Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    721

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Прашувам за сметка на која нема електронско банкарство.

Тоа што се работи за државна институција нема апсолутно никаква врска со твојата приватност, ниту со правото да го знаат бројот на твојата трансакциска сметка. А уште помалку да праќаш број на трансакциска сметка по имејл.
Едитирав погоре. Можеш да зацрниш што сакаш ама кога држава ти бара фактура, не е паметно да ја рчкаш, не дај боже шминкаш.

Ако посумњаат на нешто имаат полно право да ти ја царинат од око, а и да не се во право нема да можеш да излезеш на крај.

Каква приватност во увоз другар?

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Едитирав погоре. Можеш да зацрниш што сакаш ама кога држава ти бара фактура, не е паметно да ја рчкаш, не дај боже шминкаш.

Ако посумњаат на нешто имаат полно право да ти ја царинат од око, а и да не се во право нема да можеш да излезеш на крај.

Каква приватност во увоз другар?
Очигледно не се разбираме. Не станува збор за никакво едитирање туку за заштита на лични податоци. Испраќање на истите, меѓу кои и број на трансакциска по и-мејл не се препорачува. Дури и банката декларира дека никогаш нема да ти побара број на трансакциска по мејл. Тебе ти треба фактура со која ќе докажеш колку чини производот (за што служи нарачката со податоците од страницата) а не податоци за уплата директно од трансакциска сметка.
Сигурен си дека мејлот ти е безбеден? SmartSelect_20200124-111145_Drive.jpeg

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
Најдобро појди лично и на рака предади им ги документите што ти ги барат од царина, од тоа посигурно нема.

Surreal

hello world
30 септември 2014
203
211
Скопје
Здраво,

Можеби ова што ќе го прашам е одговорено, но search-от не ми дава никакви резултати. Имам 2 пратки што почнуваат со LP, на пример оваа LP00157737321754. Двете што се од Кина, преку China Post, што почнуваат со UB и завршуваат на CN се дојдени во Македонија, но за оваа не можам да видам никакви информации на следењето на пратки од пошта.мк. Освен 17track, ништо друго не ми дава информација за овие 2 пакети, дали имал некој вакво слично искуство и дали воопшто пристигнувале овие пакети?

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
Знаат понекогаш нашиве овде да стават македонско тракинг бројче, но во последно време тоа е ретко.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Здраво,

Можеби ова што ќе го прашам е одговорено, но search-от не ми дава никакви резултати. Имам 2 пратки што почнуваат со LP, на пример оваа LP00157737321754. Двете што се од Кина, преку China Post, што почнуваат со UB и завршуваат на CN се дојдени во Македонија, но за оваа не можам да видам никакви информации на следењето на пратки од пошта.мк. Освен 17track, ништо друго не ми дава информација за овие 2 пакети, дали имал некој вакво слично искуство и дали воопшто пристигнувале овие пакети?
значи си пише на али .. ќе идеш ваму да провериш тракинг {{shareTitle}} .. тоа е линкано кај нив у деталите .. тука кога ќе помине одреден период, ќе ти даде нормално бројче пример (LP00161327964250 (UA325265761TO)) .. тоа второто кога ќе стигне во македонија ќе ти даде детали како и со стандардните.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нема среќа, ова LP00157737321754 му е 9062107148506, нема да го есапи наша пошта.

Surreal

hello world
30 септември 2014
203
211
Скопје
Јасно ми е за тоа, 5 пратки се тотал, од кои 3 од Кинеска пошта се дојдени овде според пошта.мк, а за другиве не ми дава информација, а се порачани во исто време. Можеби како што кажа Metuzalem останува да ја чекам само пратката на врата или картонче.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
Најмалку кога се надеваш ќе дојде, инаку придржувај кон правилата на али и се ќе биде во ред. :)

едит:
5 Пратки, 5 различни поштенски услуги, сите користат различни методи за шипинг.

Surreal

hello world
30 септември 2014
203
211
Скопје
Најмалку кога се надеваш ќе дојде, инаку придржувај кон правилата на али и се ќе биде во ред. :)

едит:
5 Пратки, 5 различни поштенски услуги, сите користат различни методи за шипинг.
Овие со LP што почнуваат се Yanwen. Ако добро памтам, на 17track немав опција до пред некое време за селектирање на Yanwen па не ми ги ни детектираше. Другиве 3 се обични China Post

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Што е многу чудно, обична пратка пристигнаа со China Post за помалку од месец и половина. Препорачана после 2.5 месеци дури пред извесно време ја пратија од Прага. И двете се мали пратки, занемарлива тежина. Како овие од 11.11 да ги баталите за на крај...

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Изгледа нашата пошта не ги искористи празниците во Кина за да ги расчисти пристигнатите пратки . Имаме пратки што стојат по неколку дена во пошта , во царина . Пратки што се пратени со singapore post што стигаа за 10-14 дена сега ги нема по еден месец , а сигурно се пристигнати и стојат во некоја вреќа . Тешко нас , но во иднина ќе имаме големи проблеми со нашата чудесна пошта :(:mad:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Наводно ќе ги проверувале пратките од корона вирус... па сега колку е точно не знњм, ама на глобљлно виво има панјка со вирусов.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Изгледа нашата пошта не ги искористи празниците во Кина за да ги расчисти пристигнатите пратки . Имаме пратки што стојат по неколку дена во пошта , во царина . Пратки што се пратени со singapore post што стигаа за 10-14 дена сега ги нема по еден месец , а сигурно се пристигнати и стојат во некоја вреќа . Тешко нас , но во иднина ќе имаме големи проблеми со нашата чудесна пошта :(:mad:
Има ли некаков начин да се притиснат за да ја дадат пратката? Јас телефонот што го порачав ќе го чекам до крајов на месецов, после ќе одам да се расправам пошто не планирам да ми истече периодот за рефунд заради нивни глупости.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
нема, малку луѓе се. Не се криви тие, ситематизацијата им е лоша. Сум бил сведок како предпоставените ги притискаат, нема потреба од дополнителен притисок.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Пратката од 22 јануари ми ја јавува дека е во пошта, бев до кај нив, вика тука е ама премногу вреќи се стигнати и не можеме да постигнеме да распределиме. Ми предложи да почекам до кај среда/четврток за картонче, а ако не дојде, да дојдам пак кај нив со тракинг бројчето за да ми ја побараат.

Тоа е, и они си имаат проблем како што кажа над мене @bicikle. Не соодветна организација и систематизација, модернизација и кадар доведува до доцнење и нервози кај сите страни.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Пратката од 22 јануари ми ја јавува дека е во пошта, бев до кај нив, вика тука е ама премногу вреќи се стигнати и не можеме да постигнеме да распределиме. Ми предложи да почекам до кај среда/четврток за картонче, а ако не дојде, да дојдам пак кај нив со тракинг бројчето за да ми ја побараат.

Тоа е, и они си имаат проблем како што кажа над мене @bicikle. Не соодветна организација и систематизација, модернизација и кадар доведува до доцнење и нервози кај сите страни.
Ја јавува дека е стигната на страницата на пошта или имаш статус "arrived in destination country"?
Инаку што се однесува до Сингапур, јас чекам една од 16.12. испратена преку 4PX.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Порано имаше жалби поштарите не ги носеле пратките до дома, само картончиња оставале. Демек за таа плата и тој третман доволни е и тоа што го прават. Па коментарите беа, ако не им чини нека си одат, не мора тоа да работат ако им е мала платата, нека си бараат поплатена работа.

Епа послушаа луѓето, си заминаа. Кој во пензија, кој во странство, по некој и на друга работа. Не само пошторазнесувачи, многу и од поштарите од логистика. Сега фали персонал и тие што се останати не постигнуваат да завршат навреме. А додека се примат нови и се обучат, треба време. Во меѓувреме обемот на пристигнати пратки само расте, а тие не носат никаков приход.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно