Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

bandrej

hello world
9 март 2016
180
182
Праткава ја немам подигнато а пишува дека е испорачана. Ми нема стигнато ни картонче за подигање. Имав ист случај каде што пишуваше дека е испорачана, а не беше, ама после два дена ми ја донесе поштарот на врата. За оваа конкретно еве повеќе од една недела помина од последното известување и ништо. Дали ќе имаат образложение во пошта или уште да чекам?
23feb61ee9349c8877361702b0fa39e4.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Бев во пошта да видам што ќе ми кажат за праткава и ме пратија да се обратам кај контролорот. Контролорот најде таму во записник дека поштарот ја оставил во сандаче и кога му објаснив дека секој ден проверувам во сандачето рече дека ќе разговара со поштарот па ќе ми се јават. И денес дошол поштарот кај мене на врата и му објаснувал на татко ми дека ја оставил пратката во сандаче бидејќи никој не му отварал на врата... Да не грешам душа ама мислам дека поштарот си ја има здиплено. Не ми се верува дека некој ми ја украл од сандаче, а и сигурно не ѕвонел поштаров на врата дека секој ден имам некој дома. Не и ни битно, ситница беше ама да знаете дека е можна и ваква ситуација.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Зависи, дали имаш доверба во кинеска пошта дека го препратила како што треба. :)

Месец дена не е премногу од Пекинг. Ама зошто одел во Пекинг... Можеби им бил блиску до Л.А. и тргнал од таа страна на планетата, или стварно адресирале (погрешно) до Кина. :)

Море, лупни, не ги жали. :D

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Бев во пошта да видам што ќе ми кажат за праткава и ме пратија да се обратам кај контролорот. Контролорот најде таму во записник дека поштарот ја оставил во сандаче и кога му објаснив дека секој ден проверувам во сандачето рече дека ќе разговара со поштарот па ќе ми се јават. И денес дошол поштарот кај мене на врата и му објаснувал на татко ми дека ја оставил пратката во сандаче бидејќи никој не му отварал на врата... Да не грешам душа ама мислам дека поштарот си ја има здиплено. Не ми се верува дека некој ми ја украл од сандаче, а и сигурно не ѕвонел поштаров на врата дека секој ден имам некој дома. Не и ни битно, ситница беше ама да знаете дека е можна и ваква ситуација.

Е затоа поради вакви ситуации постои опцијата POST RESTAND како адреса за испраќање и пратката откако ќе помине во главната пошта се праќа за подигање во Пошта 2 под нова железничка и си има посебен шалтер за тоа.Откако ќе ја примат таму пратката има рок од 30 дена за купувачот да си ја подигне и на подигање се плаќа 16 денари како некоја такса,ти лепат поштанска марка на пакетчето и пријатно.Ни со поштар да си имаш работа ни глава да те боли дали пратката ќе ја снема.

stefano

hello world
8 декември 2016
180
260

Ти кажав дека е можна ваква ситуација. На колега му се случи 2-3 пати истото, а најверојатно и на други луѓе од истиот реон, пошто сега ми кажа дека веќе го сменале тој поштар од кај него и сега со новиот нема мака.
Така да вакви работи пријавувајте ги официјално во пошта кај одговорните.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Апдејт на ситуацијата со мојата пратка. Или можеби и не?!

Annotation.png

What the hell is going on my dudes?? :confused:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Во локална пошта да си одиш, чим ти ја титкат таму ти е пратката!

Погледнете го атачментот 68058

Вака стои од 25-ти, ова "Ostatok" прв пат ми се појавува на пратка. Во петокот бев во пошта таа на шалтер ми вика:
"Aаa пратката ти е овде во поштава, во остава e и чека да биде испорачана, веројатно утре поштарот ќе ти ја донесе, денес од сабајле нешто немавме струја".
Јас и викам "A добро, ајде фала пријатно", а во себе си мислам колку појма нема оваа зашто поштарот никад во сабота или недела не поминува, a и не знам зoшто ми го спомна тоа со струјата.

Еве денес понеделник не помина ни денес поштарот. Дреме пратката во пошта, не ми даваат да си ја подигнам а не ја ни испорачуваат. Wtf..

Знам дека е тамо пратката, проблемот е што ситуацијата е статус кво, јас го чекам поштарот на врата а вамо истата информација од четвртокот уште еднаш се појавува и денес.

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Пратката воопшто не излегла од поштата, ако е нешто поголемо нарачано тогаш не ги носат со нив.

conquaestor

hello world
9 октомври 2010
346
312
Знам дека е тамо пратката, проблемот е што ситуацијата е статус кво, јас го чекам поштарот на врата а вамо истата информација од четвртокот уште еднаш се појавува и денес.

Не го чекај, појди побарај ја... "Ама поштарот ќе ти ја донесе утре, задутре, ова, она, дрн, дрн..." Не! Инсистирај да ти ја најдат пратката, пошто утре ќе биде друга приказната.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Проблемот е што јас немам време да одам по сто пати до пошта за нешто што е нивна секојдневна работа и обврска, а уште помалку да се расправам со службеници по шалтери.
Ќе поминев преку чекањево ако ја добиев пратката деновиве, ама после толку чекање да се појави пак ова "Ostatok" е стварно испод секоја критика.

Али ај може ќе имаат некое добро оправдување, одам утре да расчистам, очекувајте разврска.

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Остаток е инфо кога пример не те најдат дома и ја вратат нарачката во пошта, претпоставувам дека ти пуштиле картонче (кое не си го добил) за да отидеш кај нив да си ја подигнеш, или пак воопшто не ти имат пуштено картонче.
Најдобро е сепак да си појдеш кај нив со тракинг бројче и да расчистиш.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Остаток е инфо кога пример не те најдат дома и ја вратат нарачката во пошта, претпоставувам дека ти пуштиле картонче (кое не си го добил) за да отидеш кај нив да си ја подигнеш, или пак воопшто не ти имат пуштено картонче.
Најдобро е сепак да си појдеш кај нив со тракинг бројче и да расчистиш.

Да, да, одам утре. Инаку жената на шалтер рече дека пратката е во остава во некои вреќи и затоа не може да ми ја даде, а и VerGer објасни дека Остаток значи дека поштата не е распределена по реони (во склоп на Карпош). Така да нема шанси да ја пратиле па вратиле, плус поштарот го има мојот број во контакти и ми ѕвони стално кога има пратка.

conquaestor

hello world
9 октомври 2010
346
312

Не е до тоа, кај мене исто "Остаток" па ни картончиња, ни доаѓање на врата, причината ја знаат само таму. Да пишува "Достава" тек тогаш да чека поштар или "Испорачана" па истиот ден да му дојде поштар или да ја "пратиле" на погрешна адреса.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Епа денес ја земав пратката, кога им кажав на шалтер дека недела дена дреме кај нив дојде еден човек, без збор ми зема лична карта и отиде пола саат да бара.
Кога конечно ја најде го прашав што била работава и испадна најглупата можна причина - поштарот немало да работи веќе па не можеле да најдат нов, сега барале. LOL :D.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Втора пратка од Сингапур доага за 9 дена, нарачував од ист сторе, дали има врска тоа немам појма, сеа уште еден прозивод ке нарачам од истиов да видам како ке биде.

philldm

hello world
29 јануари 2018
85
67
Бројот од пратката се поврзува со бројот што го ставаат во Мк.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Втора пратка од Сингапур доага за 9 дена, нарачував од ист сторе, дали има врска тоа немам појма, сеа уште еден прозивод ке нарачам од истиов да видам како ке биде.

Значи само јас сум малер, од 21ви ми е Despatched to overseas...

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Инаку да не заборавам, за тие погоре што ги наведов, едниот продавач , ми даде ново уште почудно бројче сеа еве го DDU1698300000275535

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
^Таа важи само за кинеска територија и само за тој оператор преку кој е пратена пратката.

conquaestor

hello world
9 октомври 2010
346
312
Ѕирнав за првиот бр. стварно си се изначекал, ама не знам по што се разликува таа достава од AliExpress Standard. Двете се сингапурски ама преку али. стандард веќе е докажана брза достава. Вчера појдов до локалната пошта по пратка која за 10 дена пристигнала во наизменична 1003, 11ти ден во локалната пошта и 12ти ден, вчера, си ја земав.

Последна промена:

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Ѕирнав за првиот бр. стварно си се изначекал, ама не знам по што се разликува таа достава од AliExpress Standard. Двете се сингапурски ама преку али. стандард веќе е докажана брза достава. Вчера појдов до локалната пошта по пратка која за 10 дена пристигнала во наизменична 1003, 11ти ден во локалната пошта и 12ти ден, вчера, си ја земав.
За алиекспрес стандард, алиекспрес се грижи за доставата. Одбира која пошта е најпогодна и праќа. Бидејќи многу побрзо ги полни контејнерите, многу побрза е доставата со истата пошта.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно