Немам пробано ама сигурно има апкВелит "Goodlock is not available in your region"
Е сега, имало Nice Lock ама не ми е јасна поентата затоа што во телефонов гледам опции за да ставам во Deep sleep
Немам пробано ама сигурно има апкВелит "Goodlock is not available in your region"
Е сега, имало Nice Lock ама не ми е јасна поентата затоа што во телефонов гледам опции за да ставам во Deep sleep
Велит "Goodlock is not available in your region"
Има apk ама гледам дека треба да се симнуваат дополнителни модули кои повторно се ограничени по регион.Немам пробано ама сигурно има апк
Не вервам дека ќе ти пружи тоа толку за замарањето што ќе го направиш, можда грешам, како што гледам повеќе е шминка и козметика.Има apk ама гледам дека треба да се симнуваат дополнителни модули кои повторно се ограничени по регион.
Гледам има финта со вадење на СИМ и инсталација на VPN
Скроз друга намена е good lock, феноменална апликација
Иначе е супер момак, услужлив и сето тоа ама кога ќе ми настапи "инсталирај и не мрси м*да" ми иде да си го распарам стомакот..Па кажи ја намената кога веќе кажа дека има друга намена. Можда ми треба баш таква апликација за баш таква намена.
Секако, само го мрзи да пишуваИначе е супер момак
Симни Fine Lock од playstore. После во апликацијата ќе имаш линкови за апк фајлови да симнеш од good lock и компонентите. Лесно е за местење.Велит "Goodlock is not available in your region"
Па кажи ја намената кога веќе кажа дека има друга намена. Можда ми треба баш таква апликација за баш таква намена.
Секако, само го мрзи да пишува![]()
Settings > Apps > Messages > Notifications > Notification categories > Incoming messages > Sound и овдека одбери фајл менаџер како на пример Total Commander (или друг ама не и Самсунговиот) и најди си го тонот или одбери од предефинираните.Како да сменам Звук од нотификации за СМС т.е апликацијата за смс од гугл општо за сите контакти да не одам еден по еден (тоа само го најдов) ?
Ова е просто решено кај xiaomi телефоните
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
После Incoming messages нема опција Sound само за штиклирање он-оф. колку читав по нетов скоро и да нема решение за оваа банална работа, единствена опција што ја најдов беше за секој контакт посебно да се бира звук што е дебилно. Не е страшно ама нервира секако нема да го корисма јас телефонот ама сакав звукот за смс да биде мој избор да не е defaultот од самсунгот, сепак фала за помошта btw MIUI каков е таков е ама за некои работи попрост е...Settings > Apps > Messages > Notifications > Notification categories > Incoming messages > Sound и овдека одбери фајл менаџер како на пример Total Commander (или друг ама не и Самсунговиот) и најди си го тонот или одбери од предефинираните.
Зошто едноставно кога може ретардирано, така?
притисни на Incoming messages и се отвора изборот на предифинирани звуциПосле Incoming messages нема опција Sound само за штиклирање он-оф. колку читав по нетов скоро и да нема решение за оваа банална работа, единствена опција што ја најдов беше за секој контакт посебно да се бира звук што е дебилно. Не е страшно ама нервира секако нема да го корисма јас телефонот ама сакав звукот за смс да биде мој избор да не е defaultот од самсунгот, сепак фала за помошта btw MIUI каков е таков е ама за некои работи попрост е...![]()
Е вака може, требало да се стисне подолго за да излезе ново мени со сетинзи сега е океј фала 389мкпритисни на Incoming messages и се отвора изборот на предифинирани звуци
Оди во Settings - Notifications- Apps и провери дали таму се штиклирани за да ти стасуваат нотификации.Здраво дечки, ај помош ве молам. Не ми стигаат нотификации од фб месинџер и од инстаграм. Ставени ми се во never sleep исклучен е power safe и неќе, стигаат ранодом или кога ќе го одклучам телефонот. Инаку е А52 на последен упдејт која и да е верзија.
Да да - се, инаку нема воопшто да стигаат/појавуваатОди во Settings - Notifications- Apps и провери дали таму се штиклирани за да ти стасуваат нотификации.
Мистиката на полнење е доближана и mystery free од страна на Sony и се нарекува Battery Care кој во последните верзии/модели е донесена до совршенство.Малку да ја доближам мистиката на полнење батерии до некој потенцијално заинтересиран читач.
Мистиката на полнење е доближана и mystery free од страна на Sony и се нарекува Battery Care кој во последните верзии/модели е донесена до совршенство.
Една од причините заради кои мојата Xperia XZs (шмрц) издржа 5 години (сега е на 80%)
За тие што не знаат.
После неколку дена (иницијално користење) ви ги следи навиките и батеријата ја полни до 90% , го прекинува полнењето и останатите 10 проценти ќе бидат наполнети еден чaс пред да го извадите од полнач.
Сето ова е на „доброволна основа“ односно ќе бидете известени за начинот на полнење.
Моменталните верзии дозволуваат рачно подесување на периодот кога сакате Battery Care да направи kick in.
Ова кај Samsung се добива преку брда и долини со Bixby Routines во ала IFTTT стајл
You're holding it wrong.Нема таква работа кај Samsung заради умерените полначи и опцијата за 85% полнење, повеќето модели се со 15W (пониска класа) па не ти треба тоа.
Каква работа нема кај Samsung? Опцијата за 85% што е ако не примитивна верзија на тоа што Sony со години го прави со Battery Care на далеку поинтелигентен начин?Нема таква работа кај Samsung заради умерените полначи и опцијата за 85% полнење, повеќето модели се со 15W (пониска класа) па не ти треба тоа.