Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Лепота. Како да знаев. Гарант у Видео дата немаат ни ЕДЛ авторизиран акаун да напраат флеш на фирмвер. Затоа и праќаат у Хи. Абе комедии и трагедии.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Нема спас кој и да е фирмвер (xiaomi за poco) флешнат на прво сетирање ќе си го побара пасвордот од ми акаунтот што е споен со тој уред. Извини ама мислам дека ова пред сѐ е грешка на корисникот, како инаку ќе објасни дека кога го купил сѐ сетирал од прва, а по неколку месеци покото си бара пасворд, кој никој не го знае...

Sent from my MI 4W using Tapatalk

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Нема спас кој и да е фирмвер (xiaomi за poco) флешнат на прво сетирање ќе си го побара пасвордот од ми акаунтот што е споен со тој уред. Извини ама мислам дека ова пред сѐ е грешка на корисникот, како инаку ќе објасни дека кога го купил сѐ сетирал од прва, а по неколку месеци покото си бара пасворд, кој никој не го знае...

Sent from my MI 4W using Tapatalk
Со ЕДЛ се решава и тоа.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Извини ама мислам дека ова пред сѐ е грешка на корисникот
Втор акаунт не беше креиран ни по грешка, ни по случајност, ни па господ се симнал и креирал друг акаунт. Еден акаунт беше креиран на почеток и за тоа сум 100% сигурен. Го спомнав истото и претходно.

Земајки го тоа во предвид, како е ова грешка на корисникот?

Проблемот е во тоа што фирма како нептун нуди производи со гаранција од фирма/сервис кој немаат услови/знаење/уреди за поправање на истите. Не е проблемот во наоѓање вина кај корисникот...

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Дечки, дали некому му се случило да му се изгаси тел при 40- 50 посто батерија? Дали е до верзијата на МИУИ или дотраена е веќе батеријата..Мислење? Иначе Ми Макс е телефонот.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Дечки, дали некому му се случило да му се изгаси тел при 40- 50 посто батерија? Дали е до верзијата на МИУИ или дотраена е веќе батеријата..Мислење? Иначе Ми Макс е телефонот.
Можно е да се и двете работи. Пробај прво со фактори ресет, дали ќе помогне нешто.

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Колку капацитет имаат батериите отприлика? Постои таква информација? Колкав век ..

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Колку капацитет имаат батериите отприлика? Постои таква информација? Колкав век ..
Ти пишува во спецификациите вообичаено околу 3-4000 mAh. Со правилна употреба треба да ти трае бар 3 години, но зависи и од бројот на полнења/циклуси, дали играш игри по цел ден, дали капацитетот е правилно оформен...

mdeni

senior
24 септември 2012
6.098
6.041
Во ситимол нептун го има изложено MI MIX 3 (s845). Телефонот е неверојатно прекрасен. Мислам дека е без конкуренција најдобар телефон што сум го видел. Многу ми е жал што малку е мала батеријата и е со претходниот чипсет. Инаку без коментар. Пре-кра-сен.

Псајсајд многу ја фали камерата на ми8, а овој би требало да ја има истата.

Ах како го нема во телеком...

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Прекрасен телефон со фингерпринт позади во 2019.
Лол, не.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Прекрасен телефон со фингерпринт позади во 2019.
Лол, не.
Ствар на вкус. Јас го обожавам заден фингерпринт сензор. Некако мене ми е по ергономски. И е побрз пробано.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Во 2019 кога и смешни фирми веќе имаат in-display FP и чиста позадина само со камери и блиц - грдо изгледа Шаомито од позади.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.098
6.041
Штета што не е со 855 за да е поефикасен или со 4000мах батерија барем. Или пак двете. ;)

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Имам користено телефон со напред фингерпринт физички, имам пробано модел и фингер на дисплејот и од сите можам да кажам дека физички фингерпринт позади е најдоброто нешто. До сега два модела на Xiaomi со позади фингер позгодно нешто не постои, поинтиутивно е него ли напред да биде, па дури и на дисплеј кој не е толку брз.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Има ли начин да се намести кога ќе го отворам клинерот по дифолт да не е штиклиран делот packages?
upload_2019-5-18_8-47-27.png

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Ќе задржиш на фолдерот и ќе му дадеш add to exceptions

Sent from my MI 5X using Tapatalk

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.653
3.232
сервис за редми ноте 3?
Откажува микрофонот, многу слабо ме слушаат.

head1

hello world
15 ноември 2016
94
117
сервис за редми ноте 3?
Откажува микрофонот, многу слабо ме слушаат.
Со оглед дека моментално е актуелен Редми ноте 7, тешко дека ќе најдеш делови за него пред се.
Едино да направиш дијагностика на телефонот у хи сторе или по мобилариве, да ти кажат кој дел е за замена, па да го бараш делот на Алиекспрес.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.653
3.232
Со оглед дека моментално е актуелен Редми ноте 7, тешко дека ќе најдеш делови за него пред се.
Едино да направиш дијагностика на телефонот у хи сторе или по мобилариве, да ти кажат кој дел е за замена, па да го бараш делот на Алиекспрес.

Тоа што стигнало до 7 не ме тангира. Конечно има наследник што е подобар, оти тие до сега не беа баш нешто спектакуларни.
А тоа кажува дека телефонот сеуште е добар за користење (брзина, батерија, камера) па не би да го оставам ради микрофон.

• ми се допаѓа
Реакции: ski

ensiero

read-only
4 јули 2016
1
0
Имам Ми8 Глобал, и сеуште сум со фабричкото Миуи и андроид 8. Сакам да го апдејтувам, меѓутоа како што читам овде, повеќето се жалат од апдејти, во смисол дека нешто им се заебува. Ако може препорака од искуство која верзија до сега се има покажано како најдобра?..највеќе ми е за nightscene модот на камерата и батеријата да не почне побрзо да се троши. Фала многу.

head1

hello world
15 ноември 2016
94
117
Тоа што стигнало до 7 не ме тангира. Конечно има наследник што е подобар, оти тие до сега не беа баш нешто спектакуларни.
А тоа кажува дека телефонот сеуште е добар за користење (брзина, батерија, камера) па не би да го оставам ради микрофон.
Ти го кажувам ова од искуство мое лично. Ја до пред две години имав редми ноте 3 про, и тогаш имав проблем екран да најдам. Го немаше ниту во Хи сторе (официјалниот застапник).
На крајот, си нарачав од Алиекспрес и во Хи сторе ми го сменија за 1000-ка.
А телефонот дека е топ, тука нема збор, само слабо со "резервни делови" стои...

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Апдејт на оваа лепота ситуација:

Видео Дата е сервис кој воопшто не поправа Xiaomi уреди. Ги примаат телефоните на сервис, пробуваат да ги поправат ако е нешто ситно, но најчесто не успеваат и ги препраќаат во hi store. Да, во Hi Store. И тоа со твој надоместок. Кога ми беше пренесено тоа буквално се запрепастив: А вие ме јебете нешто. Уред под гаранција кај вас во сервис, вие кај ме препраќате сам да си го однесам во друг сервис, па дури и да платам за тоа.

Инстант беше одбиено тоа од моја страна и ми викаат: епа единствено што преостанува е да пишеме дека не може да се поправи уредот и да ти дадат замена во Нептун. Ми дадоа документ и правец во Нептун. Не сакаше госпожата пак Pocophone да земе (а мислам и дека го немаа во салон), па си доплативме 3000ки и земавме Huawei P20.

Во врска со тоа дали бил отклучен од претходно, од Видео Дата неможеа да потврдат, пошто едноставно појма немаат. Како телиња го гледаа телефонот кога го однесов, ама ова зашто вака, зошто онака, ние не знаеме ова што е, како да се среди...

Крајно лошо од Нептун што продаваат уреди и гарантираат сервис за нив во фирма која едноставно не знае да поправа Xiaomi уреди, но опцијата инстант да ми го заменат уредот со истиот или било кој друг уред во тој ценовен ранг (или со доплата за поскап) е нешто што ептен ми се допадна и е за каква таква пофалба.

Каква среќа си имал чудо некое. Дај првичен впечаток за новиот телефон према стариот.

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Каква среќа си имал чудо некое. Дај првичен впечаток за новиот телефон према стариот.
Првичен впечаток: Епа се деси банот за Хуавеи неколку дена откако го земавме :D

Шала на страна, до сега уште не сум седнал да го расчепкам и бар некое време јас да го користам, али вака по муабет само со госпожата:
  • Батеријата - за нијанса послаба од Pocophone (држи ден ипол лабаво, со лајт користење),
  • Перформанси - зачудувачки одлично се држел и покрај сите тие додатни сервиси и апликации од Huawei (иако некои од нив и се допаѓаат ептен), па дури и по smooth и работел од Pocophone-от.
  • Камера - подобра од Pocophone

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно