Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Philips TV

PsyShadow

hello world
9 април 2007
75
1
Imam Philips TV 55 inchen ne znam tocno koj model e, go zedov od amc, imam problem so filmovi od usb ili hdd...na pocetokot se beshe Ok, ovie nekolku dena pocna da mi pravi problem, posle 15 sekundi od filmot pocnuva da secka, preripuva po 20 sekundi...ne e do usb probav so 5 razlicni usb-a i 5 razlicni kompjuteri i 5 razlicni formati...Ima nekoj nekakvo iskustvo so vakvo neshto?

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
да не ти прегрева телевизорот? Дали е оддалечен од ѕид и дали околу него има простор за ”дишење”?

PsyShadow

hello world
9 април 2007
75
1
Na zidot e zakacen ama pravi problemi samo so usb, onaka nishto nema problemi....mozda e do firmware ? Mu napraviv update ama ne praveshe vednash problemi, pokasno pocna...

krema

OG
24 јуни 2009
15.758
15.847
youtu.be
Дали проба со друг рип, можеби некои кодеци не ги добро декодира. Не спомна за каков квалитет на видео станува збор!

Heruvin

Баниран/a
5 ноември 2010
156
112
Imam Philips TV 55 inchen ne znam tocno koj model e, go zedov od amc, imam problem so filmovi od usb ili hdd...na pocetokot se beshe Ok, ovie nekolku dena pocna da mi pravi problem, posle 15 sekundi od filmot pocnuva da secka, preripuva po 20 sekundi...ne e do usb probav so 5 razlicni usb-a i 5 razlicni kompjuteri i 5 razlicni formati...Ima nekoj nekakvo iskustvo so vakvo neshto?
Во прилог на твојата работа,и јас имам од таа марка ТВ,само е стар некаде 3 години и е 32 инчи.Инаку е надградуван последно,но тоа нема врска веројатно имаат проблеми со хардверот,истата работа ја прави и кај мене со УСБ,јас пробав наместо директно(демек загрева),извадив мал кабел и УСБ-то го приклучував на него,но ете знае кога се високо компресираниформати,да сецка или да ги поткочува,значи не може баш глатко да ги отвора,а исто ми се случува некаде на пример при крајот на филмот,20 до 15 минути да го исклучи филмот и не го прикажува,додека на ПЦ слободно можам да го изгледам,до сега чаре не сум нашол,како и да е сигурно имаат некоја мана,што овде не можат да ја откријат.Предлог,пошто ти е од АМЦ,има на форумов нивна дискусија,прашај ГИ СТРУЧЊАЦИТЕ ,нивни расположени се за дискусија.

hebocig

lurker
7 јануари 2010
653
143
Самсунг телевизорите со исти перформанси се малку поскапи од Филипс. Дали вреди да се дадат тие "малку" пари?

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.370
12.007
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Самсунг телевизорите со исти перформанси се малку поскапи од Филипс. Дали вреди да се дадат тие "малку" пари?

Вреди секој денар. Во Самсунг досега не сум начекал некој ѓубре процесор, само ѓубре електролити. Во Филипс.... се е ѓубре внатре, почнувајќи од штампа па се до панел. Двапати менувам процесор на една 32-ка, двапати ме секса со различни симптоми, и на крај ми текна да пребарам да купам нов процесор. Се ми стана јасно....
http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20151231022231&SearchText=mt8222tmmu

bobipp

hello world
13 ноември 2009
454
298
bobipp's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 2700X with Wraith Prism Cooler
Motherboard
Asrock B450 Pro 4
Storage
SSD Samsung 860 EVO 250 GB
PSU
Riotoro Enigma G2 650W Gold full modular
RAM
2x8 GB G. Skill Ripjaws V 3200 Mhz
Video card
MSI GTX 1650 SUPER 4 GB OC Edition
Case
Riotoro CR400 2x120 mm fans
Mouse
A4Tech X-710BK
Monitor
AOC i2269vwm 21.5" IPS
OS
Windows 10 Pro
Не очекувај многу. Ептен се продадоа од овој модел во сите тех. продавници за празнициве а веќе има поплаки дека андроидот им е спор, па дури и некои се жалат на дамки и линии на средината на екранот.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Gravedigger! Темата е од пред 7 месеци, ама коментаров твој вреди да се реплицира! Кој модел на Самсунг со исти пеформанси е поскап од кој модел на Филипс? :rolleyes:

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.508
7.814
Скопје
www.facebook.com
Чаре само - ХДМИ излез од компјутерот и 10 метарски долг кабел и приклучи си го на телевизорот и пушти си филм од компјутерот и мирна глава .

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.495
571
Philips-55PUS7303-3.png

Jaс имам ваков модел 43 инчен со Android eкстра е. Инсталирано имам Kodi за гледање телевизија, филмови и серии. Исто имам инсталирано Stremio апликација за гледање торент филмови и серии. На Kodi малку поспоро отвара филмови и серии додека пак на Stremio oтвара секој филм одма без проблеми.

Приметувам само на екранот се појавија на некој места флеки, најверојатно од внатрешна страна се на екранот, нити сум го чепкал со прсти нити ништо.

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250
го користиш со ambilight постојано или само со филмови?

прави разлика?

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Имам 2.5г Philips 49" 6561. Редовни апдејти на софтвер, работи солидно, солидна слика.... Амбилајтот на филипс е топ, нареден телевизор без амбилајт незнам дали би земал, ама...

Од друга страна, се јавија флеки на телевизорот. Додека беше под гаранција го однесов, го исчистија. Рекоа дека го залепиле за да не собира повторно прашина. Повторна почнаа да се појавуваат флеки, уште се речиси незаприметливи, не е страшно засега.
Но ми се јави и бела флека пред неколку дена (слично како на сликата подолу). Колку што читав, тоа се појавувало кога внатре фолијата ќе се допрела/приближела до ледот. Засега не го чепкам, нека тера така.
Речиси нема човек со Филипс што нема проблеми со флеки на екранот....
maxresdefault.jpg

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.495
571
Имам 2.5г Philips 49" 6561. Редовни апдејти на софтвер, работи солидно, солидна слика.... Амбилајтот на филипс е топ, нареден телевизор без амбилајт незнам дали би земал, ама...

Од друга страна, се јавија флеки на телевизорот. Додека беше под гаранција го однесов, го исчистија. Рекоа дека го залепиле за да не собира повторно прашина. Повторна почнаа да се појавуваат флеки, уште се речиси незаприметливи, не е страшно засега.
Но ми се јави и бела флека пред неколку дена (слично како на сликата подолу). Колку што читав, тоа се појавувало кога внатре фолијата ќе се допрела/приближела до ледот. Засега не го чепкам, нека тера така.
Речиси нема човек со Филипс што нема проблеми со флеки на екранот....
maxresdefault.jpg
Ваки бели флеки ми се појавија мене на лаптоп.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.495
571
Јас го користам цело време и искрено мислам дека тв без амбилајт не би земал :)
И јас го користам цело време, првите неколку дена кога ми беше сеуште ново сето ова чудно ми беше додека не се навикнам и го гасев денски. Доста свети јако, но може и да се намалува јачината.

Ми се допаѓа што има опции да се намести различно да свети па така да има и опција во ритамот на музиката да трепка што е супер кога се прават домашни забави и навечер ќе си исклучиш светла и атмосферата ќе биде како во диско да си отишол Исто ми се допаѓа што има опција доколку имаш Philips Hue да се поврзе со телевизорот па да светат заедно во исти бои.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно