Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Последниов апдејт на Ми а1 ==КАТАСТРОФА==. Не ми се верува дека тоталка го упропастија. Батеријата за 7 саати преку ноќ 8% се исцеди. Црна тема само со полиција (иако местиш dark). Звукот кога е максимум кога минимум. Да не пробаш да го подесиш. Звукот на спикерот исто сам си се подесува од повик на повик итн итн :(....
Не е упропастени. Фактори ресет после апдејт. Батеријата 2% преку ноќ, а цената тема без проблем се мести, а кај мене е автоматски во зависност од позадината.
Звукот исто нема проблем со подесување.
View: https://youtu.be/nFIkgnN70z8

viktormkd

hello world
31 јули 2011
321
311
Не е упропастени. Фактори ресет после апдејт. Батеријата 2% преку ноќ, а цената тема без проблем се мести, а кај мене е автоматски во зависност од позадината.
Звукот исто нема проблем со подесување.
View: https://youtu.be/nFIkgnN70z8
Ај ќе пробам на овој начин да му направам ресет. Минатиот пат, му направив преку сетингс, што е исто, ама ме копка и морам уште еднаш да пробам

viktormkd

hello world
31 јули 2011
321
311
Му направив ресет преку кретенкиве и пак е исто. Пробав тема Дарк, лајт пак си стои на лајт не ја менува :)..

Edit: Сменив темна позадина и се упали темна тема и сега можам да менувам теми :/... Што багче ќе беше ова :/

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Редми Ноте 5 про еднаш му е направен фактори ресет кога го купив (отклучување бутлоадер), после тоа на MIUI stable е до сега. Еден преку друг, никогаш не сум приметил ни најмал проблем. Можеби следниот кога ќе биде Андроид 9 ќе се појави нешто.

Колега има А1, не сум го слушнал да се пожали баш ќе го прашам деновиве. И мојот и неговиот се во ист ден купени од Анхоч. Да не има разлика Европски/Кинески итн?

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Барав на интернет но не можам да се снајдам, од каде да симнам гугл камера за Редми Ноте 5 ?

screenshot_2019-05-04-13-41-11-365_com-android-updater-png.74790

Атачменти

• Screenshot_2019-05-04-13-41-11-365_com.android.updater.png
    Screenshot_2019-05-04-13-41-11-365_com.android.updater.png
    251,9 KB · Прегледи: 479

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Ова ми се појавува да не треба уште нешто да се направи?
screenshot_2019-05-04-14-51-37-022_com-google-android-pixel2mod-png.74791
Има цела процедура. Најдобро оди на страната на xda developers најди го подфорумот за твојот телефон и таму сигурно има објаснето.
Во суштина треба да отклучиш bootloader, да го рутираш со Magisk да овозможиш camera 2 API и на крај да инсталираш камера. Ако си апсолутен почетник ќе ти требаат неколку часа.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.670
13.725
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@gamon Вака на прв поглед веднаш забележав дека crdroid е базиран на LineageOS... Па зошто да не се стави тој како попопуларен (и да се избегне еден слој на комплексност)?

Не дека се разбирам премногу во андроидиве, само ме интересира.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
искрено не знам, пробав многу но некако овај ми беше најдобар не најдов ни 1 баг, последна верзија андроид и многу добро работи.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.670
13.725
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Во промените што ги спомнуваат, не ми е јасно дали тоа се промени што тие ги доработиле (преработиле) од LineageOS или тоа се промените вклучени во LineageOS. Односно, трета варијанта, дали можеби веќе е сосема независен fork на LineageOS.

Ако тие ги прават промените, значи е специјализирано за A1 и тогаш има смисла да се инсталира... Откако ќе се провери да не постои нешто слично такво во LineageOS (кој како поголем, попопуларен и попознат би требало да биде подолго достапен/поддржан и да има исправено повеќе багови; овде ако се два-тројца девелопери можат брзо да изгубат интерес и да се откажат).

Или LineageOS е само основа па други го доработуваат за конкретни модели? Како што реков, не ги знам премногу андроидите.

Не е прашање само до @gamon. :)

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Искуства дали има некој со mi band било која верзија а и како да го нарачам бидејќи гледам имало и реплики ...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.443
11.498
Скопје
Искуства дали има некој со mi band било која верзија а и како да го нарачам бидејќи гледам имало и реплики ...
Anhoch PC Market Online - Smart Bracelet Xiaomi Mi Band 3 Black
ќе плаќаш во готово ќе најдеш некој познат да ти скрати неколку стотки од ценава и ќе те фати неколку стотки поскапо отколку да порачуваш од нет ама не вреди да се замараш

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Нептун, увозна врска непозната, сервис Видео Дата, ... Лепота.
Апдејт на оваа лепота ситуација:

Видео Дата е сервис кој воопшто не поправа Xiaomi уреди. Ги примаат телефоните на сервис, пробуваат да ги поправат ако е нешто ситно, но најчесто не успеваат и ги препраќаат во hi store. Да, во Hi Store. И тоа со твој надоместок. Кога ми беше пренесено тоа буквално се запрепастив: А вие ме јебете нешто. Уред под гаранција кај вас во сервис, вие кај ме препраќате сам да си го однесам во друг сервис, па дури и да платам за тоа.

Инстант беше одбиено тоа од моја страна и ми викаат: епа единствено што преостанува е да пишеме дека не може да се поправи уредот и да ти дадат замена во Нептун. Ми дадоа документ и правец во Нептун. Не сакаше госпожата пак Pocophone да земе (а мислам и дека го немаа во салон), па си доплативме 3000ки и земавме Huawei P20.

Во врска со тоа дали бил отклучен од претходно, од Видео Дата неможеа да потврдат, пошто едноставно појма немаат. Како телиња го гледаа телефонот кога го однесов, ама ова зашто вака, зошто онака, ние не знаеме ова што е, како да се среди...

Крајно лошо од Нептун што продаваат уреди и гарантираат сервис за нив во фирма која едноставно не знае да поправа Xiaomi уреди, но опцијата инстант да ми го заменат уредот со истиот или било кој друг уред во тој ценовен ранг (или со доплата за поскап) е нешто што ептен ми се допадна и е за каква таква пофалба.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622

Видео Дата е сервис кој воопшто не поправа Xiaomi уреди. Ги примаат телефоните на сервис, пробуваат да ги поправат ако е нешто ситно, но најчесто не успеваат и ги препраќаат во hi store. Да, во Hi Store. И тоа со твој надоместок. Кога ми беше пренесено тоа буквално се запрепастив: А вие ме јебете нешто. Уред под гаранција кај вас во сервис, вие кај ме препраќате сам да си го однесам во друг сервис, па дури и да платам за тоа.

Инстант беше одбиено тоа од моја страна и ми викаат: епа единствено што преостанува е да пишеме дека не може да се поправи уредот и да ти дадат замена во Нептун. Ми дадоа документ и правец во Нептун. Не сакаше госпожата пак Pocophone да земе (а мислам и дека го немаа во салон), па си доплативме 3000ки и земавме Huawei P20.

Во врска со тоа дали бил отклучен од претходно, од Видео Дата неможеа да потврдат, пошто едноставно појма немаат. Како телиња го гледаа телефонот кога го однесов, ама ова зашто вака, зошто онака, ние не знаеме ова што е, како да се среди...

Крајно лошо од Нептун што продаваат уреди и гарантираат сервис за нив во фирма која едноставно не знае да поправа Xiaomi уреди, но опцијата инстант да ми го заменат уредот со истиот или било кој друг уред во тој ценовен ранг (или со доплата за поскап) е нешто што ептен ми се допадна и е за каква таква пофалба.
Неверојатно. Да користиш телефон а да немаш поим дали Е и чиј е Ми акаунт активен, па да се ресетира и да не знаеш пасворд, сервисот да не знае што е тоа и да признае, и заради неможноста и незнаење, да ја врати топката назад в салон каде нудат нов уред, па за на крај потрошувачот да се откажи од тој модел и да доплаќа пари за сосема друг бренд. НЕВЕРОЈАТНО.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Последна промена:

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Welcome to North Macedonia!

Најискрено толку многу бев запрепастен од ноншалатноста на Видео Дата во врска со ова. Носиш телефон во "официјален" сервис за поправка, а тие те пречекуваат со изјавата: Извинете али ние не поправаме Xiaomi уреди. Пробуваме да ги поправиме, ама ако не можеме, ги препраќаме во Hi Store.

Епа чорба македонче муабетот...

Да, се супер што не се замараат и одма ми спремија документче за замена. Али п.... му матер, па ако не можете, не сте спремни, не сте квалификувани да поправате уреди од Х брендови не се нафаќајте воопшто да го правите тоа. А и нептун со кој памет склучува договор за поддршка/сервис со фирма која не е спремна да го понуди истото. Али тоа е тоа.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.820
5.526

Лепота. Како да знаев. Гарант у Видео дата немаат ни ЕДЛ авторизиран акаун да напраат флеш на фирмвер. Затоа и праќаат у Хи. Абе комедии и трагедии.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно