NERD.
user
- 19 април 2010
- 1.379
- 342
Мое мало не-директно искуство со ледиком: Женска на другарче мое запна iPhone 6 Plus, и ништо друго. Нормално, apple fan boy ја поддржав но посочив да бидат претпазливи при купувањето на уредот, Македонија е. Фино лепо си го купија од ледиком, 6+ 16gb. Си го поработи недела дена и почна да прави проблеми, се исклучувал, кочел и слично. Го зедов во рака и прво ми падна во очи Touch ID апликација на почетен екран. Апликацијата ја има само на демо телефони, т.е. изложените по салони. Ок, поминува тоа, се мачам да го опоравам app store акаунтот неќе да се инсталираат апликации. Забранет пристап до веб страници преку сафари со pass code, макар што никогаш не ставиле pass code, нема reset опција во general, апликациите се полни со „фејк“ податоци за демо (fitness, photos). Моментално пробувам restore преку itunes без back up и update на 8.1.3, па ќе видиме што ќе излези после ова. Цела збрка ми е матна. Што продаваат тука? Некакви искуства со ваков вид на проблем? Дали да го враќа? Заборавив да спомнам дека на кутијата нема factory sticker, да се знае кога е прв пат отворен телефонот. Покасно ќе проверам сериски број на кутијата и ќе споредам дали е ист со серискиот број во самиот телефон, па ќе надополнам.