Газдата во Алфа Аудио ептен го исфали кога бев нешто да слушнам. Можеби за конкретниот модел не, ама за слични појачал(ц)а со лампи има на нет, па направи некое истражување.Не сум некој аудиофил ама ми се праи мерак понекогаш за аудио опрема. Моментално имам постаро NAD појачало и посебно NAD тјунер. Звучници имам ELAC и сум задоволен како звучи комбинацијава. Сепак се ми е на старо земено и во солидна состојба.
Налетав на едно лампашко појачалце, јас мислам дека вреди за парите ама па и не се разбирам толку. Еве и линк: AMPLIFIER HTA-500B SILVER TAGA
Сакам мислење од поискусните дали е ок за парите
Газдата во Алфа Аудио ептен го исфали кога бев нешто да слушнам.
Многу нормалноНе би му верувал ништо за продукти што ги продава![]()
Некој предлог за слушалки за музика слушање до макс 2000 ден ?
Најјбитно од све е да не болат ушите после 1-2 часа слушање музика од самото тоа што притискаат слушалките а и воедно да даваат добар звук..
Одлучив веќе. Ќе одам на кинеско предпојачало со лампи, читав по аудио форуми има позитивни критики. Ќе треба можеби само посоодветни лампи да се стават. Конкретно ќе одам најверојатно со aiyima.Газдата во Алфа Аудио ептен го исфали кога бев нешто да слушнам. Можеби за конкретниот модел не, ама за слични појачал(ц)а со лампи има на нет, па направи некое истражување.
Можда @alek99 ако е уште активен да даде совет со неговото искуство околу лампи?Одлучив веќе. Ќе одам на кинеско предпојачало со лампи, читав по аудио форуми има позитивни критики. Ќе треба можеби само посоодветни лампи да се стават. Конкретно ќе одам најверојатно со aiyima.
Ха, активен сум, но пасивно. Ќе се произнесам, но однапред се оградувам бидејќи совети за лампи, се многу, многу субјективна категорија.Можда @alek99 ако е уште активен да даде совет со неговото искуство околу лампи?
Nikola toa aiyima na so ke go priklucis? Imas izlezno pojacalo?Одлучив веќе. Ќе одам на кинеско предпојачало со лампи, читав по аудио форуми има позитивни критики. Ќе треба можеби само посоодветни лампи да се стават. Конкретно ќе одам најверојатно со aiyima.
Преампот ќе биде уклучен на NAD3020
Прашање: грамофонското предпојачало од NAD-от да го користам па да влезам во лампашот, технички знам дека е изводливо и мислам дека и логично е така?
Прашања, сугестии?
Тој што те зезнал да си ставиш грамофон во системот не ти е другар.
Одоздола само гумчиња за да не лизгаат и да. После ќе ги наместам ќе пратам слика.Овака ќе стојат?
Сабајлево направив 2 постолја за монитори бидејќи не најдов кај нас тоа што треба. Треба да се бојадисаат. Можеби изгледаат грдо и примитивно ама си ја вршат работата. Мислења? Погледнете го атачментот 86062
Стари ми се мониторите (една година не е старо ама ај). Presonus Eris 3.5 заедно со interface Presonus Studio 2/4 за гитарче и микрофон во домашна атмосфера. Ќе пратам после слика да ги наместам на постолја.Пази после некоја hardbass трака да не паднат.
Инаку што монитори набави?
Одоздола само гумчиња за да не лизгаат и да.
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден