Мислам дека ти е малку 32-34 инчи, јас имам таков и некако се ми фали малку простор, пробав со 43 инчи телевизор и мислам дека е тоа идеалната димензија (се додека не пробам 48Предлог монитор за работа, за кодирање. Не за гејминг. Да биде flat monitor, да не биде curved. Досега немам користено curved и не знам како се за работа.
Да биде:
Display size: 32" - 34".
Display type: IPS. (Update*: Не мора да биде IPS, може и друг тип, само што мислам дека OLED сеуште се екстремно скапи)
Resolution: 4K UHD/ 2160p.
Brightness: 300+ nits.
Поможност да има docking, но не е задолжително.
Поможност да го има на лагер, но не е проблем и да го почекам 2~3 недели.
Мониторот ќе стои хоризонтално на следниов stand ARCTIC Z2 Basic, во комбинација со следниов монитор HP Elite E24d G4 FHD кој би го користел како вертикален монитор. Така е планот за сега, со можност овој вториот монитор да го заменам доколку е потребно да биде исти бренд со примарниот монитор.
Јас овој го купив - за оваа сума сега што иде тешко подобар да најдеш - башка и за гејминг бонус ти е - погледни го у салон ако имаш време - за тој што го наведе немам поим извини https://www.anhoch.com/products/monitor-27-benq-ex2710s-mobiuz-gaming-ips-1ms-165hz-fhd-hdri-4017
Заентересиран сум за мониторов, мислење, искуство некој? За графички и видео дизајн ми е.
Јас овој го купив - за оваа сума сега што иде тешко подобар да најдеш - башка и за гејминг бонус ти е - погледни го у салон ако имаш време - за тој што го наведе немам поим извини https://www.anhoch.com/products/monitor-27-benq-ex2710s-mobiuz-gaming-ips-1ms-165hz-fhd-hdri-4017
Прочитај го ривјуво - и погледни го видеото и BenQ PD2705Q Review | PC Monitors
Од што си презадоволен, од точност прецизност,чисти и јасен приказ на бои,звук доколку има звучници,изглед,конекции,цена/перформанси итн.?Презадоволен од AOC Q27G4X, доколку некој бара 27'' QHD IPS so 0.5ms ova e moja preporaka![]()
Boite, panelot, HDR i performansite na samiot monitor, a i cenata e super mana spored mene e sto nema vgradeni zvucnici ali ne e strasno imas priklucok 3.5mm na samiot monitor.Од што си презадоволен, од точност прецизност,чисти и јасен приказ на бои,звук доколку има звучници,изглед,конекции,цена/перформанси итн.?
Пишете нешто подетално за мониторите што ги имате/имале,на пример како членот од погоре.
Оти вака доаѓа : ќе опнам слика од мониторот со техт поднего со "препорачувам" и останатите чукајте ореј.
Општо не се користи тој од мониторот 3.5мм поради лошиот квалитет на звук.Boite, panelot, HDR i performansite na samiot monitor, a i cenata e super mana spored mene e sto nema vgradeni zvucnici ali ne e strasno imas priklucok 3.5mm na samiot monitor.
и друг тип, само што мислам дека OLED сеуште се екстремно скапи)
Овие две не одат во комбинација ако работиш со текстови и апликации со работни околини во една статична боја. Тој тип на технологија само го препорачувам ако единствено се користи за филмови или игри, особено игри каде целата слика и камера не стои во место и нема многу статични елементи и текстови.Предлог монитор за работа, за кодирање
Го гледав вчера видеото ефтин за Американци, кај нас не. Ќе треба да платиш Царина + Лежарина за овај монитор.
Ко ќе видиш подобро овој Самсунг Г6 да го земеш - ем добиваш 360хц ем брендот појак - гаранција , не се замараш царина , поштарина итн ..Го гледав вчера видеото ефтин за Американци, кај нас не. Ќе треба да платиш Царина + Лежарина за овај монитор.
Ова е најефтина варијанта кај нас OLED 360hz 45,200 ден.
Да. 5% на вкупната цена со достава плус нешто ситно за поштенски давачкиДали за увоз на монитор се плаќа само 5% данок?
Vaka jas imam Q27G4X kako sto vidov po specs e ist ko mojot samo sto e 24inci i ima zvucnici. Od mojot sum prezadovolen i mislam deka e bestbuy za 180hz, IPS, 2kНекој да сподели искуства за AOC 24G4X?
Vaka jas imam Q27G4X kako sto vidov po specs e ist ko mojot samo sto e 24inci i ima zvucnici. Od mojot sum prezadovolen i mislam deka e bestbuy za 180hz, IPS, 2k![]()
Не успеав да најдам дали е истиот панел, според DisplaySpecs, 24 инчниот е MV238FHB-NF1. Како си задоволен од темните бои, bleeding во темна просторија на црна позадина?
Исто гледам од боите ми се жалат на интернет, розевата била пренагласена, додека сината и фалела острина. Може некој коментар за т
Jas imam AOC Q27G4X. Od mojot sum prezadovolen i mislam deka e bestbuy za 180hz, IPS, 2k Poveli link od setec za tie pari bolje nemozesПишете предлози за монитор 1440p 27 инчи би било најоптимално ама може и 32, 144hz e доволно се над тоа е плус, до кај еве пример 250 евра нека биде може и некоја илјадарка плус ако е стварно подобар од овие до 250 и од каде, пошо гледав Anhoch го немаат овај Gigabyte M27Q ниту овај другиов AOC Q27G3XMN
Мониторов колку е спуштена цената појма немаш. 550-600$ MSRP му беше. Јас го купив 16 000 на попуст - одличен е. Зимај дур има ..Пишете предлози за монитор 1440p 27 инчи би било најоптимално ама може и 32, 144hz e доволно се над тоа е плус, до кај еве пример 250 евра нека биде може и некоја илјадарка плус ако е стварно подобар од овие до 250 и од каде, пошо гледав Anhoch го немаат овај Gigabyte M27Q ниту овај другиов AOC Q27G3XMN
Brate i mene 24 inci mi bese okej i dovolno koga igrav poveke competitive i fps otkoga zemav 27 inci ima golemo podobruvanje vo boi i grafika i cel gameplay mi e podobarДајте некој предлог за 24 инчен монитор за гејмање
Блек опс 6 и 60 херци не иде баш баш
Гледам претежно земате 27 инчни монитори, ама што знам...24 за мене ми е океј
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден