ОК, фала ти @krema , ептен си другар. ПоззззззПејпал е само посредник при плаќање и рефундирање, тој евидентирал дека се рефундирани но крајниот рефунд на картичката ќе го имаш за неколку дена.
Значи на пејпал немаш никакви пари.
Ако ги добиеш пиши на темава колку време поминало од денот на refund до денот кога пристигнале на картичка.ОК, фала ти @krema , ептен си другар. Позззззз
Еве денес ги имам на картичка, значи за еден ден.Ако ги добиеш пиши на темава колку време поминало од денот на refund до денот кога пристигнале на картичка.
Вака ли се одговара? Пробаздраво дечки
ве читам..ама не ве разбирам :silentsry:
еве јас го направив првиот чекор, отворив небизнис сметка на paypal. и ја линкував со сметката што ја имам на друга македонска банка.. дали тоа значи дека може да продавам производи на etsy сега и ако да, дали треба да ја кажувам сметката шо ја линкнав на paypal?
немам регистрирано фирма, немам бизнис акаунт на paypal.. а имам еден куп прашањца..
тенкс! :angel:
Така се одговара ок. Е и јас истото прашањеВака ли се одговара? Проба
здраво дечки
ве читам..ама не ве разбирам :silentsry:
еве јас го направив првиот чекор, отворив небизнис сметка на paypal. и ја линкував со сметката што ја имам на друга македонска банка.. дали тоа значи дека може да продавам производи на etsy сега и ако да, дали треба да ја кажувам сметката шо ја линкнав на paypal?
немам регистрирано фирма, немам бизнис акаунт на paypal.. а имам еден куп прашањца..
тенкс! :angel:
Кога ќе примиш повеќе парички или направиш повеќе трансакции, кога ќе ти побараат британски документи за верификација, каков ти е планот?Вака ли се одговара? Проба
Така се одговара ок. Е и јас истото прашање
Истото и јас се прашував, сфатив дека неможе со мк така да го направив следново. Отворив со мојата мк сметка Британски банк акаунт преку transferwise.com и после тој го споив со paypal и си отворив Британски paypal account и си завршив работа. Имам и британски телефонски број па го верифицирав и него и така
Верификација бараат кога ќе примаш повеќе пари, околу 500 долари неделно горе доле. Зависи за што му треба paypal.. Јас нема да примам толку пари па ми одговара. Во случај на повеќе трансакции и поголема сума на примени пари незнам.. може да користи на пример Stripe доколку познава некој од странство што би можел да му помогне ,или 2checkout ако има активна фирма повеќе од 6 месеци. Ти што мислиш ?Кога ќе примиш повеќе парички или направиш повеќе трансакции, кога ќе ти побараат британски документи за верификација, каков ти е планот?
Само тресете рандом бројки од ракавоколу 500 долари неделно горе доле
Зошто мислиш дека верификација бараат само ако прима повеќе од 500 долари неделно, имаш такво искуство?Верификација бараат кога ќе примаш повеќе пари, околу 500 долари неделно горе доле. Зависи за што му треба paypal.. Јас нема да примам толку пари па ми одговара. Во случај на повеќе трансакции и поголема сума на примени пари незнам.. може да користи на пример Stripe доколку познава некој од странство што би можел да му помогне ,или 2checkout ако има активна фирма повеќе од 6 месеци. Ти што мислиш ?
Немам јас лично искуство. Така ми кажа еден лик од неговото искуство. Верификација бараат доколку имаш повеќе трансакции месечно и поголема сума на пари ( тој рече со под 500 евра си добар). Мене лично ми треба пејпал за 200 евра, максимум 300 месечно (една трансакција). Ова е засега моето инфо. Ке терам вака па ќе видиме. Доколку се јави проблем, ќе барам решениеЗошто мислиш дека верификација бараат само ако прима повеќе од 500 долари неделно, имаш такво искуство?
Јас мислам дека кога ќе побараат верификација ќе го лимитираат на тој начин направениот британски пејпал акаунт.
Верификација може да ти побараат и на првата трансакција ако е сомнителна.Немам јас лично искуство. Така ми кажа еден лик од неговото искуство. Верификација бараат доколку имаш повеќе трансакции месечно и поголема сума на пари ( тој рече со под 500 евра си добар). Мене лично ми треба пејпал за 200 евра, максимум 300 месечно (една трансакција). Ова е засега моето инфо. Ке терам вака па ќе видиме. Доколку се јави проблем, ќе барам решение
Што ја прави трансакцијата сомнителна?Верификација може да ти побараат и на првата трансакција ако е сомнителна.
Дали британскиот акаунт го направи со македонска IP адреса?Што ја прави трансакцијата сомнителна?
Има врска затоа што крева црвено знаменце кај чичковците од пејпал. Ќе те остават да примиш парички и после оп, ќе ти опнат лимититација. Што ќе правиш после?Да. Си помислив на тоа ама немам впн. Но, зошто тоа би имало некаква врска? Тоа не е поврзано со трансакцијата која што ќе ја примам. Ако тоа е проблем, ќе било проблем кога сум го направила акаунтот. Дали доколку ми пратат пари и се појави било каков проблем за верификација или слично тие пари ќе ми останат заглавени или има начин да ги извадам некако?
Од почеток знаев дека дечково е транвестит... Можно е во 2020 да правите профили со женски имина мислеќи дека ќе добиете повеќе инфо?
Paypal не се толку глупи, за да си играме курташак со нив така лесно... Имај на ум дека, што и да правиш најди си човек што ќе ти вади парите кога ќе ти пристигнуваат, сум соработувал лично со членот @goranzoran секогаш го препорачувам иако не знам дали сеуште работи со тоа![]()
Пиши ми ПП бе злато, кажи ми што те мачи, ќе ги извадиме.Што е ова со горанзоран? Не разбирам..
Ти помага да си ги извадиш парите? Горанзоран ти ја имаш таа моќ а не кажуваш? Зошто ме остави да се мачам?![]()
Си кажав јас дека си злато уште од првиот момент, знаев. Ќе си пишеме по секакоПиши ми ПП бе злато, кажи ми што те мачи, ќе ги извадиме.![]()
И братучетму М..... :innocent:Венко Чешелкоски.