Точка и запирка слабо нешто? Слабоооо. КАНЦЕР се вакви постови, ве молам бришете или едитирајте. Нема смисла, печат очи и се тешки за читање.Мене ми се расипа у гарамција и сите знаете колку прашував па ми го сменија цел телефон убедувајќи ме дека така требло да се гаси телефонот на 20% и демек така треба од ладното и по тоа излегува дека телефонот е само за лето се е како ќе се погоди серијата овој проблем го иам сретнато на сите серии и факт е дека има проблем од страна на ејпл а не дека од не грижа кон телефонот ме враќаа 3 пати направи ова направи она демек до иосот било сум имал 9 а морало 10 за да не прави така и на крај коа им пишав и на ејпл и сегде се испожалив ми се среди проблемот и ми се смени а демек тоа чување полнење вака онака не дозволувај под 10% под 20% не го полни повеќе од 100% врска нема според мене како другите телефони не се поебуваат од такво полнење работава испаѓа полнење преку ноќ никако или нави аларм за да го извадиш од полнач или ако е преку ден полнење виси му над глава за да се претераш со полнење повеќе од 100% за да не ја поебеш батеријата
Sent from my iPhone using Tapatalk
Мене ми се има изгасено 6S со дефектна батерија минатата зима, од 7% на 0. Одкако ја заменив во iStyle со нова ми нема така направено и батеријата трае долго AF!!
Заклучок : Ми се нема изгасено на 6S, 6S Plus, 7 Plus зимава.
Направете DFU Restore ако ги имате овие проблеми а батеријата не ви е "дефектна" и апдејтирајте на 10.2.1.
off topic: Пробав 10.3 Beta 3, перформансот на 7 Plus, 5S и 6S е неверојатно забележлив. Но за секој случај пред да излезе официјалната верзија обавезно направете си бекап на ајтјунс (го менуваат фајл системот после 30 години).
@voah како си братќе?Еве на форумот многу луѓе имаат ајфони и верувам дека ако го имаат тој проблем со гасењето сите ќе бидат Фрустрирани но не е така.
Изгледа во тоа маало такви телефони имаат земено.
Штета... Камо да можев да си ги вратам тие $1200 во 2007
За правилно полнење на телефонот и мене ми имаат кажано..
1 во месец да го испразниш до крај и да го наполниш до 100%.
Така се калибрирала батеријата...
Имам пријател со 6с плус со истиот проблем но тоа е до расипана батерија...јбг
Друг никој не сум сретнал со сличен проблем а знам многу...
Кога би ме прашал мене јас никад не би сакал да ми се расипе батерија ...
Но тоа е...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Тоа само со никел кадмиум батерии важеше. Во недостиг од грижа за замарање, или при неукост, у сервиси уште може да шиткаат дезинформации како батериите треба да се калибрираат на денешно време.
Литиум-Ионски батерии не треба да се калибрираат и да се полнат на специјален начин. Подеднакво деградираат и во употреба и на полица. Рок на траење е 3 години. Со квик чарџ технологии тоа опаѓа на 2 години дека се подложат на повеќе стрес при полнење.
- myth busted
Абе не се секирај за батеријата, слушнав дека Епл ќе извадел апдејт за Ајоес со фикс за овој проблем така што ќе го тргнат индикаторот за батерија за да не можеш да видиш уште колку батерија имаш, како кај МекОс што направија пред некое време ако се сеќаваш хахаЗатоа отворија тема за замени на батерии официјално од Истајл - многу хејтери се собраа и овие си викаат, ај бе ќе ги менуваме, расипани не расипани, ќе им учиниме на луѓето - сепак муштеријата е во право, исто овие од темава што пишаа се хејтер до хејтер, еден немал проблем се рекла казала.
Чекај, сеа нагласуваме и дека е половен? Порано барем беше само дека е претпоследна верзија, а не последна. И дека држи цена и можеш без проблем да го продадеш после година две со минимална загуба, и сите тие убави работи.Нечине Ајфонит оти на некој член што купил половен ајфон Батеријата не му е добра...
Озбилно на половен телефон батеријата ми е заебана па како е можно тоа?
Добро бре луѓе се читате ли вие???
Па некој пробуват и иронични шеги да прават ...
Ако немаш среќа ќе си платиш и за тие што имале, батерија и тоа од 1715 mAh за 8000, тоооо, што би рекол Оли.Целата работа е ако имаш среќа е сеа ако дозволат имаш нов телефон што досега никој не го прави тоа исвен ејпл не сум слушнал друг да ти даде нов телефон сите сервисираат освен ејпл ама ако немаш среќа ќе си платиш
Тооо, што би рекол ти.Кои други?
На некој што му се расипала батеријата надвор од гаранција?
Друже бе се читаш ли?
Хаха, ова "да го празниш само до 20 посто, и да го полниш само до 100 никако до 102,3%, и да го полниш само ако на градската мрежа имаш 220в (земај мултиметарот пред полнење!) инаку вади пуњачот!" се тешки булшитарии за кои имам читано, а се замарав порано пред тоа. Ниту батеријата се "калибрира" ниту има веза дали ќе го полниш од 20 посто, тоа се митови од батериите со стара технологија (пред 15тина години). Мојов Н5 стар 2,5 години (кај мене), и плус земен на старо, ПОЛОВЕН што би рекол Оли, изгуби 1 до 1.5 саати СОТ за тоа време, али никад не се изгасил на камера со блиц и никад не се изгасил на ладно, ни дури кога беше -20 степени. И сево ова со празнење од 100 до 5-6%, тогаш ми се појавува нотивикација па забележувам, а еднаш во 100 случаи па ако се занесам и да не видам дека е на 1-2% ми се има и гасено поради истрошена батерија тотално.Искрено и јас сум фан на ејпл и тоа многу ама ваков проблем имам слушнато само од ејпл корисници никој ми се нема пожалено од андроид да му се гаси на ладно и слично а не верувам дека сите андроиди го полнат како што кажуваш ти до 100 под 20 никако да падне и слично барем ова е мое мислење
Хаха, ова "да го празниш само до 20 посто, и да го полниш само до 100 никако до 102,3%, и да го полниш само ако на градската мрежа имаш 220в (земај мултиметарот пред полнење!) инаку вади пуњачот!" се тешки булшитарии за кои имам читано, а се замарав порано пред тоа. Ниту батеријата се "калибрира" ниту има веза дали ќе го полниш од 20 посто, тоа се митови од батериите со стара технологија (пред 15тина години). Мојов Н5 стар 2,5 години (кај мене), и плус земен на старо, ПОЛОВЕН што би рекол Оли, изгуби 1 до 1.5 саати СОТ за тоа време, али никад не се изгасил на камера со блиц и никад не се изгасил на ладно, ни дури кога беше -20 степени. И сево ова со празнење од 100 до 5-6%, тогаш ми се појавува нотивикација па забележувам, а еднаш во 100 случаи па ако се занесам и да не видам дека е на 1-2% ми се има и гасено поради истрошена батерија тотално.
едит нека ги спои постовиве некој, поминало времето.
Не е твоја логика туку докажано е.Затоа и јас кажувам дека врска немаат овие муабети барем моја логика
Чекај, сеа нагласуваме и дека е половен? Порано барем беше само дека е претпоследна верзија, а не последна. И дека држи цена и можеш без проблем да го продадеш после година две со минимална загуба, и сите тие убави работи.
Ајфон дефенс, надграден и проширен.
Туку ај батеријата отишла што отишла, али цената за нова 8000 кој прават будала? За таа цена не само контактите ко што спомна еден член претходно, туку целата батерија треба да е златна и плус да не се расипува и "да не и студи" минимум 2 години.
Ако немаш среќа ќе си платиш и за тие што имале, батерија и тоа од 1715 mAh за 8000, тоооо, што би рекол Оли.
Тооо, што би рекол ти.
Од кај знаеш дека е надвор од гаранција бе Оли, дали ти се читаш не војвода?
Само слепо да се бранела догмата.
ваљда и тебе ти е ајфонот горен, пален, малтретиран, неубаво чуван, затоа и тебе така ти праи батеријата...Батеријата на iPhone се гаси на ладно, ако е надвор генерално под 0. Смешно е, ама со триење на задниот дел/алуминиумот, контактите веројатно се враќаат и телефонот си работи. Ова сум го искусил на сите ајфони од 5ка па наваму.![]()
сигурно не си пробал седмица и само половни купувашБатеријата на iPhone се гаси на ладно, ако е надвор генерално под 0. Смешно е, ама со триење на задниот дел/алуминиумот, контактите веројатно се враќаат и телефонот си работи. Ова сум го искусил на сите ајфони од 5ка па наваму.![]()