Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

Blaxus

read-only
8 ноември 2016
11
5
Ќе помине и 2020 година,а ние уште мора да користиме Stealth Paypal-и. Туго несречо.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
На македонски Пејпал скоро ми даде опција да ја потврдам картичката за да примам пари, при што ми стигна код во извештајот.

Денеска гледам дека покрај Send, додале опција request money, но кога кликам на неа дава дека се уште не е овозможена.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
На македонски Пејпал скоро ми даде опција да ја потврдам картичката за да примам пари, при што ми стигна код во извештајот.

Денеска гледам дека покрај Send, додале опција request money, но кога кликам на неа дава дека се уште не е овозможена.

Код (пин) ти стига секогаш кога ставаш за прв пат (нова) картичка на акаунтот. Тоа е процес на верификација.

Dead Brain

hello world
19 февруари 2018
74
108
Инфо за оние кои креираат паупал со мк ип адреса..
Значи за да креирате паупал прво менувате ип адреса и внесувате инфо се одлогирате и првиот логин пак направете го од истата ип адреса значи не се враќајте на нашата и потоа можете слободно да го користите паупалот направете трансакција од 1$ колку за тест да видите дали ке го лимитираат акаунтот.
Ова го зборувам од искуство имам направено премногу паупал акаунти обично со USA инфо/ип али во последно време ги "лимитираат" односно парите се на hold додека не докажеш индентитет па сменив сеа правам со инфо+ип од франција и немам никакви проблеми.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
Значи за да креирате паупал прво менувате ип адреса и внесувате инфо се одлогирате и првиот логин пак направете го од истата ип адреса значи не се враќајте на нашата и потоа можете слободно да го користите паупалот направете трансакција од 1$ колку за тест да видите дали ке го лимитираат акаунтот.
Ова го зборувам од искуство имам направено премногу паупал акаунти обично со USA инфо/ип али во последно време ги "лимитираат" односно парите се на hold додека не докажеш индентитет па сменив сеа правам со инфо+ип од франција и немам никакви проблеми.

Да не те пратил Венко?

Македонска ти е картичката, која е поентата да мењаш ип? И како ќе докажеш адреса за верификација? Плус, бизнис картичка од кај ќе најдеш, фирмата од кај ти е?

Dead Brain

hello world
19 февруари 2018
74
108
Да не те пратил Венко?

Македонска ти е картичката, која е поентата да мењаш ип? И како ќе докажеш адреса за верификација? Плус, бизнис картичка од кај ќе најдеш, фирмата од кај ти е?

Wow не се пали одма зборував за disposable Stealth акаунт......

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.746
3.426
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

Внимателно со овој метод, ваквите Stealth PP акаунти може лесно да бидат лимитирани доколку вршите големи трансакции.

Користете ги внимателно и само за мали суми каде што и да се случи нема да ви биде криво.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
Wow не се пали одма зборував за disposable Stealth акаунт......

Ако си зборел за „тоа“, напомени го.. зошто ваквите ко мене појма немаат што е disposable Stealth акаунт. Од тоа што прочитав на интернет, вика:

You cannot add a credit card or debit card cause they will not pass the AVS check - Address Verification System.

Незнам шо почнаа толку маубети за Paypal, кога не нема на листа. Топла вода ли ќе измислуваме?

PayPal

世界のPayPal - PayPal

krema

OG
24 јуни 2009
15.749
15.841
youtu.be
Не знам зошто се палете на работи кои официјално за МК се сеуште недостапни.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.603
3.255
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Никој не може да ни забрани да фантазираме.

krema

OG
24 јуни 2009
15.749
15.841
youtu.be
Нормалната дискусија е фантастична. :)
Него како пуштија за МК да користиме РР за плаќање, така ќе пуштат и за примање парички, само да мине кризата и ќе биде.

dddragan

hello world
12 август 2014
437
599
Како функционира refund на македонски paypal? Ќе ми легнат парите автоматски на сметката поврзана со акаунтот или ќе останат углавени на paypal и ќе можам да ги искористам само при некое следно плаќање?

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Како функционира refund на македонски paypal? Ќе ми легнат парите автоматски на сметката поврзана со акаунтот или ќе останат углавени на paypal и ќе можам да ги искористам само при некое следно плаќање?
На сметка

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
9A793F87-1D3C-43C2-9D25-5CE7261C3C6B.png Сега веќе е официјален емаил.
Што значи ова? Нема повеќе вадење, примање, пуштање?
Совет?....

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Овој пејпал е направен со методот со Македонски пејпал што „прима“ пари?
"Словенски" преку НЛБ картица....

Иначе штотуку пробав да префрлам пари (withdraw опција), успешно беше. До кога би терал вака, до кога имам "рок" да ги доставам информациите? Имам бугарски пасош, се мислам дали би можел со информации од "европски пасош" да успеам некако...?

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Претпоставувам дека зборено е веќе, извинете.

Дали може на МК paypal, да ПРИМАШ пари, НЕ да ги вадиш?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно