Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Парфеми

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.759
3.463
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
вака го замислувам скоти и псај :ROFLMAO:
Земам пратка од Noir што си земав некои деканти од парфеми кои претходно имав оригинали.. На страна што ова не е за сериозна употреба, ама блиску се со мириси искрено, за 250ден 10мл ќе се прскаат за на гости..

Идам дома, отварам пораки, брат ми во исто време ми праќа слика од некој ниш парфем од околу 100е. Во меѓувреме имам толку есенско-зимски парфеми што ако не ги потрошам оваа сезона, најверојатно ќе треба да ги фрлам.

А јас го заразив, и сега пола плата му оди на парфеми. :(

Screenshot 2026-09-16 at 16.27.35.png

Болест е ова, ќе фрлам се ќе земам Fahrenheit и тоа ќе биде за сите сезони. :)

kolesk

lurker
6 февруари 2016
812
1.253
Гледам си порачал без капки. Дали тие капки вршат некоја промена?
И дај рецензија за нивниот Naxos и extreme ford focus.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.759
3.463
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Гледам си порачал без капки. Дали тие капки вршат некоја промена?
И дај рецензија за нивниот Naxos и extreme ford focus.
На 10мл е ок, не е лошо, ако земеш поголемо шишенце сигурно ќе треба да појачаш, ама не сум зел големи пакувања, само вака мали за тест.

Наксос нема благе везе со оригиналот, мислам општо сите немаат благе везе, ама овој го има тој мирис на дим и тонка и тоа е тоа, не се осеќа освен ако не мириснеш директно на местото и ќе те удри јак силен мирис на алкохол и можеби заради тоа јачината на овој е слаба. Можеби со повеќе капки ќе се појача, ама не би фрлал пари, пре би зел декант оригинал ако треба или dupe парфем.

Другите не ги пробав пошто се фатив со работа и ги оставив за после.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.386
20260916_160921.jpg 20260916_161357.jpg 20260916_164305.jpg

Додаден Xerjoff Regio во колекција.
Доста време го меркав и тестирав и конечно за добра цена го зедов. Има сличности со црна орхидеја на Том Форд меѓутоа е по овошен и понослив за сите сезони. Феноменална трајност и проекција.
Xerjoff Cruz Del Sur 1 е за мене доста "смрдлив" парфем. Алкохолно силно отварање со кожни ноти го прават ненослив овак парфем за мене. Феноменална проекција и трајност.
Xerjoff Decas е сладок зимски парфем. Интересно и луксузно отварање кое после некое време мириса на добро склопена ванила. Добра проекција и трајност
Creed Centaurus- e мојот следен парфем за купување. Преубаво зачинско отварање каде најмногу доминира цимет. После некое време се осеќа pink pepper и се смирува со ванилести ното. Преубави природни и квалитетни ноти носи парфемов. Дефинитивно зимски со солидна трајност и проекција 10/10.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
812
1.253
@pipelin Од кои парфеми од Noir си задоволен? Се мислам и јас да порачам. Едно време многу се рекламираа.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно