Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Има примамлива цена, за низ дома... Ем boćanje-то гратис. Јас за х-м*де дадоов 2200, па за ова.. Само прво ми се увеа кајфун прајм и некој други работи, ама да не ги снема покемониве. Ма со него ќе се шетам, ми е гајле нека се смеат, -50% си се -50% :)

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Дечки, пред некој ден сменив греач, (Ендура Т22) и од денес при секое повлекување осеќам мирис и вкус на изгорено. Не е ваљда дека пак треба да мењам греач? Пошто претходно мењав на 3 недели, ама откако ми рековте дека отприлике на 7 до 10 дена е пожелно, така и почнав. Последниов греач е сменет пред 3 дена. Чудно..И уште нешто да прашам. До кога се рачуна нубец? Скоро 1 година вајпам. Почнав со Ендура т18, кратко време IJust2, па пак Ендура. Моментално Ендура т22. Прашувам, пошто нели ЕндураТ22 и Т18 се стартер кит, па кога е препорачливо да идам ниво даље, (како и да се вика нивото после стартер китство :) Муабетот е, ете , ми замириса на изгорено, дај друга да купуем :) Ама сериозно, би сакал една од тие подобрите да се почастам, па да си имам 2.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.168
3.219
Струмица
До кога се рачуна нубец?
Сѐ додека менуваш глави ќе бидеш нубче. :)
Ако мислиш дека си достигнал некое ниво/плафон со стартер китството, следен предизвик треба да ти е да почнеш со Rebuildable (RBA). За да ти е полесно со преминот, Кајфуните ти се најлесни за билдање, зависи дали бркаш МТЛ или дирек инџекшн. (V3 Mini / V5 / Prime)
Ќе си најдеш и едно ДНА модче и ќе бркаш работа.

Менување глави зависи најмногу од манџата. Манџи шо имаат засладувач (Sweetener) се најголемо зло, оти благото се лепи за греачот и го гуши. Со тутунски (555, Дромедари/Пирамида) најдолго траат греачите, па и овошните донекаде.

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
Дечки, пред некој ден сменив греач, (Ендура Т22) и од денес при секое повлекување осеќам мирис и вкус на изгорено. Не е ваљда дека пак треба да мењам греач? Пошто претходно мењав на 3 недели, ама откако ми рековте дека отприлике на 7 до 10 дена е пожелно, така и почнав. Последниов греач е сменет пред 3 дена. Чудно..И уште нешто да прашам. До кога се рачуна нубец? Скоро 1 година вајпам. Почнав со Ендура т18, кратко време IJust2, па пак Ендура. Моментално Ендура т22. Прашувам, пошто нели ЕндураТ22 и Т18 се стартер кит, па кога е препорачливо да идам ниво даље, (како и да се вика нивото после стартер китство :) Муабетот е, ете , ми замириса на изгорено, дај друга да купуем :) Ама сериозно, би сакал една од тие подобрите да се почастам, па да си имам 2.
Да не не си го натопил одкако си го сменил па си влечел на суво?
4 и пол години а мотав одма уште на его првите цигари поинтересно е сам да си моташ барем сега има youtube клипчиња има експерт да станеш за 10 минути. Се објаснето..

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ако мислиш дека си достигнал некое ниво/плафон со стартер китството, следен предизвик треба да ти е да почнеш со Rebuildable (RBA). За да ти е полесно со преминот, Кајфуните ти се најлесни за билдање, зависи дали бркаш МТЛ или дирек инџекшн. (V3 Mini / V5 / Prime)

Менување глави зависи најмногу од манџата. Манџи шо имаат засладувач (Sweetener) се најголемо зло, оти благото се лепи за греачот и го гуши. Со тутунски (555, Дромедари/Пирамида) најдолго траат греачите, па и овошните донекаде.
Моментално терам чоколада течност црна ко катран а греачот жицата не се познава .

Изменето од модератор:
28 јануари 2017
2.083
4.791
Ресен

За жал, заминат е греачот и да, некои фабрички така се погодени или си заборавил да се натопи добро. Во најлош случај имам сменето 2 во рок од 3-4 дена, не знам дали е јузер ерор бидејќи не беше моја цигарата али за да се уверам, повлеков... каква грешка. Додека повлекував ми рече "абе нешто црвено светит внтре" и вистина, само шо ќе стегнев за секунда горниот греач се усвитуваше.

Продолжи да го менуваш на 3 недели, јас ти пишав на 7-10 дена знам али ако е се во ред, нема потреба порано, сам ќе ти кажи кога му е време, очигледен симптом е мирисот на изгорено а ако не тоа тогаш ќе имаш помалку чад и вкус,не би одел повеќе од месец дена, тогаш би го сменил.
Во секое време можиш на горниот греач (жица) една инспекција да му напреш, да видиш дали е црн или памукот под изгорен.

Во врска со нубштината, искрено јас ти завидувам, камо да можев ко тебе, 1 мод 1 атомизер и терај ама не, мора да ги имаме сите. Метузалем пак ептен буквално то го свате и Сквонкачу зеде.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
За жал, заминат е греачот и да, некои фабрички така се погодени или си заборавил да се натопи добро. Во најлош случај имам сменето 2 во рок од 3-4 дена, не знам дали е јузер ерор бидејќи не беше моја цигарата али за да се уверам, повлеков... каква грешка. Додека повлекував ми рече "абе нешто црвено светит внтре" и вистина, само шо ќе стегнев за секунда горниот греач се усвитуваше.

Продолжи да го менуваш на 3 недели, сам ќе ти кажи кога му е време, очигледен симптом е мирисот на изгорено а ако не тоа тогаш ќе имаш помалку чад и вкус,не би одел повеќе од месец дена, тогаш би го сменил.
Во секое време можиш на горниот греач (жица) една инспекција да му напреш, да видиш дали е црн или памукот под изгорен.

Во врска со нубштината, искрено јас ти завидувам, камо да можев ко тебе, 1 мод 1 атомизер и терај ама не, мора да ги имаме сите. Метузалем пак ептен буквално то го свате и Сквонкачу зеде.
На смок Tfv8 baby 0.4ома ми тераат и по 45-50 дена. Шарло колега прај како што мислиш дека треба. Ја за ова послушав и на 15 дена менував.Кога оставив да видам колку ќе издржи ме изненади.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

28 јануари 2017
2.083
4.791
Ресен
Сите ДТЛ греачи траат многу повеќе од МТЛ, Q2 греачите на Смок исто одат по месец дена.
Погрешно се разбравме минатиот пат со Ксимон, не сакав да му кажам на колку време да менува туку претпоставив колку време би турнал со неговиот начин на вејпање. Грешката исправена, @ksimon ако ти борџам греач кажи :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.102
14.219

Јас сум со цигариве помалку и можам да ти кажам: љубопитноста е мајка на купувањето. Колку повеќе читаш на темава и интернет толку повеќе ќе арчиш.

Ако нешто ти е погодено, најпаметно е да тераш со него. Мене ми е веќе пример DeJaVu кој почнал со RBA. Пробал уште многу други ствари во областа. Па сега ми кажа дека се откажал од се друго и си користи строго ендура. Со цел и да не дава повеќе пари.

И пак, ако продолжиш да читаш ќе одиш на нови ствари како мене. Почнуваш да трошиш пари. И морам да кажам убаво ми е чувството. Инаку сите овие даваат едно те исто: пареа :)

BTW можеби најмногу што би добил со промена е DTL т.е. нов стил на вејпање ако си решен да пробаш.

Инаку ова чисто да не речеш дека не сум те предупредил во поглед на арчење. :)

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224

Не знам дали сум достигнал плафон со стартер, пошто не знам што се очекува понатаму. Засладена манџа е аромата, или друго? Бркам усно и мислам да продужам исто, пошто не ми се свиѓа дробно, бар по искуството со IJUST2. Е сеа, ако збориме за вкусот, апсолутно поинтензивен беше на IJUST2, ама не го можам дробното сепак. Што ќе рече: Ако се постигнува истиот вкус со усно како оној кај IJUST2, тогаш нема подобра комбинација за мене. Да кажам дека ја терав жена ми у 2 АМ да ми мења греач и констатирав дека до тоа било! 3 дена греач! Па карање дека не го натопила убаво претходниот, па смешки :)Ете би покушал со Кајфун и тие В3/ приме итн....па и да имам 2 , што фали.

Да не не си го натопил одкако си го сменил па си влечел на суво?
4 и пол години а мотав одма уште на его првите цигари поинтересно е сам да си моташ барем сега има youtube клипчиња има експерт да станеш за 10 минути. Се објаснето..

Моментално терам чоколада течност црна ко катран а греачот жицата не се познава .

Ептен не сум од тие што им е интересно било што сами да чепкаат. Дури и греачиве на Ендура жена ми ми ги мења уште :) Фала ти.

Изменето од модератор:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.102
14.219
Да кажам дека ја терав жена ми у 2 АМ да ми мења греач и констатирав дека до тоа било! 3 дена греач! Па карање дека не го натопила убаво претходниот, па смешки :)

Само да додадам дека можело да ти се погоди и лош грејач од мајка т.е. од фабрика. Ваљда е малку лотарија со грејачите како ќе се погоди.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@ksimon Ти предлагам засега да го земеш само модот кој ќе ги задоволи сите твои потреби за било што најмалку 2 години, па да видиме што понатаму. За мотање треба материјал, добри очи, мирни раце, знаење на омов закон... а најмногу време.

Пробај ја и Ендурата на него, ако нема воздух, ќе смислиме нешто со гумички.

И тоа почекај, на католички велигден (1 април) би требало да има попуст.

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224

Продолжи да го менуваш на 3 недели, јас ти пишав на 7-10 дена знам али ако е се во ред, нема потреба порано, сам ќе ти кажи кога му е време, очигледен симптом е мирисот на изгорено а ако не тоа тогаш ќе имаш помалку чад и вкус,не би одел повеќе од месец дена, тогаш би го сменил.

Останува да научам да осеќам кога е за менување греач. Иначе Метузалем во неколку наврати ме советува да си терам со Ендурата и не е дека не го слушам, ама ете, си викам дај бе да сум во тек со вас другите, да имам и ја уште некоја :) Ергономијата ми се свиѓа на подебелите. Ем поише држи батеријата.

Сите ДТЛ греачи траат многу повеќе од МТЛ, Q2 греачите на Смок исто одат по месец дена.
Погрешно се разбравме минатиот пат со Ксимон, не сакав да му кажам на колку време да менува туку претпоставив колку време би турнал со неговиот начин на вејпање. Грешката исправена, @ksimon ако ти борџам греач кажи :)
Ма таман работа, све си е супер! Фала.

Се заљубив во модов:

Finder75-Shenzhen Thinkvape Technology Co.,Ltd-Powered by PageAdmin CMS

Сината боја изгледа страХотно добро. Плус е еден од поефтините DNA75 со две батерии.

Е, вакво нешто де :)

Само да додадам дека можело да ти се погоди и лош грејач од мајка т.е. од фабрика. Ваљда е малку лотарија со грејачите како ќе се погоди.
Уште првиот пат Метузалем ми има кажано за ова со фабричките греачи. И така ќе да е. Пошто другата (полоша варијанта) е дека жена ми за инат не натопува ко што треба, за да ме нервира :))

Изменето од модератор:

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
@ksimon Ти предлагам засега да го земеш само модот кој ќе ги задоволи сите твои потреби за било што најмалку 2 години, па да видиме што понатаму. За мотање треба материјал, добри очи, мирни раце, знаење на омов закон... а најмногу време.

Пробај ја и Ендурата на него, ако нема воздух, ќе смислиме нешто со гумички.

И тоа почекај, на католички велигден (1 април) би требало да има попуст.
Абе кај си ти чичко Метузалем :) Има ли нешто што си ми рекол, а да не искочи така ?:) Одма приклонувам кон испуњење задатка!

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.168
3.219
Струмица
@ksimon МТЛ Стартер за билдање предлог од мене: Pico+Prime.
Полесно за користење и помало за во џеб ако најдеш, јави ми. :)
Освен Doggy+Pico фала богу, само шо кутрето има за нијанса покомплицирано билдање.

pico-prime.jpg

viewp0int

read-only
6 март 2018
40
33
@ksimon МТЛ Стартер за билдање предлог од мене: Pico+Prime.
Полесно за користење и помало за во џеб ако најдеш, јави ми. :)
Освен Doggy+Pico фала богу, само шо кутрето има за нијанса покомплицирано билдање.

Погледнете го атачментот 62989

Од каде можам во МКД да си порачам ваков комплет, сакам да пробам да ги оставам цигарите?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.102
14.219
Од каде можам во МКД да си порачам ваков комплет, сакам да пробам да ги оставам цигарите?

@Sharlovski иле некој друг aко има на лагер да ти продаде нова Endura Т18. Мислам дека би ти одговарало најдобро.

Комплетот погоре е со танк за мотање на жица. Може да си најдеш PICO (или Istick) батерија со Ego One Mega V2 танк и купечки грејачи ама ќе ти дојде поскапо. Ендурата ти е најдобра опција мислам.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Кој ќе чека... :) 3% им шибнав, нека киснат сега :)
Ашто е поентава со зрењево, што би било ако шибниш одма?

28 јануари 2017
2.083
4.791
Ресен
@Sharlovski иле некој друг aко има на лагер да ти продаде нова Endura Т18. Мислам дека би ти одговарало најдобро.

Комплетот погоре е со танк за мотање на жица. Може да си најдеш PICO (или Istick) батерија со Ego One Mega V2 танк и купечки грејачи ама ќе ти дојде поскапо. Ендурата ти е најдобра опција мислам.

Немам ништо за жал а и не знам каде би можело да се купи нешто слично а добро, ќе мора опција чекање од Кина.

Кој ќе чека... :) 3% им шибнав, нека киснат сега :)
Ашто е поентава со зрењево, што би било ако шибниш одма?

Чекањето е за да se сврзат добро аромите со никотинот и базите, да созрее течноста, на некој им треба малку време на некој повеќе, од мое искуство после 3 дена скоро сите имаат 80-90% од вкусот кој треба да е после целосно зреење.
Најдобро е да си имаш за вејпање барем за 2-3 недели, правиш нешто ново и го забораваш во фика, подобро од тоа здравје.
Ако имаш повеќе ВГ маалку повеќе и ќе им треба, ако имаш Макс ВГ тогаш е задолжително да му ја извадиш душата од мешање или најдобро да се подстопли течноста и после вадење џигери од мешање.

Грубо околу тоа на кој вкусови колку им треба.

Овошја / 1-3 дена
Крем/Торти / 3-5 дена
Пидинзи / 5-7 дена
Тутунски / 7+ дена

Најмногу сакаат созревање по комплексните рецепти со повеќе вкусови посебно ако има доста пудинзи и кремови.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Овие чисти ги напрајв т.e. со една арома така да ќе им се навртам кај и да е :) Само фт зезаат ги нема нешто а еве 2 недели поминаа, аромашиве за недела ипол извршија достава т.е. за недела ипол бешев пошта и 5 дена се бркав со поштарон, 5дена им требаа за 15 метра, ама добро е бидна.

viewp0int

read-only
6 март 2018
40
33
Немам ништо за жал а и не знам каде би можело да се купи нешто слично а добро, ќе мора опција чекање од Кина.

Најдов на реклама 5 некој тип од Аеродром-СК има што мислите за ова
iStick Pico:
Dimenzii: 45mm*23mm*70.5mm
Thread type: 510 thread
Baterija: Visokokvalitetna 18650 baterija, jacina 3000mA 30A
Output mode: VW/Bypass/TC(Ni,Ti,SS,TCR-M1,M2,M3) mode
Izlezna moknost : podesuvanje od 1 do 75Wati
Opseg na Otpor : 0.05-1.5ohm (TC modes)
Resistance range:0.1-3.5ohm (VW/Bypass mode)
Opseg na Temperatura : 100-315℃/200-600℉ (TC modes)

Dostapna Boja: Crna, Bela, Srebrena, Siva

MELO III Mini:
Diameter: 22mm
Length: 55mm
Kapacitet: 2ml
Material: 304 nergjosuvacki celik
Boja: Srebrena

Vo paketot sleduva:
1×iStick Pico
1x LiON Baterija 3000mA
1×MELO III Mini Atomizer
1×EC 0.3ohm glava
1×EC 0.5ohm glava
2×rezervni gumicki
1×USB kabel
2×Upatstvo za Upotreba

И уште едно многу побитно прашање за течности каде да е обратам? Сакам некој ментол вкус (пушам Лаку со ментол вкус и црвено малборо) ќе ми требаат слични на тоа и со повеќе никотин претпоставувам

28 јануари 2017
2.083
4.791
Ресен
Најдов на реклама 5 некој тип од Аеродром-СК има што мислите за ова
iStick Pico:
Dimenzii: 45mm*23mm*70.5mm
Baterija: Visokokvalitetna 18650 baterija, jacina 3000mA 30A
Output mode: VW/Bypass/TC(Ni,Ti,SS,TCR-M1,M2,M3) mode
Izlezna moknost : podesuvanje od 1 do 75Wati
Opseg na Otpor : 0.05-1.5ohm (TC modes)
Resistance range:0.1-3.5ohm (VW/Bypass mode)
Opseg na Temperatura : 100-315℃/200-600℉ (TC modes)

Dostapna Boja: Crna, Bela, Srebrena, Siva

MELO III Mini:
Diameter: 22mm
Length: 55mm
Kapacitet: 2ml
Material: 304 nergjosuvacki celik
Boja: Srebrena

Vo paketot sleduva:
1×iStick Pico
1x LiON Baterija 3000mA
1×MELO III Mini Atomizer
1×EC 0.3ohm glava
1×EC 0.5ohm glava
2×rezervni gumicki
1×USB kabel
2×Upatstvo za Upotreba

И уште едно многу побитно прашање за течности каде да е обратам? Сакам некој ментол вкус (пушам Лаку со ментол вкус и црвено малборо) ќе ми требаат слични на тоа и со повеќе никотин претпоставувам

Дали имаш до сега пробано било каква електронска цигара? дали би сакал/а да ја користиш слично како нормална цигара во начинот на тргање?

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно