рече неможам да го најдам ми дојде да ја удрам со некој маус пад од тие до мене :) Александар и Владе само му вредат во Битола, ако сака некој нешто поозбилно за консултации нив нека ги бара.

d_yor8

user
27 јуни 2011
1.224
511
влагам во салонот на Рузвелтова и како прво никој не те ебе ни два посто..можеш шатор да си поставиш никој нема да те праша што ти треба...

LOL, и мене еднаш ми се има случено слично, ги манијачев куќиштата на Рузвелтова, дури и пробував Труперот да го кренам да видам колку тежи и никој не ме сајкалеше :D

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Црвено килимче, букет цвеќе, микрофон и студиски монитори да не ти треба кога влегуваш во продавница?

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.510
7.817
Скопје
www.facebook.com
Јас нарачав од кај нив напојување кинеско делукс со 350 реални вати а ми стигна уште пошит што има и одвај 100вати.И маки мачам сеа со него.

MachineGunMan

Баниран/a
12 јануари 2013
228
129
Skopje
Јас нарачав од кај нив напојување кинеско делукс со 350 реални вати а ми стигна уште пошит што има и одвај 100вати.И маки мачам сеа со него.

хеех, стварно мислеше дека постои делукс со 350 реални вати? Можеби, ако било наведено на налепницата дека дава 1200W реални... тогаш МОЖЕБИ ќе добиеш 350w од делукс напајање...

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.510
7.817
Скопје
www.facebook.com
хеех, стварно мислеше дека постои делукс со 350 реални вати? Можеби, ако било наведено на налепницата дека дава 1200W реални... тогаш МОЖЕБИ ќе добиеш 350w од делукс напајање...
Абе јас си порачав повеќе делови , матична плоча од 4000 ден , рамови , процесор и напојување. напојувањето делуксот беше скоро 1500 ден а ми пратија некое си PowerData од 500 ден што и одвај дава 100 вати. Инаку имам позитивно искуство со Делкусот.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.876
34.177
roka.mk
Абе јас си порачав повеќе делови , матична плоча од 4000 ден , рамови , процесор и напојување. напојувањето делуксот беше скоро 1500 ден а ми пратија некое си PowerData од 500 ден што и одвај дава 100 вати. Инаку имам позитивно искуство со Делкусот.
Брат инжињерот што го прави нема позитивно искуство со делукс ти имаш браво браво.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Ја купив Лаптоп од кај нив. Не се знае ни кој јаде, ни кој плаќа. Хаос.
Влагам да купам маус не ме рецкаат ни 2%. Одам у анхоч одма што е вработениот/вработената со мене цело време шета и ми покажуваше и од таму купив дури и така поскапа тастатура непланирано. Е тоа ти значи услуга.
У анхоч ГТЦ обично 3-4 има, во СЕТ ГТЦ 5-6 вработени, помала продавница(не е дека не ме виделе) и не се замараат. Страшно ме нервираат.
На Сервисот на Водњанска на Анхоч одма ми заменија графичка(ја сменив за друга) и не ме малтретираа ич(се извинија па дури и подобра ми дадоа а не ја доплатив разликата), а и со СЕТ требаше да го сменам лаптопот и во Сервисот на Рузвелтова чекав ни помалку ни повеќе 2 часа на шалтер само да видат дека не е оштетен лаптопот(и плус еден саат да проверат) значи 3 саати. На едни деца пред мене тој што е на шалтер им се дере кога го прашаа кога ќе можат да го земат компјутерот. Само незнам што беше работава.

И прво ме правеа будали да сум преинсталирал драјвери, и ми вика дечко немам време ај дојди во понеделник, а сеа иди дома види пак.
1. Прв ден да одам за да го купам лаптопот(беше петок) каде чекав 2 и пол саати само да ми наплатат:devil:
2. Втор ден да одам да се жалам(сабота)
3. Трет ден да одам прво до салон, па од таму на рузвелтова(па имаше и протести) да чекам 3 саати да го проверат, па пак назат во салонот во ГТЦ, па таму да чекам уште еден саат, па дома да дојдам.

И незнаете колку само преку глава ми беше од нив.
Намерно направив споредба со Анхоч бидејќи тие фала богу до сега ми понудиле најдобра услуга. Графичка, слушалки, маус, тастатура, УСБиња, хабови, мауспадови, и уште незнам што неможам да се сетам сега сум зел од Анхоч. Ако имало нешто тука биле.

Иначе незнаев дека се такви флегми(FLEGMA без навреда) зашто не сакаат да услужат.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Црвено килимче, букет цвеќе, микрофон и студиски монитори да не ти треба кога влегуваш во продавница?
па и реално да ти кажам и треба да прават така,пошто зависат од нас НАРОДОТ а не од воздухот со такво понашање во планина можат,да живеат на што личи тоа така тебе некој да те услужува?да му ја распукаш фацата а од тој народ плата зима ужас.

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
Влегувам во гтц да купам усб стик гледам Corsair Survivor профи ја прашувам лепотата АКА шефицата која брѕина е стикот ми вика усб 2 ја прашувам уште еднаш која брзина на пренос е тој стик малку нервозно ме гледа и ми вика ти реков усб 2 стиковите немаат брзина па морав од нико да си купам свака час за сет што донесоа ќумбиња на дрва

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
vo pravo ste ama i niv ne im e lesno za 15 000 gi sexaat kako sakaat i najcesto debeliot kraj e kaj musteriite , ne gi opravduvam ama taka e.
пријателе сите работиме за парче леб и за пари,има луѓе кој ги сексаат за мочани 100евра.ама трпат така и овие гадниве треба да трпат.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Влегувам во гтц да купам усб стик гледам Corsair Survivor профи ја прашувам лепотата АКА шефицата која брѕина е стикот ми вика усб 2 ја прашувам уште еднаш која брзина на пренос е тој стик малку нервозно ме гледа и ми вика ти реков усб 2 стиковите немаат брзина па морав од нико да си купам свака час за сет што донесоа ќумбиња на дрва

I dobri fenovi ima vo lager vidov na noviot katalog.
d_yor :D

Psychoo

hello world
1 мај 2008
374
7
Ohrid
Ме претекна таман решив да отворам ваква тема за СЕТ ... денес во салонот во Охрид вработените начисто ме поп*здија ... типот ме убедуваше како тоа Thermal Master биле подобри од Cooler Master ... Второ земм диск го прачувам дали е сата 3 6мб/с ми вика да .. го отварам гледам пишува сата 3 3мб/с му викам 3 пати те прашав и ми рече да ... па усште будала ме прави ... стварно ако чита некој од газдите на сет нека вработува по писмени

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.127
14.268
Јас па си го имам муабетот со таа типката и ми нуди се со детално појаснување на сите спецификации.

Е сега за чекање, чекам. Ама пак и ми одговара зашто појќе муабет се крши. :D А бе деца не сте уште женети да видите што е суша. :D

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Јас па си го имам муабетот со таа типката и ми нуди се со детално појаснување на сите спецификации.

Е сега за чекање, чекам. Ама пак и ми одговара зашто појќе муабет се крши. :D А бе деца не сте уште женети да видите што е суша. :D
млади сме за женење пријателче,е тек тоа кога ке дојде животот завршува хахахаха :D

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Кога читам вакви текстови мака ме фаќа што Анхоч не вртка посеризона роба од овие копуци како што се сет, амц....
Анхоч да почне да продава (и) Asus, Cooler Master и ред други ...овие слободно можат да се прешалтаат да продаваат Алфа Плам и LTH

maci

poweruser
2 април 2008
3.393
978
сет не се змараат бидејќи имаат бизнис со градење згради и продажба на станови.

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068

Ај те молам.............................не тролај........у анхоч уште не си влегол трчаат по тебе..и не иди контра само и сам знаеш што мислам како и другите 10 души

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно