theKatmer
hello world
- 10 јули 2022
- 106
- 112
Здраво дечки, немам долго време објавено ништо тука само си луркам по темите но имам еден проблем што сам го накачив со тастатурата и искрено не можам да се снајдам и да го решам сам, па си реков дане случајно имал некој некогаш сличен проблем па знае како би можел да го решам.. Значи имам Redragon Phantom Pro M k629CGO тастатура која ја купив пред некое време и имам направено еден куп модови и е искрено предобра за парите. Но пред некое време онака си буцкав по програмите на компјутерот и најдов стар софтвер од мојата поранешна тастатура Redragon Pollux k628 pro или нешто така се викаше. Па ја отворив програмата и без да размислам стиснав на Load копчето и софтверот на тастатурата ми се зафркна, ми ги измени копчинјата и сега тие реагираат како да се со Layout od k628 pollux тастатура. Нај едноставно можам да објаснам вака, поради тоа што двете тастатури имаат различен лејоут и различни позиции на копчинјата сега тастатурата ми е ре-мапната како да е k628 pollux а не k629 phantom pro. Е сега, јас пробав на секој можен начин да ја ресетирам тастатурата и да го инсталирам правиот софтвер за неа но за жал кога го симнувам софтверот и го отварам не ми ја пронајдува тастатурата, вика "Device is not connected".Пробав да контактирам редрагон подршка но не ги занима ми немаат вратено веќе три недели еве. Се што има на интернет веќе имам пробано и ништо ми го нема средено проблемот, многу од копчињата не работат како што треба. Пример, function копчинјата ми почнуваат од F2, значи мојот физички F1 нема никаква функција, F2 ми е F1, F2 e F3 итн итн. И не се само тие, него сите останати копчинја освен азбуката не се на правилно место..