Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 89 43,2%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 71 34,5%
  • Не

Гласови: 46 22,3%

• Вкупно гласале
    206

kosta14

read-only
27 април 2024
8
10
Амазон така ги повлекува средствата, после ден, два, три, ми се дешавало и мене и сум немал проблем со нарачките. А за ова дека НЛБ го блокирале Амазон прв пат слушам, ако е навистина така ќе си имаат проблем, многу почнаа да аздисуваат, еднаш бев на раб да ги менувам кога го блокираа бајнанс, им пишав мејл и ми вратија дека забраната кон сите крипто трговци била тргната.
Ми се јавија брзо после мојот прв повик и ми рекоа имам 1 саат да платам. Ја им реков дека нема шанси амазон да повлече средства за 1 саат и да ми дадат повеќе време, ама рекоа тоа било максимумот и не може повеќе.

Скоро секој месец нарачувам книги од амазон така да ми останува да сменам банка :)

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Ми се јавија брзо после мојот прв повик и ми рекоа имам 1 саат да платам. Ја им реков дека нема шанси амазон да повлече средства за 1 саат и да ми дадат повеќе време, ама рекоа тоа било максимумот и не може повеќе.

Скоро секој месец нарачувам книги од амазон така да ми останува да сменам банка :)
По правило треба да ти ги земе од сметка и да стојат резервирани , па после 1 ден си префрла автоматски на амазон . Во овој случај треба да ти заврши работа 1 саат .

kosta14

read-only
27 април 2024
8
10
По правило треба да ти ги земе од сметка и да стојат резервирани , па после 1 ден си префрла автоматски на амазон . Во овој случај треба да ти заврши работа 1 саат .
Не е така, пари од сметка зима(ги резервира) пред да ја испратат пратката што може да 2-3 дена одпосле, а не при правење нарачка.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Амазон не ги резервира/зема одма, после ден-два, ми се дешавало и мене. А дури и да ги резервира одма во истата секунда не е решение пред секое купување да им ѕвонам јас на НЛБ да се молам да им барам дозвола да ги трошам моите пари како сакам и кога сакам. Се надевам дека ретардиранава блокада на Амазон (и на што било друго да им текне) им е времена, инаку ќе ги откачам истата минута кога ќе треба да им ѕвонам.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
569
389
Ајде кркај мрсно уште едно покачување малку и беше стандардот на 150 денари сега и одржување 50 денари и лајт пакетот 40 денари. Значи само за гледање состојба од мобилен минимум 90 денари, со трансакции минимум 200 денари. МЕСЕЧНО!

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
NLB и SPARKASSE се како некоја секта…

Форсираат маркетинг кампањи, промоции за млади до 24/5 години ти даваат сѐ бесплатно, а суштински се „најскапи“.

Еве преска ми излезе спонзорирана објава на SPARKASSE, отвориле експозитура специјално дизајнирана и посветена за млади…

Моментално, заокружено најдобра КБ (картичка, трансакциска сметка, девизна сметка, онлајн банкарство за 40 ден. месечно).

Ако ви треба и кредитна картичка - Халкбанк.

Blagoj322

The More You Buy, The More You Save
4 март 2017
50
67
Не е така, пари од сметка зима(ги резервира) пред да ја испратат пратката што може да 2-3 дена одпосле, а не при правење нарачка.
Така е. Јас имам правено нарачка за време на блек-фрајдеј и ми повлекоа пари дури после 11 дена (пред спремање и праќање на пратка). Иначе забраната се однесува само за пратки ИЛИ сите услугите од Амазон? - prime video? audible?

Blagoj322

The More You Buy, The More You Save
4 март 2017
50
67
Денес не ми даде да се претплатам на Audible (сервис на амазон за книги). Многу лоша работа, дека да се префрлеме сега? Која е најдобра банка?

FikanA

hello world
3 април 2025
199
244
Средe никаде...
Лошо искуство и непрофесионално однесување и како физичко лице а истото го имам слушано и во однос на услуги за правни лица.
Мое лично искуство е блокирање на картица додека сум во странство поради истечена лична карта и после 2.5-3 месеца да се замарам со истиот проблем бидејќи сите оператори кои ми кренаа телефон не беа нешто посебно заинтересирани да ми го решат проблемот.
Покрај тоа имаат мислам дека 2 експозитури и можеби помалце од 10 банкомати низ цел град.
Наместо да фрлаат пари на глупите реклами со “Јанг Дади“ може треба малце околу тоа да се фокусираат.

Планирам сега кај и да е да ја затворам сметката само ми се имаат собрано многу обрски околу дипломирањето, после тоа хаста ла виста.

joe_te

hello world
18 ноември 2015
54
50
Лошо искуство и непрофесионално однесување и како физичко лице а истото го имам слушано и во однос на услуги за правни лица.
Мое лично искуство е блокирање на картица додека сум во странство поради истечена лична карта и после 2.5-3 месеца да се замарам со истиот проблем бидејќи сите оператори кои ми кренаа телефон не беа нешто посебно заинтересирани да ми го решат проблемот.
Покрај тоа имаат мислам дека 2 експозитури и можеби помалце од 10 банкомати низ цел град.
Наместо да фрлаат пари на глупите реклами со “Јанг Дади“ може треба малце околу тоа да се фокусираат.

Планирам сега кај и да е да ја затворам сметката само ми се имаат собрано многу обрски околу дипломирањето, после тоа хаста ла виста.
Знаеш дека можеш да вадиш пари од секој банкомат така ? небитно на чива банка е

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно