Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Најдобар начин за префрлање пари од странство?

12 април 2017
1.918
1.259
Дали Payoneer ти бара откаде ти се средствата ?
Јас испратив 2 EUR трансакции од Skrill > Payoneer и ми бараа извор на средствата :)

Не се ми барале, можно е да е затоа што сметката на TransferWise е пак на мое име. Фактички јас исипраќам од една моја сметка, на дргуа моја сметка. Мислам дека и двете се во Германија, така да не изгледа лошо.

Инаку имаат ми побарано верификација со вебсајт и информации за мојот бизнис.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Не се ми барале, можно е да е затоа што сметката на TransferWise е пак на мое име. Фактички јас исипраќам од една моја сметка, на дргуа моја сметка. Мислам дека и двете се во Германија, така да не изгледа лошо.

Ако се во иста држава може не изгледа лошо али од друга држава пратени кај нас изгледа полошо.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.047
1.133
Куманово

Skrill & Payoneer се на мое име во иста држава (МК), исто така им пратив линк до сајт, но после двете трансакции ми бараа уште информации

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
...
Ми треба да префрлам поголема сума од наша сметка на било Revolut или Transferwise, па сакам да разберам каде би имал помала провизија.

За колкава сума станува збор и за кога ти требаат?
Јас би можел да ти префрлам од мој TransferWise/Revolut акаунт, ти да ми ги дадеш кеш на рака?

Ако ти одговара пиши ПП, да зборнеме детали.

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85
Transferwise -> Payoneer , ми одбиваат трансакции поради "Self-Load" или "Individuals can't send through Global Payment(Bank Transfer)" .. Некој друг начин за префрлање?

Uber-

hello world
23 август 2017
200
211
Скопје
Стави си на transferwise default receiving account iban од payoneer и директно стигаат таму.
Transferwise -> Payoneer , ми одбиваат трансакции поради "Self-Load" или "Individuals can't send through Global Payment(Bank Transfer)" .. Некој друг начин за префрлање?

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85
Ај баш пробав, ќе видиме - ќе ве известам ако испадне успешно.

Фала на совет :)

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85
Пробав, не работи. Не го испраќа како Transferwise, индивидуално го испраќа.... како и секогаш.

И

Избришан член 18474

Гостин
Coinbase-> Даи-> продаваш на некој тука со 3-5%

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Имам сретнато и работам со доста money-related сервиси (у принцип ќе ги познаеш дека се слични оти сите нудат MasterCard картичка), но овие никад.

Мое мислење од прво видување вака, доста несериозни ми делуваат, почнувајки од дизајнот на страната, perks што ги нудат и не-реални ствари (24ч card delivery? Sure.)

Но у принцип, ако имам потреба за нешто и ме интересира нешто, чешлам форуми и ривју сајтови, се регистрирам и проверувам на своја рака со мали и безначајни суми.

Ако се регистрираш, пиши experience, баш би сакал да слушнам, а не да ми се регистрирати на yet another ваков сервис.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Здраво дечки. Да не отворам друга тема ако може тука да прашам. Имено, компанија од странство треба да ми уплати единечна уплата на моја сметка во ТТК банка. Па, сакав да прашам дали некој од вас има искуство со таков прием на девизи од странство од име на компанија. Ме интересира КОЛКУ е провизијата (генерално -- бидејќи менува од банка во банка), КОГА се плаќа таа провизија и КОЈ ја плаќа таа провизија.

hpetrovski

hello world
22 октомври 2018
131
280
Скопје
www.instagram.com
Здраво дечки. Да не отворам друга тема ако може тука да прашам. Имено, компанија од странство треба да ми уплати единечна уплата на моја сметка во ТТК банка. Па, сакав да прашам дали некој од вас има искуство со таков прием на девизи од странство од име на компанија. Ме интересира КОЛКУ е провизијата (генерално -- бидејќи менува од банка во банка), КОГА се плаќа таа провизија и КОЈ ја плаќа таа провизија.
Гледам дека ТТК имаат Moneygram, такада можеш со тоа да пробаш. Слично на ова, имам примано средства од странство преку Western Union на НЛБ Банка и во зависност од износот, тој што ги праќа парите плаќа фиксен fee, па тука ги добиваш парите во целост на твоја сметка без дополнителни провизии. Единствено би платил конверзијата од странска валута>МКД.

TTK BANKA AD Skopje Го најдов ова, ама пишува за цени само од USA, Швајцарија и Германија. Ваљда нема Moneygram само во овие земји?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
зависи од кај ти плаќа и преку која банка ( за банкарски трансфер директ) .. он треба да си ги плати ако не сте друше договрени, УСА е од 15 - 60$ интернационален трансфер. Тука ко што пишаа погоре не треба да имаш ништо, ќе ти дојде девизен прелив, или ги оставаш ко девизи или ги конвертираш во мкд.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
@hpetrovski moneygram, western union методите се различни од директен трансфер на пари од сметка банкарска во странство на сметка македонска тука. Колку што знам и не знам....

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
@hpetrovski moneygram, western union методите се различни од директен трансфер на пари од сметка банкарска во странство на сметка македонска тука. Колку што знам и не знам....

Од која држава е фирмата што треба да ти префрли кеш?

Јас лично би те препорачал да отвориш Payoneer и да искористиш:
- ACH Transfer (US)
- SEPA Transfer (EU)

Тоа се рачуна како локален банкарски трансфер и неколку пати го имам користено. Ова е пошо ме мрзи да идам да се влечам по шалтери кај нас.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Bank transfer fee плаќа тој што ги праќа средствата. Ако не ти одбие он за фито, би требало да ја добиеш целата сума.
Освен ако ТТК не се различни од другите па ти репнат некое измислено фи. Јави се прашај ги за секој случај.
Инаку ги збуни луѓево на форум, ретко кој работи со банк трансфер :D

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
ретко кој работи со банк трансфер :D

Не е мој избор нажалост. А од друга страна, да беше мој избор, не сум доволно информиран за тоа кој начин на трансфер на пари подлежи на најмала провизија или БЕЗ провизија (ако постои трансфер без провизија).

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Не е мој избор нажалост. А од друга страна, да беше мој избор, не сум доволно информиран за тоа кој начин на трансфер на пари подлежи на најмала провизија или БЕЗ провизија (ако постои трансфер без провизија).
генерала bank transfer е лош за мали суми, пошто се фиксни давачките, како поголема сума тоа подобро во споредба со други сервиси каде е најчесто процент провизијата.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
генерала bank transfer е лош за мали суми, пошто се фиксни давачките, како поголема сума тоа подобро во споредба со други сервиси каде е најчесто процент провизијата.
A кој е најдобар начин за трансфер на мала сума на пари од странство. Во друг случај, имам другар од Грција којшто треба да ми префрли околу 200тини евра. Сеа му реков почекај да видам дали ќе најдам начин да се префрлат со МИНИМАЛНА провизија или ќе ги земам во живо кога ќе го посетам. Кој начин на трансфер на пари зема НАЈМАЛА провизија?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
A кој е најдобар начин за трансфер на мала сума на пари од странство. Во друг случај, имам другар од Грција којшто треба да ми префрли околу 200тини евра. Сеа му реков почекај да видам дали ќе најдам начин да се префрлат со МИНИМАЛНА провизија или ќе ги земам во живо кога ќе го посетам. Кој начин на трансфер на пари зема НАЈМАЛА провизија?
за од Грција не би знаел да ти кажам, мали суми ја наплаќам преку Пајонир, па после ги повлекувам на куп на сметка, пошто е 1-3% провизија зависно како плаќа уплаќачот, плус најчесто тие си ги доплаќаат они ко екстра ..

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
за од Грција не би знаел да ти кажам, мали суми ја наплаќам преку Пајонир, па после ги повлекувам на куп на сметка, пошто е 1-3% провизија зависно како плаќа уплаќачот, плус најчесто тие си ги доплаќаат они ко екстра ..

Да ти е*** државата кадешто не функционира PayPal. Мора вака да се малтретираме.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно