igor_igor
poweruser
igor_igor's setup
- Processor & Cooler
- Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
- Motherboard
- ASrock B760M-HDV/M.2 White
- Storage
- SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
- PSU
- Cooler Master V750 GOLD V2
- RAM
- 2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
- Video card
- ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
- Case
- White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
- Mouse
- A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
- Keyboard
- X7 A4tech G800 MU
- Monitor
- Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
- OS
- Windows 11 Pro
Погледнете го атачментот 68058
Вака стои од 25-ти, ова "Ostatok" прв пат ми се појавува на пратка. Во петокот бев во пошта таа на шалтер ми вика:
"Aаa пратката ти е овде во поштава, во остава e и чека да биде испорачана, веројатно утре поштарот ќе ти ја донесе, денес од сабајле нешто немавме струја".
Јас и викам "A добро, ајде фала пријатно", а во себе си мислам колку појма нема оваа зашто поштарот никад во сабота или недела не поминува, a и не знам зoшто ми го спомна тоа со струјата.
Еве денес понеделник не помина ни денес поштарот. Дреме пратката во пошта, не ми даваат да си ја подигнам а не ја ни испорачуваат. Wtf..
Си требало да инсистираш да си ја подигнеш кога веќе си бил таму.
Исто така пред неколку дена поминував натаму успат и забележав на телефонот дека ми е пристигната пратка и си викам кога веќе сум тука ајде ќе ја подигнам, да не го мачам поштаров.
Влегувам во пошта кај што се подигаат пратките и од таму ми викаат ќе одиш од позади од кај Неотел зградата од тој влез таму ќе ти ја дадат.
Одам таму баш во делот кај што ги паркираат моторчињата TORI, еден огромен простор и внатре милион шкафови со прегради за пратки, во близина шалтер, а внатре освен една тетка и 3-4 поштари лепат етикети прераспределби прават.
И го давам телефонов на теткава, ама ми вика не не читај ми го бројот, добро.
Го најде на компјутер вика тука е, ама ми вика и тоа дека па утре ќе ти го донесе поштаров зошто си морал да доаѓаш, па и викам успат бев да не го малтретираме поштаров утре, едно гајле помалку.
Чекај малку тогаш горе, доле, лево, десно едвај ја најдоа во тоа купот и завршив работа.
Иначе поштаров кај мене носи пратки и во сабота без проблем, освен недела и државни празници.
Последна промена: