Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Не знам дали се читаме - ти објасанив дека се РАЗЛИЧНИ сцени кои не се сликани во исто време, пример на едната сцена имаш повеќе месечева светлина за разлика од другата, почисто небо, и различна колоритност, едното ти е повеќе како есененска фотка (жолтило) другата како зима, а исто така ти објаснив дека боите можам како сакам да ги сменам во библиотеките на GCAM, додека огромната разлика во детали/оштрина кај Ипхоне, НЕ. Тие промени се фиксни, 1 менувам и стои така, не треба ништо да местам.

Оваа слика не е со сток софтвер, и сликите се супер константи, 10x по ред да сликам ќе нема никаква разлика скоро. Практично го имаш софтверот на Google на телефон со огромен сензор, имаш 200x опции кои можеш како сакаш да ги менуваш, само да сменам white balance и ќе го добијам жолтиот тинт на иПхоне-то кој го гледаш, и кој воедно НЕ Е репрезент на вистинските бои кои јас ги гледав. За жал објективноста како и секогаш не ти е силна страна, па така нема да губам време и да ти докажувам како сцената правилно изгледала, а како ти МИСЛИШ дека таа треба да изгледа.

Samsung воопшто не се посрале со тој сензор, истиот е во Mi Note 10, кој со правилен софтвер, прави пепел се што ќе споредиш со него, значи хардверки сензорот е одличен, проблемот доаѓа од софтверот кој не е спремен, скроз нова архитектура е и им треба време на идиотите, или се неспособни во кратко време да го напраат тоа, сеедно тоа нема врска со GCAM + тој сензор кај сликата горе.

Сликата на иПхоне 11 може само на сон да биде подобра, а уште помалце може да биде 2x подобра, смешно тотално ама не би да го тупам, сликите се тие, како ти ќе одбереш да го браниш својот уред е нешто сосема друго.

Апсолутно не ми паѓа на памет да се докажувам.

А уште помалку да зумирам слика за да видам дека горе десно има повеќе детали.

Ти постира 2 слики.
И праша за нив и за истите доби одговор.

Од тие две на ајфонот е подобра од секој аспект.

Додека на Ноте има повеќе детали затоа што е 108мпх нормално.

Но деталите не се пресудни за квалитет на слика.

Но најсе ти знаеш подобро ете .

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Нели како XS e камерата?

Се оствари предвидувањето твое или :).

Со А13 шанса нема да е иста камерата.

Телефончето ќе искине со продажба.

Со овој телефон SE, Аппле го превзема и средниот сегмент заедно со Ајфон 11.
Во USA само.

Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација

mkgunner

hello world
29 октомври 2008
448
341
Кичево
mkgunner's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 1600AF
Motherboard
MSI B450 Gaming Plus Max
Storage
Kingston A2000 250GB
PSU
Chieftec GPS-600A8
RAM
2x8Gb G.Skill Ripjaws F4-3200C16D-16GVGB
Video card
XFX RX570 4GB
Case
No name
Mouse
некаков Кинез
Keyboard
Delux K5108 (11 години, абер нема да рикне)
Audio
Panasonic SA-AK20 на AUX
Monitor
AOC 27V2Q
OS
Windows 10 Pro

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Апла се click bait рецензериве ко овој за да лапне некој долар од Youtube. Со ваков наслов не ни отварам да гледам, не па да поверувам...
Апла е овај клошаров UnboxTherapy, има солидни ривјуери кои треба да се следат.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
UnboxTherapy не го ни сметам за ривјуер. На мене повеќе ми личи на шоумен кој со сите сили се труди да биде интересен ама не му успева. До пред неколку години го гледав, ама не повеќе.

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7

acekorg

hello world
5 октомври 2010
422
706
А дали го гледал некој Фарук од iPhonedo каналот ?
Типот ми е доста интересен пошто има доста добар едит на видеата и смисла за хумор.
Го открив барајќи рецензери за фото/видео опрема.

Во рецензиите за телефони знае добро да го поткрепи iPhone со факти зошто е подобар од Samsung ама изгледа како да ги бара само фактите што се на страна на iPhone.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.954
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
^Типот е супер biased, гледав 2 видеа и јасно ми стана се.

Вешто го прикрива тоа со хумор....

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Nail in the coffin за клошаров ми беше кога глуматаше наудрен и го хајпаше најочигледниот scam што некогаш излегол таканаречен Escobar Fold. Мислам, до толку да немаш никаков кредибилитет и пред милионска публика да рекламираш очигледна превара, и тоа да помине без никакви последици е тешка срамота.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Nail in the coffin за клошаров ми беше кога глуматаше наудрен и го хајпаше најочигледниот scam што некогаш излегол таканаречен Escobar Fold. Мислам, до толку да немаш никаков кредибилитет и пред милионска публика да рекламираш очигледна превара, и тоа да помине без никакви последици е тешка срамота.
Крај беше тоа, а unsub му имам напраено уште од минатата година.

acekorg

hello world
5 октомври 2010
422
706
^Типот е супер biased, гледав 2 видеа и јасно ми стана се.

Вешто го прикрива тоа со хумор....

Го имам приметено ама и технички се поткрепува добро за да го издигне iPhone над другите во однапред избрани функции кај што тоа е возможно.
Пример ги ругаше Samsung за Rolling shutter, audio zoom што на други не им текнало да го споредуват тоа во ривјуа.

Ваљда и затоа успеал да се здружи со Apple и да добива прв телефони иако нема нешто многу гледаност на каналот, претежно испод 100к прегледи му се видеата.

GP има повеќе :D

Tobey

hello world
23 април 2017
211
48
Дали има некој што знае дали ви ајстајл ја важат интернационалната гаранција. Инаку ајфонот е купен од мобилара?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.954
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
9 август 2018
1.172
477
Screenshot_20200430-173406_Twitter.jpg
Ауууу ова ќе биде јако. Иста цена како минатите модели, што значи овогодинешните ќе паднат доста во цена.

Друго што ми фати внимание од рендерите на iPhone 12 е smart конекторот. Сега му ја знаеме причината ама се знае и дека нема на следните ајфони да биде туку најверојатно на iPhone 13.
Не сваќам, сакаат да стремат кон целосно безжично полнење, нејќат тип ц да стават.
Е тогаш ако се за безжично полнење оти планираат други конектори.
Или оставаш само безжично полнење, или тип ц.
И европската унија ги молеше да сменат во тип ц, ама неее они со дополнителни адаптери.
Нека земат пример од другите компании. Сакаш уред само со безжично полнење? Ќе ставиш барем 30W и мирна глава. Не треба никакви конектори и 300 глупости.
А, ако веќе сакаат со конектори да продужат тогаш само тип ц е најидеално решение ако сакаат е - отпадокот да се намали. Само они се едини што користат друг вид на конектор, скоро сите Android телефони, па дури и поевтините Android телефони веќе користат тип ц.
Овде не се чудам, оти Apple е во прашање.

Инаку iPhone SE (2020), како за компактен Apple уред, барем мене ми се допаѓа. Добар е за замена, особено за оние кои што имаат постари модели, и/или луѓе кои што не сакаат да се префрлат на поскапата серија.
Да дизајнот е 10 години стар, ама сепак кога ти даваат мал уред испод 500 евра, од компанија која што е позната по правење скапи и големи уреди, вреди да се земе, барем за тие кои што се врзани со овој екосистем.
За другото нема да зборам. Убаво направија со iOS 13. Таблетите секоја година им се се подобри и подобри. Да стават уште OLED екран и тогаш ќе биде уште подобар уред.

p.s за твитот на Џон овие извори се истите тие што му кажаа за датата на iPhone SE, и се доста точни.
Samsung ќе има што да научат следната година.
Или ќе си ги средат цените, или нивниот тиња процесор.

9 август 2018
1.172
477
И они користат тип Ц на лаптопи и мислам дури и на iPad-ите, само на ајфони не ставаат.
Е ајде де... не им ја сваќам логиката.
Ама не се чуди. Чим направија држач за екран за 1,000€ нека не те чуди што нејќат тип ц да стават, сакаат безжично а после некој си трет конектор да ставаат. Е вака не се намалува е - отпадокот, туку напротив се зголемува...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.608
8.254
Мелмак
Логиката е едноставна - секој лајтнинг уред мора да им плати лиценца за да користи лајтнинг конектор.

Апле прави многу пари од бизнисот со и од лиценцирањето на лајтнинг адаптери.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно