Го пробав одличен е 1.4.0, драстично ја подобри стабилноста на фрејмовите, играта иде мазно и совршено, но го изгубив сниманото ме врати скоро на почеток, има ли начин да ги вратам сејфовите назад?Пробај го новиот 1,4,0 апдејт го имаш на замунда
Call of Duty seriite? moze halo seriite i red drugiДечки да ми предложите некоја игра авантура/3D пуцање да изиграм... Ќе играм на лаптоп, на i7-4700HQ, 8GB RAM и Nvidia 750M.
Еве инфо за графичката според GPU-Z, јас мислев дека е DDR5
Погледнете го атачментот 27503
Како и да е, ќе се изигра нешто, не мора да е најново.
Дечки да ми предложите некоја игра авантура/3D пуцање да изиграм... Ќе играм на лаптоп, на i7-4700HQ, 8GB RAM и Nvidia 750M.
Еве инфо за графичката според GPU-Z, јас мислев дека е DDR5
Погледнете го атачментот 27503
Како и да е, ќе се изигра нешто, не мора да е најново.
Аман бе кога излезе оваа, ја уште Warriors of the North не сум ја ни инсталирал....(crossworlds)jas ja igram: king's bounty dark side-strategija , igram 20 godini strategii i mozam da kazam deka e dosta interesna so odlicna grafika i mnogu zadaci i misii. Nesto isto kako serijalot might and magic heroes I, II, III,IV, V, VI duri i pointeresna vo sekoj pogled. Plus ne e zahtevna igrava jas ja igram na hd 4000 integrirana grafika od procesorot na full 1080p i cela grafika na medium. Znaci odlicna igra za tie so poslabi kompjuteri.
Call of Duty seriite? moze halo seriite i red drugi![]()
Фала за коментарите. COD ги имам изиграно, а нешто и од другите што ги предложи Стеф. Ќе симнам нешто и ќе пробам, а во меѓувреме најдов Heroes of Might and Magic 3 HD, па со тоа ќе се занимавам малку кога има време.Во глобала неколку од лаптопите со таа конфигурација што ги имам видено биле со ддр5 графичка али сепак ја има и во ддр3 издание, нејсе.
Од игри треба се да пушти, некои послабо некои солидно да се играат.Мој предлог: Call of Duty серијалот, BioShock серијалот, Mirror's Edge, Portal 1/2, Battlefield 3/4, Metro серијалот, Far cry 3/4.
Имала проблем да, читав дека лагирала но ја ја симнав 1,4.0 верзијата за која пишуваше дека е средено тотално све поврзано со Лаг и испадна дека е така, дури на 2К ја играм со VSR и имам доволно фрејма да не осетам лаг а на 1080p лета играта, под 60 фрејма не сум со сугурност. Симнија 1.4.0 со се DLC е терај, закон игрица е.Дали само јас имам големи проблеми со лаг во Dying Light? На 25-30 FPS стои цело време, ама со се на максимум. Нешто не е оптимизирана или?
Фала многу за советов, баш ќе пробам. Сите шо ги прашав ми викат закон е, предобра и што ли уште не а всушност помалку оптимизирана од AC Unity. Кога ќе излезеш од зградата, сето задоволство престанува и FPS-от се преполовува. А ми остава впечаток како добра игра така да ќе му удрам еден patch одма.Имала проблем да, читав дека лагирала но ја ја симнав 1,4.0 верзијата за која пишуваше дека е средено тотално све поврзано со Лаг и испадна дека е така, дури на 2К ја играм со VSR и имам доволно фрејма да не осетам лаг а на 1080p лета играта, под 60 фрејма не сум со сугурност. Симнија 1.4.0 со се DLC е терај, закон игрица е.
Ja ja купив од една продавница тука у мало! Замунда мислам се вика, ок цени имаатОд каде ја купивте?
Само што ја спуштив и ја почнав, абе шознам, ваљда прашање на вкус.. ни РПГ е ни шутер е..Borderlands 2 - една од најдобрите игри кои некогаш сум ги играл![]()
На 1.4.0 од 40 до 75 се движи фрејмрејт. Па, барем е подобро...Имала проблем да, читав дека лагирала но ја ја симнав 1,4.0 верзијата за која пишуваше дека е средено тотално све поврзано со Лаг и испадна дека е така, дури на 2К ја играм со VSR и имам доволно фрејма да не осетам лаг а на 1080p лета играта, под 60 фрејма не сум со сугурност. Симнија 1.4.0 со се DLC е терај, закон игрица е.
Кога ке ја уклучиш играта, спушти ја и уклучи таск менаџер, во details десен клик на играта set affinity, овде сите полиња се штиклирани одштиклирај ги и штиклирај ги повторно, намести priority high и намали должина на прегледноста во опциите од играта, ова кај мене помага за спречување на статеринг и падежи на фрејмови, со 1.4.0 имам просек 60 фрејма со минимални 50 на Hugh settings, кај тебе на GTX970 треба да биде уште подобро..На 1.4.0 од 40 до 75 се движи фрејмрејт. Па, барем е подобро...