Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Те го
69fdf44b0ec91dfe4dece825dfa0152c.jpg

Sent from my C6603 using Tapatalk

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
^
нешто ко да имам
на-слушнато,
испод 0.5 ома
и над 25.вати не си парел :)

Се шалам ;)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Колега,Alienot ми остави дупка,празнина и морав пак да нарачам. Затоа веќе играчките не ги оттуѓувам,освен едно Руло rx200s скоро ново со 3 Sony vtc5a,и XTAR VC4 i VC2 Plus. Eвтино.

Sent from my C6603 using Tapatalk

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Istick 50W по година и пол љубов испушти душа- зелена течност на дното и ми треба помош за што да земам следнo.

На поискусните им препорачувам шеќер и вода пред да го прочитаат спојлерот

Година и пол, накај две ја имам истата опрема. VTC mini мод (и мртов Istick 50w) и 2 субтенк мини и ве читам редовно ама изгубив чувство и не знам што е сега хит меѓу младите :) и ми треба нешто добро и долгорочно
Ми треба помош за избор на уште еден мод и уште еден атмомизер. По можност цена/купон и од кај е најдобро да се купи. Се мислам за Istick Pico а за атомизер појма немам.

Инаку парам на 12-13 W на сабтенк мини со 0.5-0.7 оми со полуотворена најоголемата дупка за воздух.

Секое мислење е добредојдено. Благодарам

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Зошто шеќер и вода, поштуем принципиелност и скромност (задоволство со тоа што го имаме).

За атомизер не сум меродавен, а за мод:

- Со една батерија, се разбира дека Пико. Најголемата предност му е што е мал и лесен, па нема да смкнува панталони/бермуди при носење, а бидејќи е сплескан, добро го собира во џеб, а бидејќи е заоблен - во рака. И поради капачето што паметно го искористува просторот што инаку не би бил искористен, помал е одошто мислиш додека не го видиш (иако можеби веќе си го видел). Е сега, ако тераш мода можеш да размислиш и за новите шарените (но на ФТ не можеш да бираш боја, можеш на пример на ефун.топ), за кои мислам дека не вредат, или за поширочките (ако на пример ти препорачаат атомизер поширок од 22 милиметри).

- Со две батерии, Примо. Нема многу разлика од ВТЦ мини што го имаш, но најголема предност му е Quick Charge, а и има некои ситни подобрувања од порано (двојката демек конечно подобрен конектор).

Тие би биле првите модови на кои помислувам „од прва“, Џокини модови, за некого веќе досадни, но си работат беспрекорно (најмалку се жалат од нив). Уште ако ги флешнеш со Arctic Fox, па па па...

Ќе има попуст на Фастек на 17 или 18 (-10%).

Едит: Друг со две батерии, Архон. Неколку души го имаат, и јас го видов во живо и е многу лесен и мал (помал одошто изгледа на сликите). Лесен е затоа што е од алуминиум или легура на алуминиум, а има прецизна електроника.

Цело време рачунам дека имаш 18650 батерии затоа што имаш ВТЦ мини, но ако немаш доволно (две или четири) или ако ти се веќе стари или ако не сакаш да се замараш, или за да се потсетиш на Ајстик 50W :hay:, можеби и Примо со вградени две батерии - би требало да биде скоро ист како Примото (а полесен).

Последна промена:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@JovanKrstevski1
Ме претрка @Metuzalem ама ќе ти ги предложев истите два мода. :hay:
Ќе се обидам и јас да понудам нешто...

Ако се одлучиш за новото Примо 2.0, земи го од тука за $32.00: Joyetech eVic Primo 2.0 228W Box Mod
10% за прва нарачка + 10% со купонот "thanks8" (пресметуваат одеднаш 20%), значи 40 - 20% = 32 долари.

Ако сакаш пико со новите бои: Eleaf iStick Pico 75W Mod New Color крајната цена е $20.00, но има еден услов: мора некако да дојдеш до 30 долари сперед номиналните цени (за да имаш бесплатен шипинг), што значи да си одбереш и некој атомајзер за 5+ долари и сл.
Можеш и ова да го споиш со пикото: Eleaf iStick 200W Box Mod незнам дали знаеш, ама 200W се 200W. :D
Можеш да го користиш за праење фраер у маало или да го продадеш, па така пикото ќе ти дојде гратис. ;)

За атомајзери, што знам, премногу се лична работа. Кајфун В3 и В5 се 'safe buy', не се греши таму. Јас користам ваков: $11.90 Kayfun V5 Styled RTA Rebuildable Tank Atomizer - 5ml / 304 stainless steel / 22mm dia. at FastTech - Worldwide Free Shipping и сум супер задоволен. Не е џиџи миџи модерна варијанта, ама доаѓа како да возиш постар модел на Мерцедес, мерак сам за себе. Конкретниов примерок доаѓа "маслосан", значи крвничко перење е задолжително. Ако се одлучиш за него, треба да ја полниш корпата до 20 долари поради бесплатен шипинг. Ако се решиш за пикото што ти го предложи @Metuzalem, тамам ќе ги споиш.

Ако имаш поени во Gearbest, има според мене добра понуда на Ammit RTA: Original Geekvape AMMIT RTA -$17.59 Online Shopping| GearBest.com
и на Coppervape Hussar: Coppervape Hs 5.7ml RTA -$16.87 Online Shopping| GearBest.com
Овој вториов доаѓа со две цевчиња за воздух (2.0 и 2.5 мм), па полесно можеш да си направиш комбинација што ти одговара.

Што се однесува до Istick 50W, тој внатре има 2 батерии од 2200 мАх и сигурно некоја од нив протекла. Ако можеш да најдеш такви или слични, не е проблем да се сменат. Твојот локален електроничар ќе го направи тоа за 5 мин.

За крај треба да знаеш и колку ќе чекаш на новите играчки: од Fasttech бирај Хонг Конг пошта, таа е најбрза. Од Gearbest и Healthcabin ќе чекаш подолго, испорачуваат со холандска пошта.

Колице

hello world
30 ноември 2015
89
74
Дали е од аромите или од базите од вчера си имам проблеми со стомакот.. и линекс пијах и чај од брусница и нема ефект :/

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
^ Колега таков е стомачниот вирус, за ден, два ќе бидеш кукурек. :hay:

Уште ако си бил у кафана сношти, па си се згнал у свинските ребра ... у комбинација со домати и краставици само 200 пати прскани, тоа ти е.

Шала на страна, ако си ја користел предходно истата течност и не си имал никакви проблеми, која е логиката да е до нејзе. Ако е нешто ново што си почнал да го дуваш баш од вчера, се бива.

Во секој случај пиши опширно какви бази користиш, ароми, кога ги смучка и т.н.

Во меѓувреме држи се цврсто, маж си или што си. ;)

Колице

hello world
30 ноември 2015
89
74
^ Колега таков е стомачниот вирус, за ден, два ќе бидеш кукурек. :hay:

Уште ако си бил у кафана сношти, па си се згнал у свинските ребра ... у комбинација со домати и краставици само 200 пати прскани, тоа ти е.

Шала на страна, ако си ја користел предходно истата течност и не си имал никакви проблеми, која е логиката да е до нејзе. Ако е нешто ново што си почнал да го дуваш баш од вчера, се бива.

Во секој случај пиши опширно какви бази користиш, ароми, кога ги смучка и т.н.

Во меѓувреме држи се цврсто, маж си или што си. ;)
Епа ного мених у последно време ама тии 2 дена парих 50/50 0мг никотин молин база со FR 4 исто така тутунска молин арома. И саа незнам дали е некој вирус или нешто од течноста е...
Хахх а иначе да бех у кафана и да бутаах свински ребра немаше да сумљам на течностите лол

@krema
Професоре фала за инфото бај д веј :)

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Да разјасниме, ако некој не видел:

20170613-b19bf496b5dd4b43a5f0a04653f4244e.jpg

По мои пресметки, почнува од 08:00 по наше време на 17 јуни и завршува во 07:59 на 19 јуни.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Bambuca Имам Samsung 30Q тазе, ама жити све немој по карго, многу лоши искуства имам со каргата (со сите).

Цена нека биде оваа.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
ај да видам како ќе биде за идење скопје или ако може некој да ги земе ( ќе имаме нов колега вапер занего ми се) позз ќе ви пишам

Испратено Од Централна Македонија

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Кинезиве вредни како и секогаш, го клонирале новиот Taifun BT. Taifun BT GB.PNG
TF BT RTA Atomizer -$11.53 Online Shopping| GearBest.com
Има и мрежички 3pcs Nickel Wire Mesh for Taifun BT RTA Atomizer -$1.63 Online Shopping| GearBest.com,
челични сајли 5pcs Steel Wick for Taifun BT RTA Atomizer -$1.44 Online Shopping| GearBest.com, и резервни стакла $4.68 Replacement Glass Tank for Taifun BT RTA Atomizer (5-Pack) 5-pack at FastTech - Worldwide Free Shipping
Значи фул опрема.

Дефинитивно е за облаци, ама ако некој реши да го проба новиов систем на викување и жарење како функционира, нема да кошта "ѓавол ипол". :)

Taifun BT.png
Колку е добар токму овој клон (на други не налетав), појма немам. Нема многу кориснички искуства.

Update:
Имало и друг клон од SXK, ама со друго име и друга цена.
Hotecig.com - FlyMon BT Style 5.0ml RTA 23mm 316SS Atomize by SXK - Silver

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
^
Мислам дека уште пред месец дена го има Taifun BT клонот на ФасТтек и компанија.
(течност, цистерна треба за него.
Сигурно пружа солидна арома и густа пареа.)

@JovanKrstevski1
се согласувам со се што препорачале колегите.
Исто и јас би ти препорачал,
Pico или ако у иднина да користиш танк со дијаметар над 22.мм/23.мм, тогаш или новото Пико 25 или Новиот еВик ВТЦ Примо.

за танкови, ако ти легнал ептен Субтанк, терај си го него, немаш потреба од експериментирање коа Субтанк ти врши работа.
А ако сакаш да пробаш/смениш, можда Kayfun V5 или Taifun 3,кај овие два можеш ерфлоу да подесиш слично како кај Субтанкот.

@Колице.
пиј чајче од Брусница по 2-3 литра овие 2 дена и ако ептен НЕ се трпи,
земи денес ударна доза 2.таблетки стрепсоксазол.
(Линекс-от нема да ти смират грчеви,
за грчеви и болки у стомак само Спазмекс или Стрепсоксазол)

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Момци/колеги :)
Све заборавам да ве информирам :)

На 3Avape го има Digiflavor Siren 22 GTA-MTL
(Верзијата 22.mm дијаметар)
Цена - сребрен 25$ без купон
Црн 26$ без купон

√ Digiflavor Siren 22MM MTL GTA

Имаат и купон за 10% попуст
Купон = LoveDad10
Купонот трае до 20-ти Јуни.

Sent from my iPad using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Sony VTC 6
прво полнење после фабричкото = демек 3001mah според VC4 :)
(DNA 60 дефинитивно најниско ги празни батериите и поекономично се однесува од DNA 75.

сепак кај IPV D2 сеуште најдолго ми трае батерија, изглеа самата електроника кај ipv d2 е поефикасна у поглед на штедење)

7bfccaa863a8396240815f0e8a44d21e.jpg

едит:

Стигнале редуцирчињата за Skyline RTA и кај Fasttech,
а ќе има и резервни стакла/танкови.

e9a1caba18ee8992f822766f78573822.jpg

92f20e9e6323524087ca033a5a122822.jpg

37c84987f7263378cedba6cc4f510cc1.jpg

Последна промена:

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
Nebula sxk 60 проблем.

Хеј, ми падна пред некое време од пола метро висина и сега не работи (освен ако е вклучен во адаптер, тогаш прописно работи, има дисплеј, батерија покажува полна, без струја ништо).
Идеја? или да го фрлам во канта (имам +уште еден sxk 60, тој е во ред)

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Istick 50W по година и пол љубов испушти душа- зелена течност на дното и ми треба помош за што да земам следнo.

На поискусните им препорачувам шеќер и вода пред да го прочитаат спојлерот

Година и пол, накај две ја имам истата опрема. VTC mini мод (и мртов Istick 50w) и 2 субтенк мини и ве читам редовно ама изгубив чувство и не знам што е сега хит меѓу младите :) и ми треба нешто добро и долгорочно
Ми треба помош за избор на уште еден мод и уште еден атмомизер. По можност цена/купон и од кај е најдобро да се купи. Се мислам за Istick Pico а за атомизер појма немам.

Инаку парам на 12-13 W на сабтенк мини со 0.5-0.7 оми со полуотворена најоголемата дупка за воздух.

Секое мислење е добредојдено. Благодарам
Имам втц мини ако сакаш ќе ти го шитнам,

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно