Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.787
5.507
Mobicom Mobile Store
Овие ти се од Грција носени.
Да кај нив бар се знае дека добиваш носен од Грција, со грчка гаранција и сервис у Грција. Имаше земено другарче од таму мислам беше МИ 6, па нешто го зезаше звучникот, па мораше карго до Битола, па после они го носеа за Грција и така околу 3 недели го фати целата работа. Како и да е однапред беше запознаен дека ќе е така и ако ти одговаеа онда ОК.
П.с. цените и не им се нешто поефтини од стандард. Неможат со шверцерскиве.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Ќе ве замолам за препорака на телефон до 200-250 еур., планирав да го земам од Hi Store Mi Max 2S меѓутоа нема залиха. Алтернативи во ценовниот ранг?
Самсунг М30S го гледав 12к во Ледиком. Ако не супер си захтевен за најдобра можна камера, телефонов е бомбона. И камерите не му се лоши за парите.

Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Имам Samsung Galaxy Note 10+ од пред нова година, и од пред неколку саати имам проблем со него, незнам дали е хардверски или софтверски.

Ретко користам слушалки со него, а и ретко го полнам така да самиот порт многу не е користен.

Прееска додека слушав музика, имав телефонски повик, а за да не зборам преку слушалките ги извадив, кога ги вратив веќе звукот доаѓаше директно од телефонот, таква работа до сега не ми се случила.

Се појавува нотификација Android System: USB connector connected и одма после USB connector disconnected, и цело време така во круг одма по друго се менува.
После некое време (рандом) од неколку минути прекинува нотификацијата, ама штом ставам слушалки пак се враќа.

Веќе и кога беа ставени слушалките беше нешто топол.

Пробано со:
-Бутирање и Wipe Cache на Android
-Samsung ANC Type-C апликација од Galaxy Store
-Update на самиот Android на верзија од Април 1ви

Рандом од неколку обида, проработеа слушалките(од 10 обиди еден работи).

Телефонот никогаш ни видел ни пробал да плива, така да тоа не е.

Од тоа што разчитував низ интернетов, најверојатно е charging port-от и истиот ќе треба да се замени. :(

Сега, со оглед на ситуацијата и тоа дека е продолжен викенд, дали знае дали воопшто работи соодветниот сервис од понеделник натаму, и колку време би фатила поправката(од искуство), ако е до тоа.

Фала многу!

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Имам Samsung Galaxy Note 10+ од пред нова година, и од пред неколку саати имам проблем со него, незнам дали е хардверски или софтверски.

Ретко користам слушалки со него, а и ретко го полнам така да самиот порт многу не е користен.

Прееска додека слушав музика, имав телефонски повик, а за да не зборам преку слушалките ги извадив, кога ги вратив веќе звукот доаѓаше директно од телефонот, таква работа до сега не ми се случила.

Се појавува нотификација Android System: USB connector connected и одма после USB connector disconnected, и цело време така во круг одма по друго се менува.
После некое време (рандом) од неколку минути прекинува нотификацијата, ама штом ставам слушалки пак се враќа.

Пробано со:

Од тоа што разчитував низ интернетов, најверојатно е charging port-от и истиот ќе треба да се замени. :(

Сега, со оглед на ситуацијата и тоа дека е продолжен викенд, дали знае дали воопшто работи соодветниот сервис од понеделник натаму, и колку време би фатила поправката(од искуство), ако е до тоа.

Фала многу!
Јави им се на Мобико, јас така завршив работа за 3 дена иако не сум од Скопје, жената што се јавува е многу љубезна и услужлива.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027

Пробано со:

Фала многу!

Ако има кај нас гаранција, мобико или видео дата.

Проблем е што е нов модел и немаат делови за него, ќе се чека 2-3 недели.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7

Пробано со:

Фала многу!
Може да е баг со апликацијата што ја користиш ( ако е повик преку вибер/месинџер/итн) ако е нормален повик тогаш незнам.

Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Оф леле.
Хардверски е проблемот, не само на слушалките туку и со други кабли проблем(треба да го погодиш аголот за да работи).
Земен е од телеком, има гаранција и осигуран е исто.
Реално сум разочаран. :(

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.489
Скопје
Само што успеав да вратам во живо телефон на кој беше заборавен патернот, беше заборавен гугл акаунтот... на овој начин (со фактори ресет де секако, да не мислите и податоците успеав да ги зачувам :D)
View: https://www.youtube.com/watch?v=aYJQMTZTzpQ

Верувам дека би работело и за други телефони.
Во суштина, треба некако да се обидеш да дојдеш до броусер, да симнеш 3 апликации, и да искорисишт secure/erase опцијата на find my device.
Не ми се верува дека следев 16 минутен „туторијал“ и не налетав на ниту еден чекор кој беше поразличен од тоа што јас го правам.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Има ли начин кога за отклучување се користи скенерот за отпечатоци, да се намести при различен прст да има различна функционалност?

На пример, се допира со еден прст, телефонот само се отклучува. Се допира со друг прст, се отвора именикот, со трет прст, се отвора камера итн.

Не наидов на ништо вакво по интернетов, не е можно дека никој досега не се сетил да воведе ваква функционалност. Освен ако постои некое безбедносно ограничување од страна на оперативниот, за што баш и не гледам причина.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Samsung A40 или Huawei P30 Lite ?

И

Избришан член 5469

Гостин
Има ли начин кога за отклучување се користи скенерот за отпечатоци, да се намести при различен прст да има различна функционалност?

На пример, се допира со еден прст, телефонот само се отклучува. Се допира со друг прст, се отвора именикот, со трет прст, се отвора камера итн.

Не наидов на ништо вакво по интернетов, не е можно дека никој досега не се сетил да воведе ваква функционалност. Освен ако постои некое безбедносно ограничување од страна на оперативниот, за што баш и не гледам причина.

Пробај со ова

XDA Labs | Fingerprint Gestures

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.939
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
9 август 2018
1.172
477
Дечки, другарче сега малце е во кнап со пари . Со лаптопот си има доста проблеми треба делови да мењава, тоа е одлучено одприлика, но он 3 телефони има искршено претходно, еве овој што му е третиот му отиде екранот неодамна.
Сега да дава 3,100~3,300 екран и стакло за J4+ не вреди за него оти едно што треба лаптопот да си го среди, асален телефон ќе треба да чека договор да му истече, за 8 месеци а до тогаш ќе му треба телефонче поволно до 3,000 највише.
Нема везе кој бренд е реално, колку толку да му врши работа дур да земе асален телефон.
Ако има некој нешто да понуди пишете, може и од овде ќе му кажам да види.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Дечки, другарче сега малце е во кнап со пари . Со лаптопот си има доста проблеми треба делови да мењава, тоа е одлучено одприлика, но он 3 телефони има искршено претходно, еве овој што му е третиот му отиде екранот неодамна.
Сега да дава 3,100~3,300 екран и стакло за J4+ не вреди за него оти едно што треба лаптопот да си го среди, асален телефон ќе треба да чека договор да му истече, за 8 месеци а до тогаш ќе му треба телефонче поволно до 3,000 највише.
Нема везе кој бренд е реално, колку толку да му врши работа дур да земе асален телефон.
Nema da zeme podobar telefon do 3000 den od j4 plus.
neka si go napravi.

9 август 2018
1.172
477
Nema da zeme podobar telefon do 3000 den od j4 plus.
neka si go napravi.
Не му е до подобар телефон дојдено.
Као привремено за ало ало, месенџер и инстаграм.
Игри на лаптоп игра / ќе игра.
Подобар телефон како што реков за 8 месеци одприлика.

Ate97

hello world
29 април 2017
59
158
Скопје
За тие пари речиси ништо нема најдобро да си го направи и да си земе една силиконска маска. Или пак да прочепка по огласиве можеби има нешто од рангот на галакси с5 или редми постарите до кај 4к. Кинезарииве неколку што има за 3 - 4к не би рекол дека би понудиле "usable experience" на инстаграм или на месенџер.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Нема логика да дадеш на оглас 3000 ден и да купиш нешто што може не е ни исправно, 2800 може да средиме за екран орг.

9 август 2018
1.172
477
Нема логика да дадеш на оглас 3000 ден и да купиш нешто што може не е ни исправно, 2800 може да средиме за екран орг.
А со се стакло задно за J4+ колку ќе му дојде?
И, дали има екран за J7 Prime, и колку ќе кошта.
Оти он има 3 уреди расипано, еден од кој J4+, а друг J7 Prime, ако J7 Prime е поевтин тогаш тој да се прави.
Пиши цена и ја ќе му пишам.
И нему му е целосно расипано, ми ни тач не работи, розеви/зелени линии му вади, оцрнет екран, и скршено стакло.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
J7 prime нема делови, не е за наш пазар тој мислам, може сум грешка, задното нема да му смени за функција за телефонот, ќе си стави футрола од 150 ден, нека си плати само екран и има функционален телефон за 50 евра.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.489
Скопје
Аха, значи муабетот од компјутерите/лаптопите („брат дај некој до макс 200 евра да земам, мене не ми треба за којзнае што, фб, меил, ворд да искуцам, некоја игра онлајн чат-пат“) се префрли и кај телефониве (мене не ми треба за нишо посебно, ало-ало, инста, фб ово оно).
Убо.
Тоа што Фејсбук не работи ко што треба и на јаки компјутерите затоа што ги фатија дека ставаат еден тон непотребен код за да избегнуваат адблокери, нема врска.
Тоа што и Ворд документ од десетина страни знае да кочи на тињине до 200 евра исто нема врска.

mkgunner

hello world
29 октомври 2008
444
339
Кичево
mkgunner's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 1600AF
Motherboard
MSI B450 Gaming Plus Max
Storage
Kingston A2000 250GB
PSU
Chieftec GPS-600A8
RAM
2x8Gb G.Skill Ripjaws F4-3200C16D-16GVGB
Video card
XFX RX570 4GB
Case
No name
Mouse
некаков Кинез
Keyboard
Delux K5108 (11 години, абер нема да рикне)
Audio
Panasonic SA-AK20 на AUX
Monitor
AOC 27V2Q
OS
Windows 10 Pro
Екранот за J4+ е 20 евра, обичен LCD екран, во мобилара нормално зато што е Samsung ќе ти го наплатат 50 евра, апсолутен грабеж

Испратено од JSN-L21 преку IT.mk форум апликација

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв