Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Каква работа нема кај Samsung? Опцијата за 85% што е ако не примитивна верзија на тоа што Sony со години го прави со Battery Care на далеку поинтелигентен начин?

Или пак, ако добро сум те разбрал, Samsung не е (до толку) склон на деградација заради слабите полначи?

Нема сетирање да се полни од xx време на дифолт, него само до 85% како мерка на издржливост, не се умараат додатно заради споро или релативно безбедно полнење најверојатно. Лично сметам дека ако се полни до 85, никаков бенефит нема од полнење со старт во xx време

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Денес го инсталирав Октомврискио печ. Нема ништо значајно освен безбедносни ствари.

Гледам дека е најавен и Андроид 13 со One UI 5 за овој месец (најпрво за корисниците на S22)

Маша

user
24 април 2007
1.053
2.830
Има ваква опција, ама не го дополнува до 100 ко во твоето сценарио.
Погледнете го атачментот 117155
Евентуално не знам рутинче If Time period 6:30-7:00, Then Protect battery Off, можда ќе продолжи да полни.
Го пробав ова, се разбудив со 100%
Само треба да се дополни, кога ќе заврши да го враќа Protect battery: On

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.858
6.441
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Маша

user
24 април 2007
1.053
2.830
За Bixby рутина која дополнува до 100% зборуваш?

Де ако не те мрзи напиши како ти е сетирана?
Мојата е обратна од на декомоте. Пошто немам никаков ред, не се знае кога ќе го уштекам, мене ми седи цело време On. Па ако го оставам преку вечер подесено е да во 07:00 го гаси protect и се дополнува.

Screenshot_20221014-151418_Bixby Routines.jpg

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Мојата е обратна од на декомоте. Пошто немам никаков ред, не се знае кога ќе го уштекам, мене ми седи цело време On. Па ако го оставам преку вечер подесено е да во 07:00 го гаси protect и се дополнува.
Ова ми треба. На ова би додал и fast charging off

btw
Да не знаете случајно како да направам рутина со custom sound? На пример кога батеријата е 100% полна.
Нуди тоа Music ама што понатаму кога не ти дава опција да употребиш што music да свири

Маша

user
24 април 2007
1.053
2.830
Ова ми треба. На ова би додал и fast charging off

btw
Да не знаете случајно како да направам рутина со custom sound? На пример кога батеријата е 100% полна.
Нуди тоа Music ама што понатаму кога не ти дава опција да употребиш што music да свири
Мене тоа ми е решено со custom notification. Чекарано Read this notification aloud.
Па ми пљампа "Remove charger! Remove charger! Remove charger! Remove charger, Hey, You! Remove charger!" и плус како нотификација ми стига на саатот.

Атачменти

• 1665755578140.png
    1665755578140.png
    148,1 KB · Прегледи: 26

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Мене тоа ми е решено со custom notification. Чекарано Read this notification aloud.
Па ми пљампа "Remove charger! Remove charger! Remove charger! Remove charger, Hey, You! Remove charger!" и плус како нотификација ми стига на саатот.

Исто како кај Apple што се мести

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Има чаре да ми покажува целосна нотификација а не икона на AoD?

Иначе One UI 5.0 донесува и:
New Camera Features

The camera app on Galaxy phones gets a bunch of new features including Histogram in Pro mode, the option to zoom with one hand, support to add watermark to images, food mode gets Telephoto lens support, and users can easily select filters in the camera app.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Абе дечки, некој што користи Phone Link на Windows 10 да знае што може да биде работата што не можам да дропнам фајл на телефон?

Сите функции ми работат само таа не. Од телефон на компјутер функционира. Од компјутер на телефон не.

Нурам како Максим по дивизија на интернет но „нивните“ проблеми се обратни односно не моат да префрлаат од телефон на компјутер.

Фајловите што пробувам да ги џитнам се слики. Влечам на тоа скринот, има „плус“ знакче дека е спремно (како во Windows Explorer кога влечеш) ама ништо не се случува.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.605
3.082
Абе дечки, некој што користи Phone Link на Windows 10 да знае што може да биде работата што не можам да дропнам фајл на телефон?

Сите функции ми работат само таа не. Од телефон на компјутер функционира. Од компјутер на телефон не.

Нурам како Максим по дивизија на интернет но „нивните“ проблеми се обратни односно не моат да префрлаат од телефон на компјутер.

Фајловите што пробувам да ги џитнам се слики. Влечам на тоа скринот, има „плус“ знакче дека е спремно (како во Windows Explorer кога влечеш) ама ништо не се случува.
Да не треба некоја "пермисија" да ја одобриш во сетинзите од андроидо, нешто на пр. како одобрување за друг уред да зачувува фајлови на тој уред?

Испратено од телефоно.

Julian

lurker
20 август 2016
525
360
Малце помош. Ми треба програма да префрлам се што има од самсунг на самсумг телефон. Дали smart switch е добра и испробана програма?

Маша

user
24 април 2007
1.053
2.830
Малце помош. Ми треба програма да префрлам се што има од самсунг на самсумг телефон. Дали smart switch е добра и испробана програма?
Јас од Huawei на Samsung префрлав со Smart Switch, немав никаков проблем.

Маша

user
24 април 2007
1.053
2.830
Во Downloads сигурно ги нема? Да не не ти ги дава само тоа нотификациите "Successfully transferred 1 file to Downlods"...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.622
19.361
Во Downloads сигурно ги нема? Да не не ти ги дава само тоа нотификациите "Successfully transferred 1 file to Downlods"...
Дефинитивно ги нема. Ништо не се случува
Како што кажав префрлањето од телефон на компјутер функционира. Клонирање на екранот од телефонот, стартување на апликации и сето тоа работи без грешка.

Имам некој филинг дека Windows мрси нешто ама немам идеја што би можело да биде.

Cross device copy and paste имам означено.

Иначе познати ми се другите методи. Конкретно користам FTP Server Pro (андроид апликација) со File Zilla кога префрлам слики од телефон на компјутер (и обратно) ама ова ми е згодно чим сум тука.

[edit]
Копирањето на текст од Windows на телефон функционира. Ела имај памет...

Последна промена:

Potop

hello world
26 декември 2013
378
498
Би замолил за одговор на едно прашање кое е поврзано со с21 ултра.
Телефонот е на сопругата (значи камерата и е една од најбитните работи, покрај стандард вибер, фејс. Иста...) Е сега по последниот апдејт незнам кога беше се осеќа намалување на квалитетот на камерата. Поматни се, неѓа острина...
Сите сетинзи се наместени на макс такада не е до тоа. Некој со овој телефон слично искуство или решение.

Sent from my iPhone using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Би замолил за одговор на едно прашање кое е поврзано со с21 ултра.
Телефонот е на сопругата (значи камерата и е една од најбитните работи, покрај стандард вибер, фејс. Иста...) Е сега по последниот апдејт незнам кога беше се осеќа намалување на квалитетот на камерата. Поматни се, неѓа острина...
Сите сетинзи се наместени на макс такада не е до тоа. Некој со овој телефон слично искуство или решение.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Reset settings vo apk

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно