Here maps се бесплатни. Имаш и платени, Navigon, iGo.... Али и од тие можеш многу лесно да најдеш инсталација...Не сум упатен во областа па ве замолувам за помош околу андроид мапа која не е зависна од Интернет (ме интересира Австрија и Германија пред се).
Дали има такви кои се базираат само на сателитска навигација а да се бесплатни?
Фала.
Единствена маана на iGo е тоа што кога возиш те известува на пример уште 400 метра до исклучок од автопатот, а потоа нема звучни известувања, па мораш да гледаш во телефонот или да нагаѓаш колку се 400м , а имаш на пример 2 исклучоци со мало растојание помеѓу нив.Сум користел Navigon, iGo и CoPilot, кракнати, мапите и покриеноста е иста (мислам дека и користат исти мапи - navteq), но интерфејсот и опциите ми одговараат највеќе на iGo. Останав на неа веќе подолго време и до сега нема утнато.
Ова зборувам за со автомобил. За со точак, лани во Германија користев OsmAnd, пошто има опција да бираш точак и рутата ја прави по патеките за точак. Верувам дека е добра и за автомобил, но немам тестирано.
едит: а и Hud опцијата на iGo е доста практична навечер.
![]()
Тоа е тоа, OSMand ствај и не ти треба ништо друго.OsmAnd зa бесплaтнo. 10 мaпи (пo избoр) имaш вклученo. А зa плaтениве не знaм, CoPilot и iGo се дoстa фaлени.
Точно!Тоа е тоа, OSMand ствај и не ти треба ништо друго.
Бесплатна достава
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3M Secomp, 11.99.5543-10
230,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00194A
1.590,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK MILITARY TACTICAL TRAVEL SCHOOL BACKPACK 30L - MIL665, MILITARY GREEN
1.000,00 ден
Бесплатна достава
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 200GB ULTRA A1C10 w/adapter 100mb/s SDSQUAR-200G-GN6MA
2.700,00 ден