Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонскиот стартап Howitzer лансира на ProductHunt и му треба твојата поддршка

ContentBot

Робот (content unit)
12 ноември 2021
300
1.068
www.IT.mk
Гостопримливите* дечки од Автокоманда кои пред неполна година земаа $500.000 долари инвестиција и ги прогласивме за .мк стартап на месец ноември, 2021 денеска ја лансираат официјално својата платформа за Reddit маркетинг на ProductHunt.

Од бета излегуваат со бројки кои звучат одлично:
  • 950+ корисници,
  • над 870.000 пратени пораки,
  • Фантастични 41% просечна стапка на одговори,
  • 5.5% просечна стапка на конверзија.
Прочитај повеќе @ Македонскиот стартап Howitzer лансира на ProductHunt и му треба твојата поддршка ⋆ IT.mk

Во моментот на пишување на овој текст, Howitzer има 293 гласови и е на позиција број 1 – што значи ако остане тука ќе биде прогласен за продукт на денот на ProductHunt, што неминовно ќе им донесе поголем број посети и поголема свесност за брендот и продуктот, а со тоа и корисници.

Како можете да помогнете да се оствари целта?

Покажете ја вашата поддршка и гласајте (барајте копче Upvote тука) на ProductHunt. Регистрацијата на профили е бесплатна, а може и да ја направите преку OAuth со Twitter или Google и нема да ви одземе ни неколку минути. Не чекајте, не се мислите, поддржете ги Howitzer на следниов линк.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.280
11.757
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ако 500.000$ не им се доволни да успеат, да мора да се рекламираат по форуми за апвоутинг, тогаш не ги бива.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Ај бе не јадете трици многу :LOL:
Гласано.
1648640002275.png

Само мене начинот на кој функционира алаткава малце ме загрижува.. Уште на Редит фали да добивам спамови во инбокс од разно-разни продавачи на bullshit NFTs или слични срања.. Се надевам дека системот за таргетирање им е стварно толку добар како што кажуваат.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Само мене начинот на кој функционира алаткава малце ме загрижува.. Уште на Редит фали да добивам спамови во инбокс од разно-разни продавачи на bullshit NFTs или слични срања.. Се надевам дека системот за таргетирање им е стварно толку добар како што кажуваат.
Епа сега, штом гласаше ќе ги трпиш :)

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Па добро сепак се наши деца, барем направиле нешто, постигнале успех на 20 години, имаат амбиција, ентузијазам и голем потенцијал, не разбирам зошто не би гласале.

Епа сега, штом гласаше ќе ги трпиш :)
Не е проблемот дали јас ќе ги трпам, туку општо мислев загрижувачки е да не наидат на backlash од заедницата.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Не е проблемот дали јас ќе ги трпам, туку општо мислев загрижувачки е да не наидат на backlash од заедницата.
Направиле алат. Не можат да контролираат кој за што ќе го користи.
А кога некому ќе стигне реклама, како ќе знае каков алат е користен за праќање?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Направиле алат. Не можат да контролираат кој за што ќе го користи.
А кога некому ќе стигне реклама, како ќе знае каков алат е користен за праќање?
Како што разбрав они се први и сега за сега единствени, немаат конкуренција, така да доколку софтверот е успешен и почне масовно да се користи скоро секој ќе знае дека Howitzer е одговорен за рекламите на Редит што стигаат преку DMs.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
616
1.505
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
со 500.000$ колку картици златни има да накупа....
Само картици ? а нешто во ASIC-ци и нешто малце во фотоволтаици, струја, UPS, Трафостаници и тако даље ? :)
Леле ми се праи една фарма ми се рика

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Трафостаници и тако даље ?
Наравно ке инвестирам и у кабел директ во трафото ...
Screenshot_221.png
Наравно по рамковен договор. 3 ротвајлери околу трафото да не може инкасатор да пристапе.

dddragan

hello world
12 август 2014
435
596
1648676341726.png

Повелете стручњаци, да не стоите туку така, напијте се, седнете. :)

Имале пола милион шо ќе им биле поише пари, јака муда спам бот измислиле, Редит ќе го упропастеле... страшно.

Дечките пробуваат да направат нов продукт и да го однесат што е можно подалеку. Дали ќе успее или не никој не знае, тоа е и целата поента - дур не пробаш нема да знаеш, ама очигледно на прав пат се судејќи според инвестиции. Не е ова нешто што го склапаш по шаблон и знаеш кога си готов - континуиран развој е, секогаш ќе има идеи за подобрување и напредок, ама не секогаш ќе ги имаш финансиите. Затоа, дур се уште во раст, земаат што е можно повеќе пари. Прединамична индустрија е, ако не го направиш ти ова ASAP, некој друг ќе го направи за пола година после тебе. Не е битно колку е комплексно решението, битно е колку е комплексен проблемот што го решаваат, а очигледно, чим се први со ова, никој друг не се нафатил да го реши, а дали вреди да се реши тој проблем, само времето ќе покаже.

Се надевам само дека дечкиве не читаат македонски форуми и коментари, зошто психички утепува колку си ги имаме уназадено сфаќањата.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
Ценам иновации и поштовам труд, али.... 500.000$ за некоја ( апликација ) Ние тука се сокапаме со донирање за лекување на дечиња за во странство оти државата не му ги обезбедувала тие средства...

dddragan

hello world
12 август 2014
435
596
Раситни некое крипто бе, донирај ги за дечиња. Или тие твои се, па нејќеш? :)

Мешаш баби и жаби. Тоа што државата ни е трула и единствена намена на власта е крадење, не значи дека не можеме да пробаме да развиеме нешто од нашиот пазар. Не се криви децата, на грешна врата тропаш.

Што ако овие дечки за 5 години од сега отворат фирма во Македонија со 100 работни места, не само програмери, туку и корисничка поддршка, продажба итн? Или тогаш ќе биде браво, а до тогаш што ќе им пола милион, нека ја вршат работата на државата :)

Последна промена:

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Како што разбрав они се први и сега за сега единствени, немаат конкуренција, така да доколку софтверот е успешен и почне масовно да се користи скоро секој ќе знае дека Howitzer е одговорен за рекламите на Редит што стигаат преку DMs.
Колку од тие што ќе добијат реклама ќе се замараат да дознаат како ги одбрал тој што им ја испратил? И дали воопшто можат да го дознаат тоа? Дури и да дознаат, што можат да направат?

Или поинаку гледано, за колку од рекламите што ти излегуваат на интернет си се запрашал со кој софтвер те таргетирале?

JellyfitzDMT

hello world
19 февруари 2020
103
147
Дали навистина постојат луѓе што по ладен мејл т.е. ДМ спам за продукт/услуга за кој никогаш не слушнале веднаш намислиле да го купат? Како може ова да успее? Можеби менталитетот ми е погрешен па лошо размислувам, незнам :D

И ова е дм спам на редит, што како што знам е едно од мн ретки места без дм спам и може да кулираш.

ContentBot

Робот (content unit)
12 ноември 2021
300
1.068
www.IT.mk
Со скоро 900 гласа на ProductHunt, македонскиот стартап во рана фаза Howitzer, е изгласан како продукт на денот на ProductHunt.com за 30-ти март, 2022 година.

Сајтот ProductHunt.com е важен за стартап заедницата бидејќи нуди побрз пласман на продукти со тоа што има активна заедница која секојдневно учествува во одбирање на продуктите. На сајтот досега се објавени над 100 милиони продукти од 50,000 компании.

Започнат во 2013-та, сајтот беше купен од страна на AngelList (мрежа на ангел инвеститори) во ноември, 2016-та за 20 милиони USD.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Се надевам само дека дечкиве не читаат македонски форуми и коментари, зошто психички утепува колку си ги имаме уназадено сфаќањата.
Се надевам и јас зашто како тргна темава од почеток за срамота е, поготово за IT форум.

dddragan

hello world
12 август 2014
435
596
Дали навистина постојат луѓе што по ладен мејл т.е. ДМ спам за продукт/услуга за кој никогаш не слушнале веднаш намислиле да го купат? Како може ова да успее? Можеби менталитетот ми е погрешен па лошо размислувам, незнам :D

И ова е дм спам на редит, што како што знам е едно од мн ретки места без дм спам и може да кулираш.

Персонализирани пораки може да има многу поголемо значење. Размисли од страна на стартапи што лансираат нови продукти и прават анкети, го учат пазарот, известуваат, итн. Не мора да биде КУПИЕФТИНО реклами за продукти. Според коментарите на ProductHunt, дури редит модератори го користат ова за да испраќаат пораки до нивни членови. Редит има многу добар спам филтер, затоа и нема спам на редит во ДМ нели, и дечкиве пробуваат следејќи ги правилата да ги распоредат пораките. Ако добро прочитав, користат дури и нивни акаунти, за да нема злоупотреба и полесно да се контролира се ова.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Ценам иновации и поштовам труд, али.... 500.000$ за некоја ( апликација ) Ние тука се сокапаме со донирање за лекување на дечиња за во странство оти државата не му ги обезбедувала тие средства...
А каква врска има државата наша со нивниот продукт? Тие парите ги добија како инвестиција за бизнисот, не за државата. Без нивната идеја тие би ги немале тие пари, стварно не сфаќам зошто мора да се плука по нешто наше цело време. Ако нешто барем речи арно добиле инвестиција, можи ќе отворат фирма тука со работни места, ќе придонесат за државата во иднина.

Јас отворив Англиска фирма за да вршам наплата преку Stripe, еден куп луѓе јадеа трици оти не сум отворел тука без да знат дека државата ни е вукојебина и освен Касис системот од 2008ма нема начин да наплатам (настрана 5.000 евра минимален влог за ДОО). Сега вработив неколку дечки наши part-time и одма браво браво.

Срамота е на најголемиот IT македонски форум да се плука вака, стварно не сфаќам. Ако веќе хејтате барем насочете на право место, политичари, корумпирани службеници, итн... Не млади луѓе со идеја кој можат да придонесат за државата сто пати поќе него шо можи државата да придонеси за нив.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.737
Скопје
www.facebook.com
А да ве прашам нешто. Дали знаете што е тоа слобода на говор???
Јас си искажав свое мислење/критика. Али тоа не значи дека останатите што сте следбеници на нив да ми се качете на глава и да ми трубете што е добро за нашава економија во време на криза и донации на сиромашни семејства.
950 следбеници? Пффф јас само на телеграм групине имам над 3000 претплатници и на фб странине над 7000 претплатници и тоа значи дека треба да барам 500.000е од државата?
Бот за реклама? Не е проблем преку дијаграми ке го скоцкам за фб и за на телеграм односно имам еден скоцкано онака набрзинка колку да ги спама тие што веќе му се докурчени гугл адс и јутуб рекламине :)
Извинете дечки али сум длабок песимист за овакви ( инвестици )...

dim29

29
14 ноември 2020
160
213
Јас си искажав свое мислење/критика. Али тоа не значи дека останатите што сте следбеници на нив да ми се качете на глава и да ми трубете што е добро за нашава економија во време на криза и донации на сиромашни семејства.
950 следбеници? Пффф јас само на телеграм групине имам над 3000 претплатници и на фб странине над 7000 претплатници и тоа значи дека треба да барам 500.000е од државата?
Бот за реклама? Не е проблем преку дијаграми ке го скоцкам за фб и за на телеграм односно имам еден скоцкано онака набрзинка колку да ги спама тие што веќе му се докурчени гугл адс и јутуб рекламине :)

Се топ што кажа, ама телеграм/фб група не се мери со апликација точка. И парите не им се од државата тоа сакаат да ти го кажат погоре.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Другар, ги имаш смешано брзините. Кој бара пари од државата? Тие добија пари од инвеститори, од странски фирми, не од нашата држава. Мислам се имаш тро збунето искрено. Сигурен сум немаш лоши намери, и океј е да си имаш мислење, само ти кажвам дека мешаш баби и жаби. Врска нема парите шо ги добија за фирмата со нашата држава, оти не потекнуваат од нашиот буџет.
Screenshot_83.png
Еве ти од кај му се парите. Така да ми немаше логика да кажваш дека дечките се демек виновни оти државата нема пари и бериме сите пари за донации за болни и за деца. Да ги прашаш и нив гарант ќе ти кажат дека му е исто жал во каква состојба ни е државата исто колку шо ти е и тебе.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно