Costigan_Jr
poweruser
- 5 јули 2013
- 2.958
- 4.168
1BTC за 1 ден.
Ризик јак, мила душа, колку и да изгубиш, колку можеш, ќе пробаш 
Nekoj da koristem OKPay prethodno?
Што ќе правиш?1BTC за 1 ден.Ризик јак, мила душа, колку и да изгубиш, колку можеш, ќе пробаш
![]()
Што ќе правиш?
Бтњ, на што се должи последниов пад на цената на BTC?
остај брат и јас не знам ни кај копам ни што копам битно е не ми треба греење во собава ме грее компјутерот . Ке пробам со други драјвери за графичката и со други пулови .
Здраво дечки. Гледам на овој форум најмногу има со ова што се занимаваат, па да прашам за по некој совет.
Нов сум во ова и би сакал да отпочнам некако. Во последно време гледам како иде ова биткоинов и ми делува на интересна валута и можност да се лапне некоја паричка, колку е така во реалноста незнам.
Се размислував дали да го купувам монархот од батерфлај, 600 GH за 2200 долари. Какви трошкови би имал за да се донесе до кај нас освен поштарина? Нешто од типот на ДДВ и царина ми спомнуваа што поприлично ќе му зголеми цена ако е така, а дека е pre-order и ако се порача сега би стигнал накај април - мај и за тоа време може доста убаво да се разигра валутата.
Исто така преку кој pool би било најубаво да се прави сето тоа, како се прави размената, како стигаат парите и некои други работи што треба да ги знам пред да летнат парите?
Фала однапред![]()
Немој да си имаш работа со батерфлај... поарно купи си некои графички и со нив копај одколку да порачуваш од батерфлај. Касно ке ти стигне. А и ако пишува таму до април рачунај уште некој месец. Затоа што тие сите се pre-released уште не се направени риговите а тие ги продаваат и луѓе им плаќаат пари однапред и затоа после ке се жалат насекаде како чекаат многу, како не им се исплаќало што чекале. Затоа најдобро ти е земи си графички карти, ке копаш некои помали парички и од нив ке правиш повеќе профит одколку да порачаш од батерфлај од нивните ригови и да копаш БТЦ. БТЦ не е профитаблно веќе за копање, профитабилно е за тие што копаат на дата центри или тие што изнајмуваат од амазон ригови за копање, така да земи го во обзир мојот совет![]()
Што е до чекање, ако цената е да се прави убава пара со монархот не ми претставува проблем. Ваљда имам убави пресметки, поправи ме ако грешам. Со моментална валута од 545 $ за БТЦ, би ми требале околу 2 месеци за да си ја отплатам машината и после тоа да идам 1500 долари месечно во плус. Ете и да падне валутата (а може и да се качи до тогаш) до некое ниво од 275 $ за БТЦ, откако би се отплатил тогаш пак имам некоја си надпросечна македонска плата од 500-600 долари што сигурно ми звучи подобро од ЛТЦ кај кои ќе треба многу време да ги отплатам графичките и да се држам на минимална заработка ради сметки за струја.If you're uncomfortable waiting until the development is complete and the product is shipped, do NOT pre-order this product.
Difficulty на bitcoin рипа секоја секунда ти ќе го добиеш уредот за есна година, до тогаш тешкоста ќе биде превисока и ќе вадиш скоро ништо, а и во рок од една година можеби и ќе нема веќе биткоини за копање.
Не дека ќе пропадне, туку ќе снема, сите дигитални криптовалути се со лимитиран број, ќе се ископаат и ќе нема. Butterfly уредите користат SHA256 алгоритми за копање, со кои можеш да копаш уште некоја валута како Terracoin или PPcoin, но и на тие difficulty e превисока и се неисплатливи. Ако сакаш мала исплатливост 2 x 7970 или 2 x 280x.Па волку јака валута ваљда не би пропаднала туку така до летоска... Инаку уредот стриктно за БТЦ можам да го користам или и за други валути?
Како и со која валута бараташ моментално? Досега знам за БТЦ и ЛТЦ, најпримамлива ми делува БТЦ. Незнам зашто викаш дека е непрофитабилно, дали дека е малце поголем залак од регуларни графички или нешто 3то што новајлија ко мене не би го знаел?
Убаво си имаат напишано батерфлај:
Што е до чекање, ако цената е да се прави убава пара со монархот не ми претставува проблем. Ваљда имам убави пресметки, поправи ме ако грешам. Со моментална валута од 545 $ за БТЦ, би ми требале околу 2 месеци за да си ја отплатам машината и после тоа да идам 1500 долари месечно во плус. Ете и да падне валутата (а може и да се качи до тогаш) до некое ниво од 275 $ за БТЦ, откако би се отплатил тогаш пак имам некоја си надпросечна македонска плата од 500-600 долари што сигурно ми звучи подобро од ЛТЦ кај кои ќе треба многу време да ги отплатам графичките и да се држам на минимална заработка ради сметки за струја.
Можеби сега малце замарам со глупи прашања, али мора и така дур да ги сватам работите ко што треба...
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден