Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

P2P и Т-Home споро?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
- Базната станица во Центар го опфаќа реонот од Соборниот храм до ГТЦ и од стара автобуска до рамстор. Кога еден корисник има проблем со брзината имаат сите во исто време. Проверено со 7 корисници на ист торент во исто време. Кога нема проблеми нема кај никој на истиот тој торент во исто време.
Не е базна станица - телефонска централа Центар е од Железничка станица на запад до Рузвелтова на исток и од Кале на север до средно Водно на југ...

Отварајте налози на 08012345. Ако се пријават доста со проблеми во темава ќе испратам копија до нив и ќе барам да се каже јасно дали е до нив или генерално гушење има.
Мислиш дека ќе го признаат проблемов? Ќе не мотаат во круг (и веќе го прават тоа) додека не стигне глас до CEO, CTO или незнам кого во телекомот

Оптиката ја рутираат бреку други станици не преку старата централа. Барем така ми кажа типот од техничарите што беше да поправа линк пред некој месец.

Се надевам дека ќе ги признаат. Ако не, ќе го сменам пакетот во најефтиниот до крај на договорот. Може да се направи тоа проверено. Денес или во понеделник сабајле ќе ги натерам да отворат налог, и ќе пратам имеил со шифра од налогот до техничката подршка па ќе видиме.

15 септември 2012
1.157
1.299
Оптиката ја рутираат бреку други станици не преку старата централа. Барем така ми кажа типот од техничарите што беше да поправа линк пред некој месец.

Да, во право си, не оди преку телефонската централа, друга е опремата и физички се наоѓа на иста локација, во истата зграда :)

Се надевам дека ќе ги признаат. Ако не, ќе го сменам пакетот во најефтиниот до крај на договорот. Може да се направи тоа проверено. Денес или во понеделник сабајле ќе ги натерам да отворат налог, и ќе пратам имеил со шифра од налогот до техничката подршка па ќе видиме.

Пријавив и ликот рече дека знаат за проблемот, демек овие што имаат оптика го сркаат целиот интернет и не оставаат за бакарните баш нешто многу... Што може и да биде логично... а следен чекор, за очекување е, зголемување на капацитетите на линковите од Т-дома према свет... (Се надевам дека ќе го дочекаме тоа време :) )

angjeleski

hello world
23 април 2007
202
11
Скопје, центар (универзална сала)
Оптика 3Max 50/50Mbps

Не сум забележал проблеми со брзината при симнување торенти. Напротив - ФУЧЕ :)

screenshot037qx.jpg

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.939
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Што е ова бе? апладот си го лимитрал или?

S

Sukhoi

Гостин
Дечки Оне се стиснале одвај вадам со 50KB/S срам да им е. Уште еден месец и близу ставам, неможам да се расправам со идиотски ограничувања. Дај стајте некој спеед тест од близу, ги даваат тие 20-мегабити или слабо?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.939
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Кај мене даваат 48 мегабита - од 50 можни.

Близу + торентс - рај.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.939
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Топ, не е како порано...Близу се многу подобри во моментов, е сега се случува да падне 1/2 во месец, по едно 1/2 минути и одма се враќа.

Еве,

LnWIg.png

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Кај мене главен причинител се утнатите пакети. Не знам зошто , паѓа интернетот и се враќа на 5-10 секунди. Рутерот ми е наместен да се пренајавува на 10 секунди за да добијам правилна врска. Затоа и торентите идат тапа :/

Локација: Козле,Скопје (како сефирот)
Пакет: Call'n'Surf вториот
Дел од денот: Од попладне до вечер
Јавување на техничка поддршка: Не фала , никогаш не испаднале корисни

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Проблемот е 80% решен. Се појавува ботлнек уште во некои делови од Скопје (кисела вода на пр.) ама ќе биде и таму. Неможам да дознаам што точно бил проблемот, пошто техничарите како да имаат дадено завет на молчење :) али воглавном се сведува на тоа што ги намалија цените и за 1500 ден. дадоа оптика со 600 GB месечно па се створи гушење на постоечките рутери, тоест имаа премногу конекции од зона.

@B^nDIT тоа ми личи на проблем со линијата. Си пријавил дефект? Обично ги средуваат таквите работи само треба на лице место да дојдат.

angjeleski

hello world
23 април 2007
202
11
Што е ова бе? апладот си го лимитрал или?

Не е лимитиран воопшто. Како што гледаш имам и торенти кои ги оставам да се seed-уваат повеќе отколку што е и нивната големина. Во глобала гледам торентот да го оставам да се seed-ува најмалку колку што сум download-ирал пред да го избришам.

boge_k

hello world
11 април 2007
68
70
Skopje
Vaka znaci jas sum na MaxOptic Comfort i negde 2 meseca imav 2-4 mbps ama ne se zamarav posto ne mi znacese mnogu togas i pred edna nedela vikam cekaj ke se javam da vidam sto e rabotata,moram da gi pofalam T-HOME mi zemaa mobilen broj i napravija nalog,vo momentot mi stiga sms so potvrda deka e pusten nalog so broj vreme bla bla....za saat vreme mi stiga pak sms roblemot e otstranet :) provruvam i stvarno download na sto bilo + torenti 6 mbps yeeeeaaahhh

Samo sakav da spodelam pozitivno iskustvo so T-Home :)

HoLfElDeR

hello world
13 октомври 2010
226
146
Непозната
Vaka znaci jas sum na MaxOptic Comfort i negde 2 meseca imav 2-4 mbps ama ne se zamarav posto ne mi znacese mnogu togas i pred edna nedela vikam cekaj ke se javam da vidam sto e rabotata,moram da gi pofalam T-HOME mi zemaa mobilen broj i napravija nalog,vo momentot mi stiga sms so potvrda deka e pusten nalog so broj vreme bla bla....za saat vreme mi stiga pak sms roblemot e otstranet :) provruvam i stvarno download na sto bilo + torenti 6 mbps yeeeeaaahhh

Samo sakav da spodelam pozitivno iskustvo so T-Home :)
Имаат и они добри моменти, пред една година имав проблем со интернетот посебно зимно ладно време ми паѓаше врската и ја немаше некое подолго време, првиот пат кога се јавив ми рекоа да проверм кабли, кабли на телефонската линија низ цела куќа, и така направив и се беше ок.Арно ама кога падна снег и бидна ептен студено интернетот почна да ми паѓа почесто и пак им се јавив, првиот пат пријавија проблем и испратија дечко кај мене дома да провери се, плус ми го апдејтираше рутерот итн, ама проблемот пак се појави за 15-30 дена.Пак им пријавив проблем пуштија налог и за 3-4 дена дојдоа 2ца дечки кои земаа да го испитуваат кабелот од бандерата до мојата куќа и проблемот го најдоа во кутијата која е на бандерата за телефон, не знам точно што беше проблемот ама го средија и оттогаш немам гајле.

Petar.Ubk

Баниран/a
6 декември 2012
197
30
www.wix.com
хммм ... Можно е и од торентот .. ми се има случувано ... некој торенти .. да се туркаат едвај со 20-30 спеед тестот си е нормално 6, 55 далноад .. ставам друг торент .. си шиба со максимална брзина .. значи .. НА ЗАМУНДА .. не прави никакви проблеми .. Од на пиратебај .. се зезнати торентите .. едно шо нема никаква контрола врз нив .. полни со вируси .. ем не се симнуваат правилно .. некогаш ке дојде до 80-90% и паѓа не сака да се досимни .. значи мерете првин .. http://www.speedtest.net .. видете брзината . па да прајме после муабет .. а вака на торент . да се базираш на брзина не можиш :D

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.989
1. Од кој град/населба сте
-Скопје, Карпош
2. Кој пакет го користите и дали е адсл/оптика
- Оптик 50
3. Во кој дел од денот има проблеми
- Навечер сум приметил, може има и сабајле ама незнам.
4. Дали сте се јавиле во техничка подршка
-Да, ми рекоа дена „нема рестрикции“.

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
Незнам дали знаете дека T-Home почнува да блокира P2P, торенти и се што е поврзано со PirateBay. Ова е веќе имплементирано во Холандија, Германија, Франција (и уште едно 10 држави). Исто така изјавија на twitter во кои држави доага блокирањето, Македонија ја имаше во нив. Изјавија дека сегде каде што ќе има T-Home ќе има таква забрана. А сега уживајте во оптика.
Ќе пратам сорс само да најдам линк.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Незнам дали знаете дека T-Home почнува да блокира P2P, торенти и се што е поврзано со PirateBay. Ова е веќе имплементирано во Холандија, Германија, Франција (и уште едно 10 држави). Исто така изјавија на twitter во кои држави доага блокирањето, Македонија ја имаше во нив. Изјавија дека сегде каде што ќе има T-Home ќе има таква забрана. А сега уживајте во оптика.

Со ова се губи и целата смисла да плаќаш за оптика...

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.861
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Епа ако е ова вистина гнасно се заебале, во МК ќе им останат 1% претплатници..

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.861
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Па и да не се раскине, не се доживотно на договор, 2 години се.

Nokia

hello world
18 декември 2009
55
52
Торентите и официјално се блокираат од T-Home. Не е целосна блокада но како што сите може да забележите брзината е S**T.

angjeleski

hello world
23 април 2007
202
11
Пред некое време се пофалив за брзината на P2P и торентите ама ја сопреа чешмата овие од Т-Хоме.

Е сега прашањето ми е дали можеме некако да го заобиколиме лимитирањето од провајдерот???

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно