Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Аудио опрема: Слушалки, засилувачи, звучни карти, звучници, HI-Fi (аудиофилска дискусија)

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
моментално не сум во состојба да давам 3000

Кое од мислењата е сега точно. Сакаш слушалка до 50Е, или сакаш слушалка што е поевтина.

Зашто не ги разгледаш како опција AKG-то што ти ги препорачав. Цената име 3700 денари, на тоа ќе добиеш 20% попуст. Бидејќи моментално Болин имаат акција и ќе ти дојдат 2960. Одлични слушалки за тие пари. За продажба треба да им се јавиш по телефон, затоа што не им работи продавницата.

Не можам да најдам мерења од Kugo или Koto - за да ти кажам каков звук имаат. Ако ги најдеш негде Samson SR850, ќе ти бидат најдобра опција за до 2000 денари. Јави се утре во Артист види дали ги имаат.

Но, ако целта ти е да купиш headset, односно слушалки што имаат вграден микрофон. Тогаш иди на Kugo/Koto.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
А?

Ништо не те разбрав. Ако сакаш само бас да ти тропа, не гледај вакви слушалки, купи си било кој модел на Anker и не се замарај. Само пази басот да не ти го извади мозокот од многу шетање низ главата.
Не знам ни ја што сакам да кажам, можда и слухот ми е оштетен дека заспивам со музика на 100ка секој ден некој 3 месеци

Фала што ги спомна Anker, овие дефинитивно ќе ги биде за апгрејд за Qcy t5 - US $53.19 30% OFF|Anker Soundcore Life P2 TWS True Wireless Earphones with 4 Microphones, CVC 8.0 Noise Reduction, 40H Playtime, IPX7 Waterproof|Bluetooth Earphones & Headphones| | - AliExpress

IgorYNWA

read-only
22 октомври 2014
18
5
Кое од мислењата е сега точно. Сакаш слушалка до 50Е, или сакаш слушалка што е поевтина.

Зашто не ги разгледаш како опција AKG-то што ти ги препорачав. Цената име 3700 денари, на тоа ќе добиеш 20% попуст. Бидејќи моментално Болин имаат акција и ќе ти дојдат 2960. Одлични слушалки за тие пари. За продажба треба да им се јавиш по телефон, затоа што не им работи продавницата.

Не можам да најдам мерења од Kugo или Koto - за да ти кажам каков звук имаат. Ако ги најдеш негде Samson SR850, ќе ти бидат најдобра опција за до 2000 денари. Јави се утре во Артист види дали ги имаат.

Но, ако целта ти е да купиш headset, односно слушалки што имаат вграден микрофон. Тогаш иди на Kugo/Koto.
Па да по можност и микрофон, моментално гледам Redragon Zeus тие ми изгледаат како прилично добри барем на јутуб србиве ги фалат.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Па да по можност и микрофон, моментално гледам Redragon Zeus тие ми изгледаат како прилично добри барем на јутуб србиве ги фалат.

Моето скромно мислење е дека ретко кој headset може да биде подобар од комбинација слушалки плус микрофон. Како и да е, сметам дека се испод 3К нема претерана разлика, може да биде само прашање на шминка. Redragon Zeus се за 400 денари поевтини од Logitech G332 или 700 денари поевтини од SteelSeries Arctis, за кои два модела верувам дека ќе ти пружат покомлетно гејмерско искуство.

IgorYNWA

read-only
22 октомври 2014
18
5
Моето скромно мислење е дека ретко кој headset може да биде подобар од комбинација слушалки плус микрофон. Како и да е, сметам дека се испод 3К нема претерана разлика, може да биде само прашање на шминка. Redragon Zeus се за 400 денари поевтини од Logitech G332 или 700 денари поевтини од SteelSeries Arctis, за кои два модела верувам дека ќе ти пружат покомлетно гејмерско искуство.
Моментално Redragon Zeus имаат попуст и се околу 2400денара. Затоа ми е но сепак сакам некое искуство мислење од вас.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Моментално Redragon Zeus имаат попуст и се околу 2400денара. Затоа ми е но сепак сакам некое искуство мислење од вас.
Јас ги имам добри се, можат да ти завршат работа според мене, многу убаво лежат на глава, звук е океј имаш 7.1 сараунд саунд за гејминг, програмот за нив е многу за никаде и outdated ама ќе се снајдеш, за тиа пари се добри слушалки

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Ubav izbor no koga i dali ke stignat do MK e golemo prasanje.

Topping-от би требало да му стигне за 2-3 недели. Бидејќи веќе Македонска Пошта почна да функционира со одреден капацитет. Но, за Atom-от не знам, би требало повеќе од месец да му треба. Но, ќе му стигнат.

Инаку @Tomashevski.Aleksandar - да се надоврзам на моето претходно мислење.

Topping E30 е нов DAC, што излезе пред десетина дена. Според првичните (објективни) рецензии има доста добри разултати. Практично ги гази повеќето DAC-ови до $300. Моментално е best-buy уред и тоа што добиваш за таа цена од $130 е најдобро. Моментално, не би разгледувал друга опција за DAC во тој буџет.

Кога сме кај засилувачите, практично не можеш да направиш утка дали ќе купиш Topping A50, JDS Atom или Magni 3. Сите овие уреди со царина и давачки би те фатиле околу $140-150. Ако ти се чека уште малку, за некоја недела би требало да искочи новиот засилувач на Topping. Што се шпекулира дека ќе биде Atom Killer. Ако не си во брзање почекај уште малку.

Инаку, дали планираш да користиш студиски монитори (звучници) во иднина или сеуште немаш планирано за тоа. Доколку тоа ти е во план направи некое од тие combos што ти ги препорачав. Стварно нема да имаш грешка во што и да купиш од тие препораки.

Ако буџетот ти беше 5000-10000 за целосно комбо, ова иде накај 15.000 денари. Што е доста над буџетот.

Во игра може да ти влезе и овa DAC/AMP комбо уредче:
https://www.aliexpress.com/item/329...earchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Што целосно влегува во твојот буџет.

Сепак, имаш 55 омски слушалки, сигунро и матичната може да ти ги вози. Таман кога ќе се одлучиш што да купиш, ќе можеш подобро да осетиш разлика.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Од мене уште еднаш топла препорака за Topping NX4 DSD. DAC и AMP во едно мало (кутија слим цигари) уредче. Со батерија која дозволува преносливост па може да се користи со телефон, лаптоп, десктоп итн.

Има доволно моќ да вози 300 омски слушалки. Секој ден му се воодушевувам. За парите нуди многу.

31 јули 2016
58
43
Фала на одговорот, ми изгледаат добри опцииве и најверојатно ќе се одлучам за тој DAC, не сум во брзање чисто онака се обидувам да влезам во Hi-FI светот и секако би почекал ако искача нешто квалитетно што ги шие другите конкуренти за дадената цена, инаку не, засеа не планирам да користам студиски монитори.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Од мене уште еднаш топла препорака за Topping NX4 DSD. DAC и AMP во едно мало (кутија слим цигари) уредче. Со батерија која дозволува преносливост па може да се користи со телефон, лаптоп, десктоп итн.

Да и NX4 е интересна опција. Посебно за цената. Али па, Меизуто е интеренса опција за $40 и portable е. Боље за буџетот што го има, да отиде на нешто од повисока класа.

Фала на одговорот, ми изгледаат добри опцииве и најверојатно ќе се одлучам за тој DAC, не сум во брзање чисто онака се обидувам да влезам во Hi-FI светот и секако би почекал ако искача нешто квалитетно што ги шие другите конкуренти за дадената цена, инаку не, засеа не планирам да користам студиски монитори.

Не заборавај дека за слушаки ќе ти треба и DAC и AMP, или еден уред што ги содржи и двете.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Да и NX4 е интересна опција. Посебно за цената. Али па, Меизуто е интеренса опција за $40 и portable е. Боље за буџетот што го има, да отиде на нешто од повисока класа.

Сакав да земам Меизу. Го знаев одговорот нормално ама сепак за да се разубедам ај си реков онака нубски ќе го потпрашам amirm:

MEIZU Hifi Pro USB-C Phone Dongle DAC Review

Ако имаш крш матична или телефон и сакаш ете нешто да се подобри звукот (пред се за IEM слушалки), тогаш ОК. Меѓутоа не би го земал како главен и единствен уред на кој ќе возам посолиден модел на слушалки. Колку моќ може да испорача тоа донглче? Јас сум скептик. Мислам дека не е паметна инвестиција за студиски слушалки.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Меѓутоа не би го земал како главен и единствен уред на кој ќе возам посолиден модел на слушалки. Колку моќ може да испорача тоа донглче? Јас сум скептик. Мислам дека не е паметна инвестиција за студиски слушалки.

Тука си во право. Ама е одлично уредче доколку моментално не распологаш со поголем буџет, па да прикршиш додека да присобереш да купиш подобро комбо. Меизуто има и доста подобар DAC и AMP од доста матични. На пример, кај мене без meizu, басот е многу чуден ако ги возам слушалките директно на матичната. Но мислам дека проблемот е со impedance sensing во реалтек драјверите.

Рачунај на форумов се до пред некое време се препорачуваа:
Sound Blaster PLAY! 3
Anhoch PC Market Online - Sound Blaster Creative X-Fi Go! PRO USB

Што искрено Меизуто ги кине во секој аспект.

Но да, ако е на буџет и му се брза, NX4 е феноменална опција. Ама пошто Александар е решен да чека, Topping E30 и Topping L30 ќе биде нешто неверојатно добро за цената.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.728
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Друга опција и нема. :)
Не секој би го рекол тоа

X1QmLg5.png

1

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Кога сме кај Samson SR850... ја најдов оваа понуда на Али. Со велур падови (претходно, фабрички беа fake leather) и со изменета (бела) кутија. Не е фејк, има видеа од рецензери на Јутјуб со кутијава.

https://www.aliexpress.com/item/325...earchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.078
1.378
Да не знаеш како се носи сигналот на десната слушалка? Тенка жица протната во тие металните рамки? Или?

Погледнете го атачментот 86336
Имам отворено разни слушалки и или е жица или што ми текнува кај суперлукс кога имав, баш двете метални делови ги користат за пренос на сигналот.
Од левата страна ако се отвори капакот се гледаше дека жиците се директно залемени на металните делови и така го носат сигналот до другиот драјвер. Фак интерференција:D.

Најдов и слика од нет
4916672.jpg

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Кога сме кај Samson SR850... ја најдов оваа понуда на Али. Со велур падови (претходно, фабрички беа fake leather) и со изменета (бела) кутија. Не е фејк, има видеа од рецензери на Јутјуб со кутијава.

https://www.aliexpress.com/item/325...earchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Јас ги земав од истата продавница, ама без retail box, дојде доста поевтино. За парите се бонбонче. Малку се помеки на долни фреквенции, ама мене тоа ми одговара.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно