Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Ако не си ставил ништо по различно од тоа што е стандард, тогаш во Менаџерот за Пермисии, дозволи им на тие апликации да имаат Popup нотификации. Тоа е автоматски исклучено кај Ми, поради приватноста, да не се пали на секоја нотификација екранот и да излага како прозор и сите да читаат. Се наоѓа тука:
7b40d65f7feb064ecc06a70a6248c9a5.jpg

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
[Неделна надградба] MIUI ROM 5.3.6

[Систем]
Оптимизација – Зголемена осетливост на фокусот кај Камерата (Mi 4/Mi Note) (03-04)
Исправка – Понекогаш ‘Audio settings’ неможе да се отовори (03-04)

[Пораки]
Ново - Функција за препознавање на SMS. Поддршка за копирање на кодови за верификација, следете статус на пратки за прием и др. во еден клик (03-04)
[Заклучен екран / Статусна Лента / Нотификации]
Исправка – Понекогаш, екранот за заклулчување е проѕирен (03-04)
Исправка – Подесувањата се затвораа кога ќе се смени позицијата на Копчињата Toggles (03-04)

[Почетен екран]
Исправка - Грешка при калкулации во виџетот на Калкулаторот (03-02)
Исправка – Понекогаш некоја апликација не сака да стартува (03-04)

[Галерија]
Оптимизација – Убразано е бришењето на повеќе слики наеднаш (03-05)
Оптимизација – Намалена конзумација на РАМ од страна на големите слики (03-05)
Оптимизација – Cloud албумите сега поддржуваат апдејтирање на слики до 30 MB големина (03-05)
Оптимизација – Оптимизирано скролање на главната страна (што се појавува десно горе) (03-05)
Оптимизација – Изборот ќе остане во истиот Албум откога ќе се испрати тој албум во вашиот Mi Cloud (03-05)
Исправка – Thumbnails на големи .png слики со голема резолуција без малце матни (03-05)
Исправка – Галеријата ќе се затвореше кога ќе отворите слика од линк преку Прелистувачот (03-05)
Исправка – Понекогаш, сечените слики наможеа да се користат како насловна во Албумот (03-05)
Исправка – Прикажуваше ‘нема WiFi конекција’ додека се симнуваа големи слика иако WiFi е приклучен (03-05)
Исправка – Прикажуваше ‘неуспешно симнување’ ако се притисне Назад копчето додека се симнуваат големи слики (03-05)
Исправка – Нема HDR ознака на HDR сликите во Cloud албумите (03-05)
Избришано – Намести ВИДЕО како позадина (03-05)

[Музика]
Исправка - Понекогаш HiFi ефектите не работеа (03-03)

[Безбедност]
Оптимизација - Зголемена стабилност на Tencent безбедносниот систем (03-04)

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
Ако не си ставил ништо по различно од тоа што е стандард, тогаш во Менаџерот за Пермисии, дозволи им на тие апликации да имаат Popup нотификации. Тоа е автоматски исклучено кај Ми, поради приватноста, да не се пали на секоја нотификација екранот и да излага како прозор и сите да читаат. Се наоѓа тука:
7b40d65f7feb064ecc06a70a6248c9a5.jpg
Баш тоа го барам одамна (кај ајфон тоа е ептен лесно да се најде и подеси) ама кај андроидов никако да најдам попап, може е под друго име. И во менаџерот барав, нема ( а има едно чудо пормисии за подесѕвање) изгледа поради шумата неможам да го видам дрвото

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
Конкретно за тој попап, никако да го најдам. Инаку нотификациите работат релативно ок. Али некогаш од вибер ги добивам со каснење, пред некој ден не ми стигнале воопшто па ме бараа на телефон.

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Конкретно за тој попап, никако да го најдам. Инаку нотификациите работат релативно ок. Али некогаш од вибер ги добивам со каснење, пред некој ден не ми стигнале воопшто па ме бараа на телефон.

Во Security app > Permissions

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Ај пробај ИСКЛУЧИ го тој Permission Manager, рестартирај и пак пробај.. Може да треба да се ресетира state-of-permissions -от..

ЕДИТ: Или тоа горе што го напиша @STEFF

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
А бе таму ама јас не видов никаде ни notificatuons ни popup ... Сега ќе го исклучам и рестарт

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
Малку поинаку е во балкан ром
Сега ме зеза и инсерт на слики од телефин... Ај нема врска подесив нешто па ќе видиме

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Малку поинаку е во балкан ром
Сега ме зеза и инсерт на слики од телефин... Ај нема врска подесив нешто па ќе видиме
Е да, таму може во xposed да има друга заштита, некој модул да му прави over ride на фабричките вредности. Затоа и го инсталираме тоа :)

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Цена за него нема сеуште.. Треба еден до два тест уреда да стигнат нареднава недела, па ќе видиме.. Доларот е веќе 56 ден, па цените не само што нема да поевтинат туку на граница се да поскапат.. Ова е рален муабет, не правдање... А тој ќе биде само со 64 ГБ меморија, па и во старт е поскап.. Јас искрено очекувам околу 36-38.000 да биде тука све комплет цената.
620 евра за ми ноте про :innocent: ?

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.877
Skopje
wemaxa.com
Мi Note Pro поскап од Note4 :)))))) gl@Жаомие.
S6 ќе владее периодот кога новите Жаомие телефони ќе дојдат во продажба. Посебно edge моделот.

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.877
Skopje
wemaxa.com
Се вика логика, здрав разум, рационално расудување и слободна волја. Работи кои не се на цена во земјава разбирам и со кои пензионери, администрација и сличните не се обдарени или пак така им одговара. Во претходните постови, во духот на Драгче, шејкер ме именува (и сличните ми) на Самсунг фанатик. Што искрено нема врска, ете го бендисувам плеерчето што го нудат. И нексус 6 го критикував, заради цената не е конкурентен со Note 4 - и пазарот се согласува со мене, 0 корисници на Nexus 6 на форумов. Да продолжам со елаборација?

Лесно се решаваат таквите како мене :). Спонзорство да форумов и опс, ме нема ,). До тогаш, ќе коментирам, ако не ти одговара имаш опција да ме игнорираш сињор тазе опилен.

Може едно прашање?
Зашто хејташ толку?

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Им фали репутацијата и довербата што се стекнува со години за да може да одат со вакви цени на телефони, колку сака нека се подобри од конкуренцијата неможе да го освојат купувачот од запад да даде толку пари за нивни непознат бренд.

Xiaomi веќе година и кусур куткаат цени на хардвер само за да освојат пазар но еве доаѓа момент каде пазарот го освојуваат и цените рипаат само кај нив проблемот е што цените рипнаа, а освоен е само Кинескиот пазар.

Инаку 99% од производите на оваа компанија се рип-оф на другите познати фирми кои се децении на пазарот, тоа е плус причина што мора да ја размислуваат ако сакаат да привлечат повеќе купувачи. Значи да не се рипне одма не значи дека ако се рип-оф имаат лоши производи, едноставно ја немаат иновативноста и уникатноста, а тоа продава во Европа и Америка.

Се согласувам со Ксеон во тој ценовен ранг каков сака нека е најјакиот нивни модел јас лично ако фрлам толку пари би ги фрлил на реномирана фирма, а во овој пример тоа е Самсунг.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
620 евра за ми ноте про :innocent: ?
Прва недела откога се продава во неговата матична земја? Па за колку да добиеш 5.7'' екран, 2К дисплеј и СД 810-ка? Нотето неможе таа цена да ја стигне со 32ГБ рам нит после 6-8 месеци од промоција :) И тоа е цена на пазар..

Па дајте бре, да не бидеме како бомбиве.. Вистината е една, ама нас вака ни се гледа :D не прави Жаоми-је-Самсунга телефони од компири.. Башка што је хубав как Брет Пит... :cool:

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Им фали репутацијата и довербата што се стекнува со години за да може да одат со вакви цени на телефони, колку сака нека се подобри од конкуренцијата неможе да го освојат купувачот од запад да даде толку пари за нивни непознат бренд.

Xiaomi веќе година и кусур куткаат цени на хардвер само за да освојат пазар но еве доаѓа момент каде пазарот го освојуваат и цените рипаат само кај нив проблемот е што цените рипнаа, а освоен е само Кинескиот пазар.

Инаку 99% од производите на оваа компанија се рип-оф на другите познати фирми кои се децении на пазарот, тоа е плус причина што мора да ја размислуваат ако сакаат да привлечат повеќе купувачи. Значи да не се рипне одма не значи дека ако се рип-оф имаат лоши производи, едноставно ја немаат иновативноста и уникатноста, а тоа продава во Европа и Америка.

Се согласувам со Ксеон во тој ценовен ранг каков сака нека е најјакиот нивни модел јас лично ако фрлам толку пари би ги фрлил на реномирана фирма, а во овој пример тоа е Самсунг.
Па да де, доларот беше 46 ден во 11-ти месец 2014-та, а сега е 56 ден.. Па колку и да спушта фабриката, неможе да се компензира.. Се надевам дека тоа нешто влијае пред да пишете некој коментар за цената или не.. Ако не, во ред е тогаш..

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Па да де, доларот беше 46 ден во 11-ти месец 2014-та, а сега е 56 ден.. Па колку и да спушта фабриката, неможе да се компензира.. Се надевам дека тоа нешто влијае пред да пишете некој коментар за цената или не.. Ако не, во ред е тогаш..
Нема врска тоа,изворот е битен нели како вика грујо а суштината не... битно да се хејта

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно