тоа е маана на шаоми. многу бргу ги заборава старите модели и брза да извади нови и нови. многу погрешна тактика. ама ајде.Се чини дека за Redmi 4 pro нема да има повеќе апдејти, ниту на миуи 10.
и онака Miui се претежно даунгрејдитоа е маана на шаоми. многу бргу ги заборава старите модели и брза да извади нови и нови. многу погрешна тактика. ама ајде.
Тоа е Ми 6Х, а кога ќе го ребрендираат во А2 ќе го објават во Европа. Обично после неколку месеци (6Х излезе во Април), таман пред да излезе Андроид П(така беше и со А1), али што се мене тиче, нека почекаат уште малце за да биде со П оут оф тхе бокс.Единствено нешто што вреди за парите во поглед цена/перформанси е Note 5 4/64 моделот со Бенд20, или ако се тера побуџет, тогаш Mi A1. Евентуално добро парче понатака би бил Mi A2 со шток андроид. Единствено чудно ми е зошто на ГСМарена не дава дека има бенд 20, а погоре стои дека ке се шитка во Европа. Да не е грешка некоја?
Единствено нешто што вреди за парите во поглед цена/перформанси е Note 5 4/64 моделот со Бенд20, или ако се тера побуџет, тогаш Mi A1. Евентуално добро парче понатака би бил Mi A2 со шток андроид. Единствено чудно ми е зошто на ГСМарена не дава дека има бенд 20, а погоре стои дека ке се шитка во Европа. Да не е грешка некоја?
Да во Анхоч е верзијата со Бенд 20, т,е глобал верзија. Сите рецензии што ги погледнав, го фаворизираат Ноте 5 како најдобро нешто за парите моментално.Во Анхоч е моделот со Бенд 20? Или не. Уште се мислам
Иначе сум заборавил Редми Ноте 2 колку добар бил, па уште и МИУИ стара верзија 7.0.2 мераци.
Ако мислиш за Xiaomi Mi A1, кај мене за сега се покажува нешто подобра од 8.0, али време ќе каже. Само обавезно направи си бекап на СМС дека со апдејтот ќе ти отиде цела СМС историја.Како е батеријата на Орео 8.1? Дали вреди да се направи апдејт или да си останам на 8.0?
Да, преку OTA али изгледа го повлекоа поради bug со СМС-от и со SafetуNet...Преку ОТА е овој апдејт, оти освен мајскиот security за 8.0.0 друго нема кај мене?
Осум гига и подобра камера..?Што е предноста? Зошто би избрал експлорер? За да добиеш помала батерија?
Осум гига и подобра камера..?
Сега видов, сѐ е исто освен тие два гига рам разлика и батеријата. Уште не можам да сфатам, како тоа уреди со поголема батерија се по издржливи од тие со помала пошто, галакси с9 на пример повеќе издржува од некој смартфон со 4000 ама ај..Стварно има подобра камера? 8гб е смешки.
која е најдобра опција на шаоми телефониве во камерата, кога она што сакаш да го сликаш е мнгоу блиску?
макро, супер макро а у
некако ми ги нема тие опции
мануал треба да се стави ваљда и после?
Ерм, кај мене има само WB и ISO... Redmi Note 5Manual го ставаш, и со слајдерот на зум, си ставаш колку сакаш.
Sent from my MI 5X using Tapatalk
Не е зумирано како што треба ,чисто како инфо е фотографијата![]()
Не се палете на 8гб рам. Остануваат неискористени. Се над 6гб рам е бескорисно. Дури и 6гб е оверкил ама ајде.Осум гига и подобра камера..?
Сега видов, сѐ е исто освен тие два гига рам разлика и батеријата. Уште не можам да сфатам, како тоа уреди со поголема батерија се по издржливи од тие со помала пошто, галакси с9 на пример повеќе издржува од некој смартфон со 4000 ама ај..
Кај мене од кога ставив weekly ром се појавија многу повеќе опции.Ерм, кај мене има само WB и ISO... Redmi Note 5
Ти на планина одиш по два три дена, па толку ти фали батерија?Незнам јас тоа. Скрин тајм 4000mah обично имаат 9ч, 3300 имаат 7ч. Што си е тука некаде со бројките. Постариве телефони со 3300 вадеа 4ч.
Како и да е нема шанса да доплатам, за да добијам помала батерија. Тоа е ван секоја логика и памет и све.
Адут им беше камерата на Шаоми, ама со Mi8 ептен ја зезнаа работата. Барем да најавеа Mi8 Plus со се исто само батерија 5300mah.
Па тие што повеќе користат мобилен важна им е батеријата. Ај ако не со полначот да оди насекаде и да мисли дали после 5 саати ќе има батерија.Ти на планина одиш по два три дена, па толку ти фали батерија?
Бесплатна достава
Extralink Soft Sport Bicycle Saddle
850,00 ден
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден
Бесплатна достава
PROJECTOR WANBO VALI 1 PRO Android TV 14, 900Ansi, 3000:1 FHD (1920x1080), HDR10, HDMI 2.1, USB 2.0, AUX, WIFI 6, w/speakers, Beige
17.660,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 2m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5681-10
220,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 10m Gray Secomp, 21.99.0110-40
276,00 ден