Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Погледнете го атачментот 86480 Погледнете го атачментот 86481
a27d24_23956650838c44b292fcba1500f7d337~mv2.webp

Примерот од сајтот не е македонска картичка.

Не ме разбра. Авторот на текстот тврди дека сликите се од реален случај. Прочитај го внимателно текстот и види ги сликите.

Компликација со акаунтот е кога пејпал ќе побара верификација.

Испративме писмо пропратено со преку 1000 потписи од физички лица, фирми и професионалци со барање до државните иниституции да се заложат за воведување на ПејПал (PayPal) во Македонија со можности за наплата на продажбата на производите и услугите преку ПејПал (PayPal)", вели Венко Глигоров.
Сега користи "герила методи" им праќа на пејпал македонци да креираат бизнис сметки.
Јас бев доста упорен оваа недела по објавите на Венко, како и на други членови во ФБ групата на програмери, и можам да заклучам дека или бладаат, или поврзуваат странски фирми/картички па кажуваат дека може во МК.

Еве одговор од Пејпел. После ова, прекинувам да читам коментари од членови на фб групи.

Screenshot-2-copy-copy.jpg

ps: Скриновите се од сликите кој ги објавија на логинг и на групите на ФБ.
Колку пати истото ти го кажав. PayPal, Skrill и слични сметка за Македонските граѓани и компании

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Многу бев упорен т.е сакав да биде така како што зборат, ама не им ја разбирам поентата да не вртат у круг т.е да не јебат со нејасни постови.
Пишав и за тоа, поентата е што повеќе македонци да се обидат да отворат бизнис акаунт на пејпал. Гледаш дека те тераат да пробаш со различен мејл, па со различен прелистувач, па со различна картичка. Да најдат како тебе 100 луѓе ќе отворат над 1000 акаунти.
Со години уназад тврдеа дека НБРМ е проблемот и вршеа таму притисок. НБРМ направи промени август 2019 година.
Сега сфатија дека НБРМ не е проблемот туку пејпал е проблемот.

Macedonian97*

read-only
9 ноември 2016
49
25
Пишав и за тоа, поентата е што повеќе македонци да се обидат да отворат бизнис акаунт на пејпал. Гледаш дека те тераат да пробаш со различен мејл, па со различен прелистувач, па со различна картичка. Да најдат како тебе 100 луѓе ќе отворат над 1000 акаунти.
Со години уназад тврдеа дека НБРМ е проблемот и вршеа таму притисок. НБРМ направи промени август 2019 година.
Сега сфатија дека НБРМ не е проблемот туку пејпал е проблемот.

Ако сака PayPal да не додаде, ќе не додаде... Исто е со ЕУ, кој ќе ги прашаше грците, ако сакаа да не примат како членка... Само ете, сите сме подеднакво виновни што немаме способни луѓе да дејствуваат директно и да донесат Paypal кај нас во 2020 година, кога можат Албанија и Босна да можат да примаат и повлекуваат пари ние сме неспособни. Секој си брка некој личен интерес, прави приказни јас искрено верував нешто во ова со Венко, ама дефинитивно во право сте биле... Уште Косово да го додадат, искрено работам на интернет добри 6-7 години уште на времето со Fiverr кога беше актуелен со социјалните медиуми порано секој ден го проверував акаунтот дали ќе ме лимитираат или нема, ми се здосади да се правам будала по банките со методот кој се работи последниве години... Еднаш од НЛБ ме имаат избркано, кога појдов 2пати во месецот кај ист оператор... Страшна работа!

Anastasija94

read-only
18 април 2020
10
2
Дечки, ај златни сте ве молам одговорете ми на 3 прашања. Можеби има одговор веќе за ова но барав неколку пејџес наназад и не најдов плус сега се приклучив на форумов и незнам кај терам, фала однапред

1. Дали можам да отворам македонски бизнис пејпал акаунт со податоци од македонска фирма, да примам пари на него и да ги вадам од македонска картичка од физичко лице ( не од таа на фирма што ми е) ?

2. Ако неможе, дали може да отворам Британски бизнис пејпал акаунт со податоци од македонска фирма и да ги вадам од македонска картичка од физичко лице ( не од таа на фирма што ми е) ?

3. Дали може да се отворат повеќе пејпал акаунти со податоци од една иста фирма и ако во случај блокираат или така нешто тие филмови , дали ке влијае тоа и на другите пајпал акаунти што се отворени со истите податоци?

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Дечки, ај златни сте ве молам одговорете ми на 3 прашања. Можеби има одговор веќе за ова но барав неколку пејџес наназад и не најдов плус сега се приклучив на форумов и незнам кај терам, фала однапред

1. Дали можам да отворам македонски бизнис пејпал акаунт со податоци од македонска фирма, да примам пари на него и да ги вадам од македонска картичка од физичко лице ( не од таа на фирма што ми е) ?

2. Ако неможе, дали може да отворам Британски бизнис пејпал акаунт со податоци од македонска фирма и да ги вадам од македонска картичка од физичко лице ( не од таа на фирма што ми е) ?

3. Дали може да се отворат повеќе пејпал акаунти со податоци од една иста фирма и ако во случај блокираат или така нешто тие филмови , дали ке влијае тоа и на другите пајпал акаунти што се отворени со истите податоци?
Пишано е на оваа пејџ и на неколку пејџес наназад.
Али ајде затоа што и ти си златна, да се обидеме да одговориме.
1. Може да отвориш македонски акаунт но неможе македонски бизнис пејпал акаунт и да примаш и вадиш пари од него.
2. Може да отвориш британски акаунт, неможе со македонски податоци и да вадиш пари од македонска картичка за физички лица.
3. Може да се отворат повеќе пејпал акаунти, ќе влијае и на другите со исти податоци.

Anastasija94

read-only
18 април 2020
10
2
Какви сте значи, да му е тапа на човек пак да праша нешто а имав уште некои прашања испланирано :(

Melisandre

hello world
6 мај 2019
143
285
Кажи дека ако успее бизнисот частење во кафана ќе има за сите. :D
Шега на страна, не се замарај, и не земај за зло. Сепак се мнозинство мажи со машки хумор, а гледам овој е нов.
Инаку, да, златца се во глобала, и да го поставиш и најглупото можно прашање на планетата, ќе се потрудат да ти одговорат.
Во тоа биди сигурна.^^

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Шега на страна, не се замарај, и не земај за зло. Сепак се мнозинство мажи со машки хумор, а гледам овој е нов.
Инаку, да, златца се во глобала, и да го поставиш и најглупото можно прашање на планетата, ќе се потрудат да ти одговорат.
Во тоа биди сигурна.^^
И ти си срце ;)

Macedonian97*

read-only
9 ноември 2016
49
25
Во тоа биди сигурна.^^
Ако мислеше на мене, дека сум нов член тука сум уште од 2016 :rolleyes:

Инаку да, ако си добар, ќе бидат добри со тебе тоа што ние сме мажи вие жени не менува ништо и не не дискриминирајте повеќе :cool:

За членот погоре, ако некој ти се обрати со сарказам или со шега тоа не значи дека треба да се навредиш и да бидеш во стилот "дајте ми ја топката, ќе си одам", а бидејќи доби и повеќе од конкретен одговор, мора да има некој што ќе се уфрли и ќе трга сеир на туѓа мака :geek:...

Постави си прашања колку што сакаш, има квалитетни и спремни дечки тука што ќе ти одговорат, но сепак ова е ЈАВЕН ФОРУМ не очекувај дека ќе добиеш некоја едукација или методи кои не се за во јавност :inlove:...

evevaka

read-only
25 април 2020
4
0
здраво дечки
ве читам..ама не ве разбирам :silentsry:
еве јас го направив првиот чекор, отворив небизнис сметка на paypal. и ја линкував со сметката што ја имам на друга македонска банка.. дали тоа значи дека може да продавам производи на etsy сега и ако да, дали треба да ја кажувам сметката шо ја линкнав на paypal :( ?
немам регистрирано фирма, немам бизнис акаунт на paypal.. а имам еден куп прашањца..
тенкс! :angel:

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be

Macedonian97*

read-only
9 ноември 2016
49
25
здраво дечки
ве читам..ама не ве разбирам :silentsry:
еве јас го направив првиот чекор, отворив небизнис сметка на paypal. и ја линкував со сметката што ја имам на друга македонска банка.. дали тоа значи дека може да продавам производи на etsy сега и ако да, дали треба да ја кажувам сметката шо ја линкнав на paypal :( ?
немам регистрирано фирма, немам бизнис акаунт на paypal.. а имам еден куп прашањца..
тенкс! :angel:
Ако ја додаде картичката, тогаш со среќа нека ти е повеќе таа картичка не можеш да ја користиш за да направиш странски профил.
Единствено сега можеш само да ставаш пари на тој акаунт и да купуваш работи...

Ilina_j

read-only
14 април 2020
38
17
Prilep
Рефундирани ми се пари од Fasttech, на PayPal. И , нормално, не ме држи кожа да не ги потрошам на AliExpress, но таму не можам да платам со овие пари од PayPal, таму може само директно од картичка. Совет??? Како да се префрлат од PayPal на картичка? Им пишав во порака, но ми одговараат со автоматски пораки.

Последна промена:

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Рефундирани ми се пари од Fasttech, на PayPal. И , нормално, не ме држи кожа да не ги потрошам на AliExpress, но таму не можам да платам со овие пари од PayPal, таму може само директно од картичка. Совет??? Како да се префрлат од PayPal на картичка? Им пишав во порака, но ми договараат со автоматски пораки.
Потроши ги на Ebay. За мк PayPal се работи?

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
@Ilina_j
Парите нема да легнат на пејпал, истите ќе се вратат на картичката но за тоа треба малку време (околу една недела), така да ќе си почекаш уште малку.

Ilina_j

read-only
14 април 2020
38
17
Prilep
Потроши ги на Ebay. За мк PayPal се работи?
Да, мк PayPal.

@Ilina_j
Парите нема да легнат на пејпал, истите ќе се вратат на картичката но за тоа треба малку време (околу една недела), така да ќе си почекаш уште малку.
@Ilina_j
Тогаш , зошто веќе се евидентирани на PayPal. Иначе, супер ако се вратат на картичка.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно