Мислам дека ти е малку 32-34 инчи, јас имам таков и некако се ми фали малку простор, пробав со 43 инчи телевизор и мислам дека е тоа идеалната димензија (се додека не пробам 48Предлог монитор за работа, за кодирање. Не за гејминг. Да биде flat monitor, да не биде curved. Досега немам користено curved и не знам како се за работа.
Да биде:
Display size: 32" - 34".
Display type: IPS. (Update*: Не мора да биде IPS, може и друг тип, само што мислам дека OLED сеуште се екстремно скапи)
Resolution: 4K UHD/ 2160p.
Brightness: 300+ nits.
Поможност да има docking, но не е задолжително.
Поможност да го има на лагер, но не е проблем и да го почекам 2~3 недели.
Мониторот ќе стои хоризонтално на следниов stand ARCTIC Z2 Basic, во комбинација со следниов монитор HP Elite E24d G4 FHD кој би го користел како вертикален монитор. Така е планот за сега, со можност овој вториот монитор да го заменам доколку е потребно да биде исти бренд со примарниот монитор.
Јас овој го купив - за оваа сума сега што иде тешко подобар да најдеш - башка и за гејминг бонус ти е - погледни го у салон ако имаш време - за тој што го наведе немам поим извини https://www.anhoch.com/products/monitor-27-benq-ex2710s-mobiuz-gaming-ips-1ms-165hz-fhd-hdri-4017
Заентересиран сум за мониторов, мислење, искуство некој? За графички и видео дизајн ми е.
Јас овој го купив - за оваа сума сега што иде тешко подобар да најдеш - башка и за гејминг бонус ти е - погледни го у салон ако имаш време - за тој што го наведе немам поим извини https://www.anhoch.com/products/monitor-27-benq-ex2710s-mobiuz-gaming-ips-1ms-165hz-fhd-hdri-4017
Прочитај го ривјуво - и погледни го видеото и BenQ PD2705Q Review | PC Monitors
Од што си презадоволен, од точност прецизност,чисти и јасен приказ на бои,звук доколку има звучници,изглед,конекции,цена/перформанси итн.?Презадоволен од AOC Q27G4X, доколку некој бара 27'' QHD IPS so 0.5ms ova e moja preporaka![]()
Boite, panelot, HDR i performansite na samiot monitor, a i cenata e super mana spored mene e sto nema vgradeni zvucnici ali ne e strasno imas priklucok 3.5mm na samiot monitor.Од што си презадоволен, од точност прецизност,чисти и јасен приказ на бои,звук доколку има звучници,изглед,конекции,цена/перформанси итн.?
Пишете нешто подетално за мониторите што ги имате/имале,на пример како членот од погоре.
Оти вака доаѓа : ќе опнам слика од мониторот со техт поднего со "препорачувам" и останатите чукајте ореј.
Општо не се користи тој од мониторот 3.5мм поради лошиот квалитет на звук.Boite, panelot, HDR i performansite na samiot monitor, a i cenata e super mana spored mene e sto nema vgradeni zvucnici ali ne e strasno imas priklucok 3.5mm na samiot monitor.
и друг тип, само што мислам дека OLED сеуште се екстремно скапи)
Овие две не одат во комбинација ако работиш со текстови и апликации со работни околини во една статична боја. Тој тип на технологија само го препорачувам ако единствено се користи за филмови или игри, особено игри каде целата слика и камера не стои во место и нема многу статични елементи и текстови.Предлог монитор за работа, за кодирање
Го гледав вчера видеото ефтин за Американци, кај нас не. Ќе треба да платиш Царина + Лежарина за овај монитор.
Ко ќе видиш подобро овој Самсунг Г6 да го земеш - ем добиваш 360хц ем брендот појак - гаранција , не се замараш царина , поштарина итн ..Го гледав вчера видеото ефтин за Американци, кај нас не. Ќе треба да платиш Царина + Лежарина за овај монитор.
Ова е најефтина варијанта кај нас OLED 360hz 45,200 ден.
Да. 5% на вкупната цена со достава плус нешто ситно за поштенски давачкиДали за увоз на монитор се плаќа само 5% данок?
Vaka jas imam Q27G4X kako sto vidov po specs e ist ko mojot samo sto e 24inci i ima zvucnici. Od mojot sum prezadovolen i mislam deka e bestbuy za 180hz, IPS, 2kНекој да сподели искуства за AOC 24G4X?
Vaka jas imam Q27G4X kako sto vidov po specs e ist ko mojot samo sto e 24inci i ima zvucnici. Od mojot sum prezadovolen i mislam deka e bestbuy za 180hz, IPS, 2k![]()
Не успеав да најдам дали е истиот панел, според DisplaySpecs, 24 инчниот е MV238FHB-NF1. Како си задоволен од темните бои, bleeding во темна просторија на црна позадина?
Исто гледам од боите ми се жалат на интернет, розевата била пренагласена, додека сината и фалела острина. Може некој коментар за т
Jas imam AOC Q27G4X. Od mojot sum prezadovolen i mislam deka e bestbuy za 180hz, IPS, 2k Poveli link od setec za tie pari bolje nemozesПишете предлози за монитор 1440p 27 инчи би било најоптимално ама може и 32, 144hz e доволно се над тоа е плус, до кај еве пример 250 евра нека биде може и некоја илјадарка плус ако е стварно подобар од овие до 250 и од каде, пошо гледав Anhoch го немаат овај Gigabyte M27Q ниту овај другиов AOC Q27G3XMN
Мониторов колку е спуштена цената појма немаш. 550-600$ MSRP му беше. Јас го купив 16 000 на попуст - одличен е. Зимај дур има ..Пишете предлози за монитор 1440p 27 инчи би било најоптимално ама може и 32, 144hz e доволно се над тоа е плус, до кај еве пример 250 евра нека биде може и некоја илјадарка плус ако е стварно подобар од овие до 250 и од каде, пошо гледав Anhoch го немаат овај Gigabyte M27Q ниту овај другиов AOC Q27G3XMN
Brate i mene 24 inci mi bese okej i dovolno koga igrav poveke competitive i fps otkoga zemav 27 inci ima golemo podobruvanje vo boi i grafika i cel gameplay mi e podobarДајте некој предлог за 24 инчен монитор за гејмање
Блек опс 6 и 60 херци не иде баш баш
Гледам претежно земате 27 инчни монитори, ама што знам...24 за мене ми е океј
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден