Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Како тоа ке има? нели веќе е издаден ?
Издаден е сорсот, треба да се избилда со неговите специфики за миуи или за аосп/цм, или пак комбо. Ќе пишам јас да го среди некој.

Инаку, има нов билд 7.4.27, не стигнав да пишам тема денес:

downloads for -Android- Generic Device/Other by Xiaomi.eu | AndroidFileHost.com | Download GApps, PA GApps, Roms, Kernels, Themes, Firmware and more. Free file hosting for all Android developers

Sent from my MI 5s

15 септември 2012
1.159
1.300
Ништо ново во новиот билд. Ке го скокам, ке чекам нареден билд.

redmi note 3
апдејт денес
пред апдејтот имав 77% - 81% слободно после cleaner
после апдејтот имам едвај 69% слободно после cleaner
Малку ја промашиле работава дечките што го шминкале...

upload_2017-4-28_0-33-0.png

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
redmi note 3
апдејт денес

Погледнете го атачментот 55496

Следниот пат земи телефон со помалце рам, џабе да не фрлаш пари ;) Се зезам, ама па рачунај дека за нешто го употребиле тој рам. За арно

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
redmi note 3
апдејт денес

Погледнете го атачментот 55496
Немора да значи дека полошо ќе биде, може да биде и подобар. Слободен рам нема никакво практично значение.

Sent from my MI 5s

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Има повеќе слободен рам....

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Тоа е добро. Но се додека апликациите не се стартувани. После тоа, мора да ги чува таму се додека ти не ја исклучиш. Намената на рамот е апликациите да стојат вчитани во него, и на нареден старт инстантно да ја стартува.

15 септември 2012
1.159
1.300
Следниот пат земи телефон со помалце рам, џабе да не фрлаш пари ;) Се зезам, ама па рачунај дека за нешто го употребиле тој рам. За арно

А баш и не приметив до сега потреба за повеќе рам... Баш и се чудам на модели на телефони со 6, 8 GB рам... Ќе се вчитаат во нивните 6GB повеќе сервиси внатре? Зошто? За да се успори повеќе телефонот? Телефон е во прашање и примарна цел му е пренос на разговор - да не мора да одам до кај некого за да му кажам што треба. Ќе ранирам програми? Ќе гледам филмови? Ќе пишувам книга на него? Ене го моделот RN4 3/64 со 1.7GB слободен рам и со истите програми што ги има и на мојот RN3 со 0.6GB слободен рам, па затоа и баш не гледам потреба од тие 1GB повеќе што ги има телефонот RN4.

Кога го земав телефонов (јули 2016) го имаше него и некои модели со помал телевизор, па големината на ТеВе-то и батеријата беа клучни факти за изборот.

Знам, јадам гурабии... На ПеЦе-во на кој ја пишувам поракава има 32GB RAM и ќе ме праша некој зошто ми е? Реално не сретнав 64 битен програм да користи повеќе од 8GB рам... Па ни лајтрум, ни фотошоп, ниту гигантски фајлови во аутокад не сркаат многу меморија... ЈБГ имаше на понуда, имав пари, се полакомив и case closed. Денес не би опнал толку пари....

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
Тоа е добро. Но се додека апликациите не се стартувани. После тоа, мора да ги чува таму се додека ти не ја исклучиш. Намената на рамот е апликациите да стојат вчитани во него, и на нареден старт инстантно да ја стартува.
Знам зошто е има повеќе слободен рам од претходниот билд.
Имаат нешто чачкано...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
дали можам да го инсталирам девелопер глобал ромот преку ми апдејтер моментално сум на глобал стабилен и дали доколку може ке ми се избришат аплилации и останатаи работи?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
дали можам да го инсталирам девелопер глобал ромот преку ми апдејтер моментално сум на глобал стабилен и дали доколку може ке ми се избришат аплилации и останатаи работи?

При премин стејбл > викли и обратно, пожелно е да се направи фектори ресет.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk

Ако е верзијата понова од таа на Стабилнинот можеш, симни Recovery Rom и инсталирај преку Updater.

При премин стејбл > викли и обратно, пожелно е да се направи фектори ресет.
МОРА, нема да работи без Ресет.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
ae7c3c6eb9677c7e00dcd43ccd14f125.jpg

86b67ea5acf2ff3fd57adaa40f5b1665.jpg

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
друштво ај помош ми треба итно ја зезнав работава :(. инсталирав twrp према оваа процедура How to install TWRP via fastboot on Redmi Note 4X - Xiaomi Firmware и се си помина ок. влегов во twrp и одма направив бекап и го рестартирав телефонот ништо друго не чепнав. се уклучи ми логото и тука заглави. после тоа одново влегов во рековери и му мавнав wipe и инстал на девелопер ром кој што ми беше симнат предходно само сместен во ппка даунлоад. и повторно истото заглави на ми лого. повторно влегов во рекавери и мавнав wipe и рестор на бекапот и повторно истото. ај помагајте да го управам оти тоа ми е едино средство за комуникација со светот :)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
друштво ај помош ми треба итно ја зезнав работава :(. инсталирав twrp према оваа процедура How to install TWRP via fastboot on Redmi Note 4X - Xiaomi Firmware и се си помина ок. влегов во twrp и одма направив бекап и го рестартирав телефонот ништо друго не чепнав. се уклучи ми логото и тука заглави. после тоа одново влегов во рековери и му мавнав wipe и инстал на девелопер ром кој што ми беше симнат предходно само сместен во ппка даунлоад. и повторно истото заглави на ми лого. повторно влегов во рекавери и мавнав wipe и рестор на бекапот и повторно истото. ај помагајте да го управам оти тоа ми е едино средство за комуникација со светот :)
Пробај да го флешнеш ова после ром-от.

Атачменти

• lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip
    421 KB · Прегледи: 5

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно