Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гејмерски столици во мк?

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Да не знае некој случајно која цена е биро FrameOne од Steelcase кај нас и столче Gesture? И дали се само Delightoffice кај нас увозници ?
Многу чудно работно време имаат никако да отидам да видам што имаат...

Gesture со ддв е накај 1100€. За достава се чека околу 60 дена и треба цела сума да им ја исплатиш авансно.

Може и да ти дадат различна цена во првичната понуда, а кога ќе се решиш да ја нарачаш да си ја корегираат за повисока цена...

Edit: Сега ја отворив понудата што ми ја испратија пред 2 месеца. Цената на Gesture била 1010 евра без ДДВ. Додека на Leap цената 50.800 денари.

Последна промена:

Sylvester

hello world
24 март 2009
499
74
Скопје
Gesture со ддв е накај 1100€. За достава се чека околу 60 дена и треба цела сума да им ја исплатиш авансно.

Може и да ти дадат различна цена во првичната понуда, а кога ќе се решиш да ја нарачаш да си ја корегираат за повисока цена...

Edit: Сега ја отворив понудата што ми ја испратија пред 2 месеца. Цената на Gesture била 1010 евра без ДДВ. Додека на Leap цената 50.800 денари.
Уффф скапичко

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје

јаки се :) мене види што понуда:

Model number : 462210MP Leap 1,835.94 (редовна цена) - 49.00 % (со дури 49% без ни да прашам онака) - 936.33 (намалена)
Model number : 442A50 Gesture 1,742.70 (редовна цена) - 33.00 % (на оваа помалце ме сакале за попуст) - 1,167.61 (намалена)

плус ддв на тие цени.

Уффф скапичко

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Почетна - B2 Solution алтернатива за посалам столици освен делијт, кај овие имаш некој германски/енглески + Herman Miller.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Легедни се. Ја кога се решив да го земам Leap, ми ја зголемија цената за 10%. Еве ја причината:

Untitled-1.png

Најинтересно е што на понудата пишува дека е важечка до Март 2020. Плус, ми рекоа дека ценеите се истите тие како на Steelcase Store | Office Furniture, Home Office Furniture Online. Интересна фирма се nonetheless.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Легедни се. Ја кога се решив да го земам Leap, ми ја зголемија цената за 10%. Еве ја причината:

Погледнете го атачментот 83542

Најинтересно е што на понудата пишува дека е важечка до Март 2020. Плус, ми рекоа дека ценеите се истите тие како на Steelcase Store | Office Furniture, Home Office Furniture Online. Интересна фирма се nonetheless.

ја после тоа си отидов у B2Solution и земав Херман Милер, боље ми легна од Стилкејс-от, башка 12 години фул гаранција наспроти нивните 8 со 5.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Аерон? Колку те фати?
nope, Embody :mario: 1400+ ддв им е редовна .. Аерон-от ако не се лажам ми го понудија околку 1000 (може да беше изложбен модел за оваа цена, не сум сигурен), Sayl-от околу 500 (овие со ддв таа цена)

Последна промена:

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Дали може некој од вас да предложи столица до 6-7к мкд? Не е битно да е гејмерско, ни посебни карактеристики да има. Само да е удобно за подолго седење, обично за програмирање и учење.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Што може да се земе кај нас моментално до кај 200 еур?
Како се покажаа оние "гејмерските", Генесис или како и да се, од Анхоч?

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Година и нешто ја имам Nitro 550.Се сие супер засега.
Што е генерално разликата помеѓу моделите? Гледам има и поевтини и поскапи... дали време пример да се земе некој од тие до 250 еур шо се или 550 е сосем доволно?

Исто, има 550 и 560, разлика у цена ~500 ден. Како што можев да видам, разликата е само комо бојата или пропуштам нешто?

Snow :)

hello world
27 април 2013
110
178
Денеска купив Nitro 880. 550-ка имаа само една, изложена, се гледаше прашина налепена на платното.

Утре ќе ја монтирам, па ќе пишам импресии за некој ден.
Ај пиши импресии од столицава, сакам да нарачам 950ка и сум скептичен, некои викаат дека Genesis се срање.

Nostradamus

hello world
23 мај 2017
69
65
Скопје
Јас имам земено Нитро 880 прошлата година во Јануари, Февруари откако успеав да ја искршам таа што ја користев веќе 15 години.

Квалитетот е солиден, малце после година дена го има оној signature "крц-крц" али никакви фалинки, механизмот си работи како пропишано, мекоста и удобоноста е задржана, нема големи проблеми со неа.

Единствена мака е што кожата доста поти, поготово летно време а перничето каде што би ти одмарале бутовите е крената и смета некогаш кога се обидуваш да седниш, но неколку долги сесии кантер или колл оф дути и тој проблем ќе биде решен. Дали вреди за парите? Па ако цела година давам по илјада денари за столче ја би рекол вреди, дали има подобри на пазарот? Фала богу да, ама кај нас од тие подобрите слабо.

Можам и слики да пуштам ако некого го интересира повеќе.

Поздрав.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
@Snow :)
Потполно истото што кажа @Nostradamus, плус ќе дополнам дека столот е доста висок. На најниското ниво е доста повисок од се' што сум видел/користел до сега. Реално без висока подлога за нозете, не би можел да го користам. 175cm сум.

Инаку, неколку дена откако го купув, забележав дека Риверсофт продава потполно истиот стол со платно, под друго име и 3.000ден поевтин. Линк.

2-3 дена откако го монтирав, почна доста да крцка. Ја пристегнав основата доле и нема проблеми.

Дали сум задоволен? И да и не.
Генерално е тоа што очекував пред да го купам. Секако да не беше ситуацијава со короната, би разгледал опции од комшиите. Сеуште стојам на ставот дека Markus од IKEA е најдобар стол за +/- 200 eur.

Дали вреди за парите? Доколку немаш опција да купиш нешто од надвор, како што сме во моменталната ситуација, вреди.

Зборувам за Nitro 880, да нема забуни.

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Јас имам земено Нитро 880 прошлата година во Јануари, Февруари откако успеав да ја искршам таа што ја користев веќе 15 години.

Квалитетот е солиден, малце после година дена го има оној signature "крц-крц" али никакви фалинки, механизмот си работи како пропишано, мекоста и удобоноста е задржана, нема големи проблеми со неа.

Единствена мака е што кожата доста поти, поготово летно време а перничето каде што би ти одмарале бутовите е крената и смета некогаш кога се обидуваш да седниш, но неколку долги сесии кантер или колл оф дути и тој проблем ќе биде решен. Дали вреди за парите? Па ако цела година давам по илјада денари за столче ја би рекол вреди, дали има подобри на пазарот? Фала богу да, ама кај нас од тие подобрите слабо.

Можам и слики да пуштам ако некого го интересира повеќе.

Поздрав.

Ако не ти е мака пушти една-две фотки.:)

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Која е најдобрата столица што ја има кај нас во МК за до кај 300-400 евра? Значи да е со сите нишани, не мора да личи гејмерска нормално.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Која е најдобрата столица што ја има кај нас во МК за до кај 300-400 евра? Значи да е со сите нишани, не мора да личи гејмерска нормално.

Најверојатно нешто од Steelcase. Поточно моделот Steelcase Serie 1 - што би требало да биде околу 350 евра.
Delight Office - Furniture / Chairs / Meeting Tables / Desking and More!

Појди кај нив у салон, можеш да ги пробаш повеќе столици и да видиш што ти прави највише мерак.

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
За пробување секако, мислев да подсоберам инфо од луѓе што ги пробале или им ги препорачале, да видам што избор има.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Најверојатно нешто од Steelcase. Поточно моделот Steelcase Serie 1 - што би требало да биде околу 350 евра.
Delight Office - Furniture / Chairs / Meeting Tables / Desking and More!

Појди кај нив у салон, можеш да ги пробаш повеќе столици и да видиш што ти прави највише мерак.
Зависи што градба си .. тој модел нема скоро никакви подесувања освен рачките во висина. Ако ти пасува топ ако не ..
за тие пари имаш и HM Sayl што по мене е доста подобар во подесувања ( ги имам седено двата ). Почетна - B2 Solution .. имаат и германски/ук столици солидни исто овие што се поефтини од HM/Steelcase, а се доста солид (најмала гаранција во салон им е 5 години).

edit: може е малце поскап Sayl (барав по понуди 400 + DDV ) ако не е сменета цената од пред ~1.5 години

Последна промена:

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
За пробување секако, мислев да подсоберам инфо од луѓе што ги пробале или им ги препорачале, да видам што избор има.

Ја пробав неколку "егзотични" столици. Поточно Gesture-от, али од кога се одлучив да дадам аванс, од Delight ми ја сменија цената...

@VerGer - е во право. Ѕирни што има и во B2. Се јавив и во B2 и не ми ни дадоа понуда за столчињата што бев заинтесиран... На крај отидов во Сетек и си купив CoolerMaster Caliber и сега за сега сум позадоволен за разлика од Natec Nitro 550 (што ми се искрши 3 години - поточно јас го искршив при сервисирање). :carefree:

Ама ниту едно гејмерско сточче, колку и да е добро, не би го споредил со добро канцалариско.

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Ја пробав неколку "егзотични" столици. Поточно Gesture-от, али од кога се одлучив да дадам аванс, од Delight ми ја сменија цената...

@VerGer - е во право. Ѕирни што има и во B2. Се јавив и во B2 и не ми ни дадоа понуда за столчињата што бев заинтесиран... На крај отидов во Сетек и си купив CoolerMaster Caliber и сега за сега сум позадоволен за разлика од Natec Nitro 550 (што ми се искрши 3 години - поточно јас го искршив при сервисирање). :carefree:

Ама ниту едно гејмерско сточче, колку и да е добро, не би го споредил со добро канцалариско.

И јас така мислев, ама земав DXRacer :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно