Некој ќе ти каже да позајмиш по некоја илјадарка од разни пријатели (па ќе им вратиш за услугата) и да ставиш 10.000 за учество, и за рестото да земеш станбен кредит со станот под хипотека, ама ти не го слушај, треба работниците да се оданочат дупло. Толку беше муабетот
А како ќе земеш станбен кредит ако не си кредитно способен? Ако не си пријавен никаде и немаш плата, ниту една банка нема да ти даде станбен кредит.Некој ќе ти каже да позајмиш по некоја илјадарка од разни пријатели (па ќе им вратиш за услугата) и да ставиш 10.000 за учество, и за рестото да земеш станбен кредит со станот под хипотека, ама ти не го слушај, треба работниците да се оданочат дупло. Толку беше муабетот
Ако добро стоиш со брат, сестра, мајка, татко, сопруг, сопруга, може да земат на нивно име.А како ќе земеш станбен кредит ако не си кредитно способен? Ако не си пријавен никаде и немаш плата, ниту една банка нема да ти даде станбен кредит.
За учеството е најмал проблем. Што правиме со остатокот од кредитот?
А замисли па професионалците за криење данок што праватбреееј, IT.mk форум све експерти за затајување данок и фаќање кривини, ама пак све некој друг ви е крив.
Ај влези во НЛБ, Охридска, Халк и прашај дали мора да си вработен? И на која сума. И дали може порано да го исплатиш кредитот. Затоа сите политичари имаат кредити...А како ќе земеш станбен кредит ако не си кредитно способен? Ако не си пријавен никаде и немаш плата, ниту една банка нема да ти даде станбен кредит.
За учеството е најмал проблем. Што правиме со остатокот од кредитот?
Баш спротивното се случува. Тие што не плаќаат тие владеат. И најбогатите, и познатите региони. Црвената буржоазија ни ја е*а работата ама никој не висеше на плоштад 1998г. Емтое. /ооНема проблем бе, ќе плаќам 18% данок наспроти оние што не плаќаат или плаќаат 10% ама да имам привилегиран статус во општеството. Да имам предност на сите шалтери, во болници, во училишта, во градинки, во општини... така може.
Ај влези во НЛБ, Охридска, Халк и прашај дали мора да си вработен? И на која сума. И дали може порано да го исплатиш кредитот. Затоа сите политичари имаат кредити...
И тоа е само мал дел од арсеналот - НИКОЈ ШТО ИМА ПАРИ НЕ ПЛАЌА ДАНОЦИ. Ама вработените да плаќаат дупло...
Абе и ти лажеш, и си на страна на газдите, политичарите, банкарите.... Еве пошто најверојатно и двајцата не сме информирани, бев до НЛБ (нормално виртуелно) и буквално кај секој станбен кредит под точките услови го имаше следновоСум влегол и прв услов ти е да бидеш вработен на неопределено (зборам за станбен кредит). Секој кредит можеш порано да го исплатиш, тоа е најмал проблем. Збориме за одобрување. Твојата поента беше дека не мора да бидеш вработен за да земеш кредит. Погоре ти пишаа да одиш да купиш стан (кај нормален инвеститор) со кеш и види што ќе ти кажат. И да прифатат, ќе имаш 300 комбинации и тешко дека тој стан на имотен ќе биде на твое име.
За да бидеш пријавен конечно и најверојатно се освестуваат банкиве, по разговор со вработена во нлб експозитура ми кажа дека треба да приложам прилив на сметка, не е важно дали сум пријавен.Сум влегол и прв услов ти е да бидеш вработен на неопределено (зборам за станбен кредит). Секој кредит можеш порано да го исплатиш, тоа е најмал проблем. Збориме за одобрување. Твојата поента беше дека не мора да бидеш вработен за да земеш кредит. Погоре ти пишаа да одиш да купиш стан (кај нормален инвеститор) со кеш и види што ќе ти кажат. И да прифатат, ќе имаш 300 комбинации и тешко дека тој стан на имотен ќе биде на твое име.
Ама редовен прилив ваљда, некое време наназад. И одма хипотекарниот залог ти рипа од 1.4-5 на фантастични 3:1.За да бидеш пријавен конечно и најверојатно се освестуваат банкиве, по разговор со вработена во нлб експозитура ми кажа дека треба да приложам прилив на сметка, не е важно дали сум пријавен.
Инаку само со кеш нема да можеш ништо да направиш.
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO PWM PST CO 400-2500 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00316A
840,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 15m Gray Secomp, 21.99.0115-25
395,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 1m Secomp, 11.99.5541-10
150,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден