Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Сега би требало Ок да се партициите?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Па да, ако си тераат тогаш нема мака. Нема таму делумно работи, ете гледаш не сака да ја сними промената. Има dm-verify забрана, тоа е по насока на Гугл, и таа може да блокира некоја пермисија на некоја системска команда и да се заглави. Најчесто со Wipe Data се откочува, или се флешува тоа што ти го пратив јас. Но све зависи од ситуација до ситуација, нема НЗС за специфични проблеми.

Sent from my MI 5s

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Во декември сум постирал слика од 8ч и 45 мин SОТ на 6.12.22 weekly beta. Го флешнав истиот тој ром и сега неможам да извадам повеќе од 6ч и 30 мин со ист начин на користење на телефонот. Можно е да се ослабната батеријата и да не држи толку?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Во декември сум постирал слика од 8ч и 45 мин SОТ на 6.12.22 weekly beta. Го флешнав истиот тој ром и сега неможам да извадам повеќе од 6ч и 30 мин со ист начин на користење на телефонот. Можно е да се ослабната батеријата и да не држи толку?

Па можеби минимално, ама поголем проблем е билдот. 6.12.22 е познат билд по најдобра батерија досега. Новиве билдови се повеќе гладни за енергија.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk

Google ги апдејтираше сите свои сервиси од тогаш 10 пати, а и сите апликации се апдејтираа, така да не е до батеријата по мене туку до самиот Андроид еко систем.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Yi HALO - The most advanced 3D-360 camera

yi-halo-1-1600x1447.jpg

Новитет од сестринската компанија Yi ни доаѓа со напредна технологија и во склад со VR серментот кој се повеќе завзима удел на пазарот. Оваа нова технологија по мене реално е само за професионалци, но ќе се развива и понатака.

Yi-HALO-VR-1024x659.jpg
yi-halo-01.jpg
Yi-HALO-VR_1.jpg

Промо видео:

Видите повеќе на линкот:Yi Technology

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Шајомџии, поздрав ! Си отвараш апликација јутјуб и си пушташ песничка. Ако заклучиш дисплеј ( зашто сакаш само да си слушаш на слушалки, а не и да гледаш спотот/ видеото, се стопира и јутјубот. Премда yout.com од денес не работи без плаќање, па не можеш да си симнеш од таму нели, како да го изведам тоа , да работи јутјуб и на заклучен екран? Ај вадете од торбите со финти нешто ;)

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
Шајомџии, поздрав ! Си отвараш апликација јутјуб и си пушташ песничка. Ако заклучиш дисплеј ( зашто сакаш само да си слушаш на слушалки, а не и да гледаш спотот/ видеото, се стопира и јутјубот. Премда yout.com од денес не работи без плаќање, па не можеш да си симнеш од таму нели, како да го изведам тоа , да работи јутјуб и на заклучен екран? Ај вадете од торбите со финти нешто ;)
Пробај на заклучено да стиснеш дугмето на слушалката, случајно така да не продолжи... Иначе и deezer i jango се бесплатни, и бољи од јутјуб

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
И уште нешто. Еве скриншот па кој знае...На кој РОМ / БИЛД сум? ЕУ,кинески,глобал, само знам дека сум на стабилен, захваљујучи Мејкеру ;) И темата со вртење и мењање бои не работи на МиМакс32 со анноун БИЛД :)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Никогаш не работел ЈТ со изгасен екран, од кога е измислен :)
Имаш Xposed модули за тоа, но мора да е рутиран и да има инсталирано Xposed Framework.

Sent from my MI 5s

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Имаш Xposed модули за тоа, но мора да е рутиран и да има инсталирано Xposed Framework.

Sent from my MI 5s
Фала брат, отсекогаш си бил ептен разбирлив у објашњавање и рисолвинг проблемс вербално

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Пробај на заклучено да стиснеш дугмето на слушалката, случајно така да не продолжи... Иначе и deezer i jango се бесплатни, и бољи од јутјуб
Jango вика не може да процесира реквест, а Deezer ни тоа не вика. Се праи мутав онака..Ништо не се дешава :) ИНАЧЕ!: 2 саати се трудам да си ја СИМНАМ Faith -DJ Rostej. Ај ако не д изиест уеј моментално, па за даље ќе чепкам? Јер ќе ми помине еуфоријата..

xaocot

hello world
15 април 2011
124
56
Jango вика не може да процесира реквест, а Deezer ни тоа не вика. Се праи мутав онака..Ништо не се дешава :) ИНАЧЕ!: 2 саати се трудам да си ја СИМНАМ Faith -DJ Rostej. Ај ако не д изиест уеј моментално, па за даље ќе чепкам? Јер ќе ми помине еуфоријата..
Симни tinytunes

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
Симни ги апликациите. А од писи регистрирај се и на двата и толку

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716

Sent from my MI 5s
Работеше така на iOS, на времето. Нејсе, имам слушалки, имам Redmi Note 4X (црн) и ќе пробам попосле ;)

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
На 27.04.2017 (утре) Xiaomi ќе го претстави Mi Band 3.
xiaomi-mi-band-3-teaser.jpg

Dace23432

hello world
25 август 2016
208
106
Mislam deka mozes toa da go napravis so uslugata YT RED sto e, da si pustis pesnicka i da si teras rabota, a baska dobivas besplatno i Google Music Pass da si slusas pesnicki (ova e slicno na spotify), mnogu carska rabota, sega nz kako da go ovozmozis ova vo nasava dupka od drzava, sto e najglupo no jas si go koristev vo Spanija bez problem.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно