Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Аудио опрема: Слушалки, засилувачи, звучни карти, звучници, HI-Fi (аудиофилска дискусија)

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019
Инаку да, тој е планот.

Има шанси да го смениш планот? Во најмала рака, да ги свртиш обратно?

Во најдобар случај, да склопиш нешто сосема различно?

Во домашни услови, наједноставно за изведба е потпора со 3 ногарки, затоа што (1) е најстабилна во однос на површината која ја зазема, и (2) лесна за нивелирање.

Мониторите се машини за вибрација. Дури и ако не паднат при работа од овака поставени сталаци, лесно ќе ги кутнеш штом се закачат со рака/кабел/облека.

krema

OG
24 јуни 2009
15.711
15.807
youtu.be
Лошо,
Долните плочи од постољето замени ги барем со иста димензија како горните.
Претпоставувам дека се зашрафени и нема да имаш проблем да ја направиш замената.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Лошо,
Долните плочи од постољето замени ги барем со иста димензија како горните.
Претпоставувам дека се зашрафени и нема да имаш проблем да ја направиш замената.
Ради стабилност? Инаку заштрафени се да. А и стабилни се океј, со рака мрдав проверувам немаше гајле. Ако освен тоа мислеше на друго, кажвај да менам.

Последна промена:

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Да, истото и други членови погоре ти го посочија тоа.
Ќе го тестирам тоа. Па ако треба ќе се адаптира. Засега нема гајле, ама голема е веројатноста да направам други поубави со некоја идеа „позајмена“ од пинтерест. Затворено е се дрво неам дома убаво.

alexmk

read-only
28 јануари 2017
45
21
Transportot e Shigaclone klon na 47 labs.
Dacot e uste nov no vekje pokazuva ogromen potencijal. Ima nekoja magija,scenata e nekolku metra pozadi zvucnicite bas kako da si na koncert,tonalno e mnogu realisticen priroden. A terminot black background sto go citam so godini po kritikite tek sega svakjam sto znaci(tesko e da se opise) Momentalno go slusam preku usb i Tidal.
Transportot ne sum go vrzal seuste.

alexmk

read-only
28 јануари 2017
45
21
Da se e kaj nas napraveno od cnc do eloksiranje. Sega koga razmisluvam kolku vreme sum otepal na ova me zaboluva glava(znaes i ti sigurno kako e)

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Освен ЗЕЦ (Капиштец) каде на друго место во Скопје можам да најдам 10” бас?

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

IgorYNWA

read-only
22 октомври 2014
18
5
Предлог слушалки до 2000 3000денара мах. Претежно за гејминг, исто и маус до 2000денари .

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Предлог слушалки до 2000 3000денара мах. Претежно за гејминг, исто и маус до 2000денари .

Не би ти препорачал да земеш калисчна гејминг слушалка. Туку, да се префрлиш на слушалки од посериозни брендови. Еве неколку сугестии:

Phillips SHP9500 (перверзија се за гејминг, ако ти се чека) - https://www.aliexpress.com/item/32833416556.html

AKG K-72 - Аудио Центар Болин (на оваа цена имаш 20% попуст моментално)

Или можеби Samson SR850 (можеби ги има во артист). Треба да провериш тоа. Мислам дека некој од членовите имаше напишано рецензија за нив.

@martinmax - продавaше AudioTechnica M30, што е добра слушалка. Па и тоа може да ти биде една од опциите.

Но, ако се имаш одлучено за гејминг слушалка. Додади уште 600 денари и иди на Steel Series Arctis 1. Генерално со equalizer можеш да извадиш солиден звук од нив.

А за маус, ја имаш утнато темата.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Не би ти препорачал да земеш калисчна гејминг слушалка. Туку, да се префрлиш на слушалки од посериозни брендови. Еве неколку сугестии:

Phillips SHP9500 (перверзија се за гејминг, ако ти се чека) - https://www.aliexpress.com/item/32833416556.html
.

А за музика ги бива ли овие? Се навлеков сега заради дизајнот ;/

Иначе 4679ден испаѓаат на линкот од алиекспрес, според тебе вредат ли? Или 10 дена ќеф после жали парите

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
А за музика ги бива ли овие? Се навлеков сега заради дизајнот ;/

Иначе 4679ден испаѓаат на линкот од алиекспрес, според тебе вредат ли? Или 10 дена ќеф после жали парите

Зависи од тоа колку често си на слушалки. Рецимо, јас често гејмам и слушам музика со слушалки. За мене вреди.

Прв пат слушам некој да каже, 10 дена ќеф да има за слушалки. Па не е тоа играчка. Сепак, добри слушалки ќе те служат со години.

Имам Beyerdynamic DT770 - еве 6 месеци ги користам.

На што слушаш музика моментално - звучки или слушалки?

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Зависи од тоа колку често си на слушалки. Рецимо, јас често гејмам и слушам музика со слушалки. За мене вреди.

Прв пат слушам некој да каже, 10 дена ќеф да има за слушалки. Па не е тоа играчка. Сепак, добри слушалки ќе те служат со години.

Имам Beyerdynamic DT770 - еве 6 месеци ги користам.

На што слушаш музика моментално - звучки или слушалки?
Слушалки
Гледам ривју сега ова филипсот open-back, не сум имал такви до сега, вика скоро као звучник ти се 30% од тоа што го слушаш внатре излегува надвор
Ми треба повеќе бас, она да ја осетиш музиката како ти се шета низ главата е тоа ми треба

Каков е тој иновативен бас рефлекс систем на овие Beyerdynamic DT770?

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Слушалки
Гледам ривју сега ова филипсот open-back, не сум имал такви до сега, вика скоро као звучник ти се 30% од тоа што го слушаш внатре излегува надвор
Ми треба повеќе бас, она да ја осетиш музиката како ти се шета низ главата е тоа ми треба

А?

Ништо не те разбрав. Ако сакаш само бас да ти тропа, не гледај вакви слушалки, купи си било кој модел на Anker и не се замарај. Само пази басот да не ти го извади мозокот од многу шетање низ главата.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Слушалки

US $35.41 30% OFF|Anker Soundcore Life Q10 Wireless Bluetooth Headphones, Over Ear and Foldable, Hi Res Certified Sound, 60 Hour Playtime|Bluetooth Earphones & Headphones| | - AliExpress
Ако ти треба бас, ова земај го, за парите вредат. Ги имам веќе 2 недели и не се лоши, најбитно од се, батерија држат премногу. Она што мене не ми се свиѓа( тебе може ќе ти се свиѓа) е екстремниот бас, дури има и копче да се појача, мозокот да ти го размести.
Користам и Аudio Technika ATH- M50X и нормално нема споредба, меѓутоа некогаш сакам да слушам и на Анкерот кога слушам некој песни со повеќе бас.

IgorYNWA

read-only
22 октомври 2014
18
5

AKG K-72 - Аудио Центар Болин (на оваа цена имаш 20% попуст моментално)

Или можеби Samson SR850 (можеби ги има во артист). Треба да провериш тоа. Мислам дека некој од членовите имаше напишано рецензија за нив.

@martinmax - продавaше AudioTechnica M30, што е добра слушалка. Па и тоа може да ти биде една од опциите.

Но, ако се имаш одлучено за гејминг слушалка. Додади уште 600 денари и иди на Steel Series Arctis 1. Генерално со equalizer можеш да извадиш солиден звук од нив.

А за маус, ја имаш утнато темата.
Нешто како
Е Shark gaming Kugo или Koto ги има во ddstore
гледам и на редрагон има попуст во галерија тие моделе не се добро ?
оти некако многу пари ми е моментално не сум во состојба да давам 3000 4000 денари на слушалки?
дали да гледам воопште такви модели или не вреди?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно