DrMTR
senior
- 27 март 2014
- 7.924
- 8.417
Ќе има кернелче брзо за Mi 5SКуча Посо, тоа е. Секогаш зад сите.![]()
Како тоа ке има? нели веќе е издаден ?Ќе има кернелче брзо за Mi 5S
Sent from my MI 5s
Функционира ова на други телефони?
Испратено од HUAWEI P6-U06 преку IT.mk форум апликација
Издаден е сорсот, треба да се избилда со неговите специфики за миуи или за аосп/цм, или пак комбо. Ќе пишам јас да го среди некој.Како тоа ке има? нели веќе е издаден ?
redmi note 3
апдејт денес
пред апдејтот имав 77% - 81% слободно после cleaner
после апдејтот имам едвај 69% слободно после cleaner
Малку ја промашиле работава дечките што го шминкале...
Погледнете го атачментот 55496
Немора да значи дека полошо ќе биде, може да биде и подобар. Слободен рам нема никакво практично значение.redmi note 3
апдејт денес
пред апдејтот имав 77% - 81% слободно после cleaner
после апдејтот имам едвај 69% слободно после cleaner
Малку ја промашиле работава дечките што го шминкале...
Погледнете го атачментот 55496
Јбг, ја туру све што излеваНишто ново во новиот билд. Ке го скокам, ке чекам нареден билд.
Јбг, ја туру све што излева
Sent from my MI 5s
Ахахаха, е башИ ја се зае*ују такој
Има повеќе слободен рам....Јбг, ја туру све што излева
Sent from my MI 5s
Тоа е добро. Но се додека апликациите не се стартувани. После тоа, мора да ги чува таму се додека ти не ја исклучиш. Намената на рамот е апликациите да стојат вчитани во него, и на нареден старт инстантно да ја стартува.Има повеќе слободен рам....
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Следниот пат земи телефон со помалце рам, џабе да не фрлаш париСе зезам, ама па рачунај дека за нешто го употребиле тој рам. За арно
Знам зошто е има повеќе слободен рам од претходниот билд.Тоа е добро. Но се додека апликациите не се стартувани. После тоа, мора да ги чува таму се додека ти не ја исклучиш. Намената на рамот е апликациите да стојат вчитани во него, и на нареден старт инстантно да ја стартува.
При премин стејбл > викли и обратно, пожелно е да се направи фектори ресет.дали можам да го инсталирам девелопер глобал ромот преку ми апдејтер моментално сум на глобал стабилен и дали доколку може ке ми се избришат аплилации и останатаи работи?
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
дали можам да го инсталирам девелопер глобал ромот преку ми апдејтер моментално сум на глобал стабилен и дали доколку може ке ми се избришат аплилации и останатаи работи?
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
МОРА, нема да работи без Ресет.При премин стејбл > викли и обратно, пожелно е да се направи фектори ресет.
Ееееј дали добро гледам, Гајче се врати од Сајлент?![]()
![]()
Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Пробај да го флешнеш ова после ром-от.друштво ај помош ми треба итно ја зезнав работава. инсталирав twrp према оваа процедура How to install TWRP via fastboot on Redmi Note 4X - Xiaomi Firmware и се си помина ок. влегов во twrp и одма направив бекап и го рестартирав телефонот ништо друго не чепнав. се уклучи ми логото и тука заглави. после тоа одново влегов во рековери и му мавнав wipe и инстал на девелопер ром кој што ми беше симнат предходно само сместен во ппка даунлоад. и повторно истото заглави на ми лого. повторно влегов во рекавери и мавнав wipe и рестор на бекапот и повторно истото. ај помагајте да го управам оти тоа ми е едино средство за комуникација со светот
![]()
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден