Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гејмерски столици во мк?

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Дечки што мислите за Aercool столициве? Има некој искуство? Од сите брендови во Анхоч за овие најдов највеќе инфо.
Ги гледам овие 2 модела:

Anhoch PC Market Online - Gaming Chair Aerocool AC40C AIR Black/Red
AC40C AIR

Pros: поефтин, го најдов во Техномаркет за 7.500
Cons: Еко кожа, може да поти + се лупи по некое време

или

Anhoch PC Market Online - Gaming Chair Aerocool AERO 2 Alpha Black/Red
AERO 2 Alpha

Евентуално ова малце над буџет, меѓутоа нуди многу повеќе според спецификација:

Anhoch PC Market Online - Gaming Chair Aerocool AERO 1 Alpha Black/Red
AERO 1 Alpha

Слободно предложете нешто друго по можност од Анхоч во тој ценовен ранг.

Имам 177цм и 85кг, седам 3-4 саати на неа дневно.

Последна промена:

Crash_Bandcoot

read-only
1 декември 2015
22
59
Јас ја имам AERO 1 Alpha столицата неколку месеци. За парите не е лоша столица ама не е ни којзнае што. Столицата делува "eвтино" - се слуша крцкање при станување/седнување/мрдање, перницата што оди со столицата е полнета со некои хммм синтетички влакна кои знаат да излезат од перничето и ако си алергичен на синтетички работи може да ти прави проблеми ( чешање / кивање ). Пред да ја користам перницата отиде дирекно на перење да се исчисти од влакната што беа на неа. Крцкање се слушаше повеќе првата недела, сега најверојатно "легнала" столицата ( си направила жлеб каде што крцкало ) па помалку крцка, ама има крцкање. Механизмот за обарање на задниот дел е малку груб/тврд, може да се нарече "нерафиниран" ама си ја врши функцијата. Потпирачите за раце се доволно големи, меки, удобни, но дел од нивната конструкција е направен од пластика - па имаат малце слободен од лево десно.

Накратко - столицата е удобна, има многу опции за подесување но се е тоа некако фушерај изведено - со евтини материјали и по некоја луфта / груб механизам ваму таму. Колку пари толку музика.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Дечки што мислите за Aercool столициве? Има некој искуство? Од сите брендови во Анхоч за овие најдов највеќе инфо.
Ги гледам овие 2 модела:

Anhoch PC Market Online - Gaming Chair Aerocool AC40C AIR Black/Red
AC40C AIR

Pros: поефтин, го најдов во Техномаркет за 7.500
Cons: Еко кожа, може да поти + се лупи по некое време

или

Anhoch PC Market Online - Gaming Chair Aerocool AERO 2 Alpha Black/Red
AERO 2 Alpha

Евентуално ова малце над буџет, меѓутоа нуди многу повеќе според спецификација:

Anhoch PC Market Online - Gaming Chair Aerocool AERO 1 Alpha Black/Red
AERO 1 Alpha

Слободно предложете нешто друго по можност од Анхоч во тој ценовен ранг.

Имам 177цм и 85кг, седам 3-4 саати на неа дневно.
без искуство со brand-от, ама по сликиве .. третата, првите две не дека се чкарт (незнам) туку пошто наслонот со седлото е споен со рачките, значи кога ќе се навалуваш идеш комплет со седло. Плус те ограничуваат рачките странично нозете, имав проблем со еден стол (ваљда потесен) ама не осетно цело време притисок на нога странично .. и така

за тие пари Икеа Маркус :) имаш и групи на фб што можеш да нарачаш за 500-600 ден плус со курир до дома што ќе ти донесат ако не си во можност да идеш сам

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Друштво треба да земам столица каде што ќе поминувам поголем дел од денот.

Ова го гледав:
Gesture - Канцелариски столици - Delight Office Solution

Знаете колку е цена или предложете нешто што сметате дека има добар квалитет за човек над 100кг.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145

Ова го гледав:

Знаете колку е цена или предложете нешто што сметате дека има добар квалитет за човек над 100кг.

62.000 MKD, би ја препорачал за >100kg

dino

lurker
5 јули 2009
663
249

Ова го гледав:

Јас имам Leap и прилично широка е, мислам дека за 100кг ќе биде ок, ма да најубаво да одиш да седнеш да провериш. Gesture ми беше премногу голема.
Квалитетот на секој дел од столицата на допир а и при оперирање е на високо ниво. Ергономија одлична, после долгочасовно седење 6-10 саати нема болки/вкочанетост, и е многу удобно столчето.

Цена за Gesture мислам дека беше околу 1000еу почетна, плус можеш разни додатоци да купиш.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.653
3.232
Ако си повисок, ти треба подвижен наслон по висина.
Ја користам Please и мене ми е екстра.

pecko95

hello world
5 април 2018
217
176
Мислење за некоја од столициве? Не ми е за цело-дневно седење, ама 2-3 саати во просек, некогаш помалце, некогаш повеќе, ама ништо екстремно :D И дали има некоја голема разлика помеѓу 440-ката и 550-ката, или не?

Nitro 440:
Anhoch PC Market Online - Gaming Chair Natec Genesis NITRO440 Black-Grey

Nitro 550:
Anhoch PC Market Online - Gaming Chair Natec Genesis NITRO550 Black-Red

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.963
6.057
Skopje
Мислење за некоја од столициве? Не ми е за цело-дневно седење, ама 2-3 саати во просек, некогаш помалце, некогаш повеќе, ама ништо екстремно :D И дали има некоја голема разлика помеѓу 440-ката и 550-ката, или не?

Nitro 440:

Nitro 550:

Јас ја имам 550-та и после скоро година дена користење, не покажува некој поголем проблем, ниту со материјалот, ниту со механизмот (знае да зацвичи малку ако седнеш на неа нагло). Држи до 150 килограми, и има подобар лифт-механизам (gaslift class 4) така да за разлика од 1.000 денари ич не му ја мисли.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832

Nitro 440:

Nitro 550:

+1 за 550ката. Ја користам и јас околу година и нешто, прилично сум задоволен. Инаку ми изгледа како делот за седење да е потенок на 440, покрај механизмот.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Некој да има искуство со Unioffice? Сега го видов постот на @Banjifiko
Конретно ова го гледав, со цена од 7000 денари.

КАНЦЕЛАРИСКИ СТОЛ RFG SMART W ЦРН - UNI OFFICE
Работен стол RFG Smart W с подлакътници - Черен меш • 72257 ⋙ Цена | Plasico IT Superstore

Или предложете нешто во тој ценовен ранг... Благодарам однапред.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Може линк или име? Повеќе ме интересираше за во Скопје дали има.
Пред пар години се замарав со решение за sit/stand desk... Имаше и една фирма од Скопје што демек можеле да изработат, ама не паметам што ми беше со нив проблемот. Или цената или времето на изработка веројатно. Ако го најдам мејлот, ќе ти пратам инфо.
На крај зедов рамки само од ИКЕА и си ставив моја плоча одозгора. Имаш механички и електронски кои се негде три пати поскапи

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Пред пар години се замарав со решение за sit/stand desk... Имаше и една фирма од Скопје што демек можеле да изработат, ама не паметам што ми беше со нив проблемот. Или цената или времето на изработка веројатно. Ако го најдам мејлот, ќе ти пратам инфо.
На крај зедов рамки само од ИКЕА и си ставив моја плоча одозгора. Имаш механички и електронски кои се негде три пати поскапи

Издржува да се потпираш на неа?

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје
Маси подесиви по висина има некаде?

Јас барав едно време, кај нас слабо избор. Најдов во Рувекс околу 400 евра, и во Солопром доста поскапа беше не знам точно цена. Праам муабет за оние со мотор, другиве мануелни од Икеа за тие пари боље не наоѓаш.

Едит: Ја најдов у солопром, ептен солена била: ELEVATEБиро систем со подесување на висината

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
Samsung 840 Pro 256GB, Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Kingston HyperX Beast 2x8GB 1600MHz
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
X-Bows Ranger (Hako Royal True)
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
Dell UltraSharp U2518D + Dell UltraSharp U2412M
OS
Windows 10
Има и неколку маси од Steelcase, со подесување на висина, ама не се ни тие баш евтини. Пр. Migration 1600x800 беше околу 600 евра кога гледав пред некој месец (без ддв).

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно