Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

OneID електронска идентификација

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.874
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Страшно лош супорт од КИБС, 1 недела не можам да поднесам пријава од багови 3 пати бришав апликација и 1 цел ден потрошив во ново логирање, само за да поднесам пријава во Триглав. Си викам да бев болна или да чекав за операција без пари од приватново, отидов од нервози од баговите на онеид. Голема катастрофа

Ми се деси и мене, проблемот беше датумот на пријавата и не успеваше да се автентицира. Ја откажав и креирав нова и пројде или па на таа го сменив датумот, нешто така беше.

James Bond 007

read-only
4 март 2009
20
4
Здраво,

Дали некој знае како успешно да го решам следниов проблем?

Имам приватно здравствено осигурување преку триглав.

Претходно два пати отварав барање едно за поврат на пари кои ги платив при лекарски преглед во систина, а вториот пат испратив првин барање до триглав кое го одобрија и не платив ни денар, односно преходно е платен од триглав. И двете беа успешно реализирани.

Третиот пат отворив барање исто за гаранција односно тие однапред да платат, меѓутоа тие се прават на три ипол иако сите документи им се доставени. Барањето стои со статус “Во решавање“ од 13.01.2025.
Ги контактирав нивниот супорт и ми рекоа дека за брзо ке се реши меѓутоа и од тогаш се поминати неколку месеци.

Мислам дека не сакаат да одобрат бидејќи се работи за компјутерска томографија која чини 30к+ денари.

Прашањето ми е дали постои некоја институција или комора која е надлежна за случајов или некој да имал слично искуство?

Сите барање се отворени на нивниот сајт преку ONE ID.

VlaJov

read-only
23 август 2023
14
11
Здраво,

Дали некој знае како успешно да го решам следниов проблем?

Имам приватно здравствено осигурување преку триглав.

Претходно два пати отварав барање едно за поврат на пари кои ги платив при лекарски преглед во систина, а вториот пат испратив првин барање до триглав кое го одобрија и не платив ни денар, односно преходно е платен од триглав. И двете беа успешно реализирани.

Третиот пат отворив барање исто за гаранција односно тие однапред да платат, меѓутоа тие се прават на три ипол иако сите документи им се доставени. Барањето стои со статус “Во решавање“ од 13.01.2025.
Ги контактирав нивниот супорт и ми рекоа дека за брзо ке се реши меѓутоа и од тогаш се поминати неколку месеци.

Мислам дека не сакаат да одобрат бидејќи се работи за компјутерска томографија која чини 30к+ денари.

Прашањето ми е дали постои некоја институција или комора која е надлежна за случајов или некој да имал слично искуство?

Сите барање се отворени на нивниот сајт преку ONE ID.
Не знам каква врска има твојот случај со OneID ако веќе барањето е поднесено и од Триглав го имаат/гледаат во системот.
Пријави во Агенција за супервизија на осигурувањето. Објасни сите детали, прати е-маил на адресите у линков

Или па можеш да отидеш право кај нив и да пополниш таму.
Ми завршија работа кога имав случај со Халк осигурување.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.810
4.022
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Кога веќе се спомна апликацијава во друга тема...Ја инсталирав пак апликацијава на мобилен, внесов усер и пасс. Прво излезе порака дека Не Е Дозволено повеќе од еден активен уред. Има 2 опции: Одбиј и Дозволи.
Ако се одбие ме враќа на почетен екран, со Дозволи треба да прати смс код на истиот мобилен со која е регистрирана апликацијава ама код не стига...
Има чаре за ова или треба маткарање со јавување кај овие кибс?
btw Апликацијата е користена пред точно една година

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Кога веќе се спомна апликацијава во друга тема...Ја инсталирав пак апликацијава на мобилен, внесов усер и пасс. Прво излезе порака дека Не Е Дозволено повеќе од еден активен уред. Има 2 опции: Одбиј и Дозволи.
Ако се одбие ме враќа на почетен екран, со Дозволи треба да прати смс код на истиот мобилен со која е регистрирана апликацијава ама код не стига...
Тоа со кодовите по смс е чисто срање, во моментот кога ќе смениш број почнува сагата. Од банки до разноразни апликации, сервиси и сл.. страв ме фаќа да помислам

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Истата ситуација ја имав пред 2 недели. Им пишав мејл и во текот на денот ми се јавија и побараа додека разговараме да побарам СМС и да ми одобрат тие додека зборуваме. Имале проблем со системот за достава на СМС.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.810
4.022
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Истата ситуација ја имав пред 2 недели. Им пишав мејл и во текот на денот ми се јавија и побараа додека разговараме да побарам СМС и да ми одобрат тие додека зборуваме. Имале проблем со системот за достава на СМС.
Значи не е проблемот кај мене. Им пишав вчера и јас ама уште нема одговор.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.810
4.022
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
update: Ми се јавија од кибс, ќе ми овозможеле пристап ама бараа и да скенирам/сликам лична карта. Баталиф

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
762
506
Зошто не можам да ја инсталирам OneID на Redmi Note 9S, Android 12? Не ми ја дава во Google Play и на десктоп има "This app is not available for any of your devices"

До мојот телефон е или до нив?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.799
4.514
Неготино
Зошто не можам да ја инсталирам OneID на Redmi Note 9S, Android 12? Не ми ја дава во Google Play и на десктоп има "This app is not available for any of your devices"

До мојот телефон е или до нив?
До нив ќе да е.
Изгуглај OneID apk и инсталирај си ја така.

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
762
506
Гуглав, проверив регионот е МК, Device Certified е, се е апдејтирано, не е рутиран телефонот итн. Ги контактирав нив и ми одговорија:

Тековната верзија на OneID нема да може да ја инсталирате на овој уред, ако сте во можност пробајте од друг.
...
кои имаат минимална верзија Android 6.0 (API level 23) или iOS 11.4.

Ќе пробам да најдам apk ама ризично ми е, нели така нема да добивам апдејтс? Па и треба од ептен сигурен извор да најдам апк.

Chiller

user
8 март 2012
1.572
1.180
Скопје Аеродром
Гуглав, проверив регионот е МК, Device Certified е, се е апдејтирано, не е рутиран телефонот итн. Ги контактирав нив и ми одговорија:

Тековната верзија на OneID нема да може да ја инсталирате на овој уред, ако сте во можност пробајте од друг.
...
кои имаат минимална верзија Android 6.0 (API level 23) или iOS 11.4.

Ќе пробам да најдам apk ама ризично ми е, нели така нема да добивам апдејтс? Па и треба од ептен сигурен извор да најдам апк.
Ако пробуваш со симнато apk, обавезно скенирај го www.virustotal.com а после има и апликација на плејстор па скенирај го цел телефон.

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
762
506
Јас се снајдов со постар телефон (Моторола) од 2018 со постара верзија на Андроид (9). Си функционираше се добро на тој телефон и функционираше СМС, се беше ок.

Не ми се ризикува со даунлоадиран апк во секој случај. Само ми нема смисла дека на мојот понов телефон со понов Андроид не можев да ја инсталирам, а на стариот телефон можев

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.799
4.514
Неготино
Може така? Не се буни апликацијата дека не е инсталирана од плеј стор? Или можеби да го смени регионот некако?
Не би требало да се буни, не збориме за кракнато APK. Ама ете, му одговориле дека не може да ја инсталира.

maci

poweruser
2 април 2008
3.392
978
највеќе ми е за сигурноста.

им даваш лична карта им даваш фаца,си им дали се...недај боже да ги пробијат

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.610
6.886
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
највеќе ми е за сигурноста.

им даваш лична карта им даваш фаца,си им дали се...недај боже да ги пробијат
Па и МВР ти ги имаат истите тие податоци, исто може и нив да ги пробијат.

389mk

hello world
16 јануари 2020
284
317
Прво искуство со сервисот ми е пред една недела, искористив за ажурирање податоци во банка за повозрасен роднина кој не живее во град, за да избегне одење во банка.

Забележав неколку недостатоци во целиот сервис. Ако направиш профил со емаил, но се одлогираш/избришеш апликација пред да се внесе телефонски број, тој профил е готов во неповрат, и нема начин да се откаже претходно логирање, и да се логираш наново. И нема начин да се избрише тој емаил

Поврзување на телефонски број, и емаил како траен врзувачки податок, како нема шанси во иднина да изгубиш пристап до нив е кусогледо за еден сервис кој креира идентитетски сертификат кој кошта простор и пари.

Целата процедура и она што се бара за потврда на идентитет изгледа како гимик, не знам колку е издржано како процедура.

Исто така, сервисот ја згреши адресата во внесувањето, не се сеќавам дека имав можност да корегирам или тоа беше само автоматски пополнето од скенирањето на личната карта, но направи грешка во бројот на улицата, станот и влезот, сосема ги измеша, и сега таков е податокот и во банката.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно