Спијат тие твоитеНема за мене оптимизирав - нешто....
Sent from my MI 5s using Tapatalk
одговор:Како можам апликациите што ми се инсталирани на телефон да ги префрлам на mSD карта или по default apps што се по неколку GB (obb фајлови, дата) тешки да се download-ираат/ инсталираат на mSD карта?
Мора root да се прави или има некој third party apps кој можат да прелажат MIUI???
Земав microSD од 32GB CL10 UHS-I и сега дознав дека џабе ставиле microSD слот на телефонов кога е бескорисен.![]()
MIUI system does not allow software installation to SD card,
because programs installed to the SD card will cause the following problems:
1. slow down the loading speed of the phone;
2. cause poor stability;
3. Power consumption is large. Based on the above considerations,
MI devices does not provide settings/software to install to the SD card,this design is to ensure that products bring you a better experience.
...solutions
There are many third-party apps out there which will allow you to movie app to SD card and even change your installation location to your external SD... Try app2sd.apk
RootКако можам апликациите што ми се инсталирани на телефон да ги префрлам на mSD карта или по default apps што се по неколку GB (obb фајлови, дата) тешки да се download-ираат/ инсталираат на mSD карта?
Мора root да се прави или има некој third party apps кој можат да прелажат MIUI???
Земав microSD од 32GB CL10 UHS-I и сега дознав дека џабе ставиле microSD слот на телефонов кога е бескорисен.![]()
Ако толку многу големи/тешки-у мегабајти,
тракатанци/апликации инсталираш,
тогаш следниот телефон нека ти биде бар 64гб сториџ.)
Како можат да лагува софтвер не ми е јасно. Ако една Андроид игра од 1GB иде со 400MB видео интро. Како тоа не може да функционира од microSD и ќе го успорело телефонот.
Како функционираат сите тие Modern Combat, KOTOR, Game OF Thrones... или Heartstone 3GB и кусур зафаќа?
Сепак интерфејсот си има улога тука. Мислам дека и Samsung Pro картичка да се стави, над 60-65MB/s read нема да биде.
што искуство бараш, има тракер за deep sleep и light sleep, ама кој може да ти каже колку е точно.Некој искуство со MiBand 1s/2 ? Најмногу ми е како тракер за сон, сакам да видам како/кога/дали влегувам во длабок сон кога малце спијам меѓу другото.
Сликата не ја отвара, што е ова?
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден