zokimk
hello world
- 8 ноември 2016
- 58
- 51
По мене луда работа е да купиш мек бук про за да користиш windows на него..баш ради mac os и апликации на него се продава mac. За тебе за windows има доста избор и тоа за помалку пари...примерЌе пробам да ја најдам и конкретната презентација, ќе ја отворам во MS Office под Windows и ќе направам скрин шот. Во секој случај, проблемот може да се адреесира и кај Windows-от или Office-от под него, бидејќи истиот не постоеше на MacOS.Но, бидејќи речиси сите се на Windows, негативните поени му ги препишувам на MacOS кој во конкретниов случај треба да биде прилагоден кон Windows-от, а не обратно.
Го избрав MacBookPro-то бидејќи идеално ги задоволуваше сите мои желби и потреби за конкретната намена за кој беше набавен. Воопшто не ме интересираше оперативниот систем, ниту сакав да го користам, но бидејќи доаѓаше со него решив едноставно да пробам да му дадам шанса и да ги искусам „благодетите“ на епломаните кои за јаблоко вени сачат.Eдинствените параметри валидни за избор за мене беа од хардверски аспект, поточно тоа што е мал, елегантен, убав и изработен врвно со доволно перформанси за намената, а тоа е офис работа, сурфање и мултимедија. Имаше најдобар и неспоредливо подобар екран од било што друго со негови димензии, најдобар трек пад кој и до ден денес (иако скоро 4 годин стар) е без никаква конкуренција од неЕпл бренд, феноменална батерија која трае и ден денес повеќе од некои нови ѓубрарии и т.н. Останатото (i5 haswell 2C/4T со 128MB L4 crystalwell кеш, 8GB DDR3, 512GB PCI-e SSD) исто така беше сосема задоволително за намената.
Нема(ше), едноставно не можеше да симнуваш праќаш мејлови од Outlook Server 2010 во 2014 година со било која апликација. Сето тоа се среди кога го надградија mail серверот со Outlоok 2012.
Јас го пробав чисто од ентузијазам за најелементарни офис работи како што до сега во животот имам користено сототици други компјутери без проблем, т.е. да пратам мејл, да напишам некој офис документ, да пуштам некој филм и да посурфам. Жално и смешно, ни за тоа не го биваше MacOS-от, а не па за нешто повеќе. Практично со MacOS, мојот нов Мекбук Про од 1850 евра беше неупотребливо срање. Среќа што на него се инсталриа Windows, инаку ќе беше само ултра скап послужавник за кафе или украсна лампа.
Не е моја грешка воопшто. Сите презентации беа побарани од модераторот на состанокот уште два дена однапред и сите се пуштаа на еден компјутер на кој е приклучен бим и даљинско за вртење слајдови со ласер. Таман работа ако 15 души за презентација од 15-20 минути треба да се заебаваме со тури-претури на лаптоп, па резолуции, па драјвери за даљински и слично , а особено во сериозна институција каде слушатели се топ менаџмент на врвни европски енергетски компании.
Buy Surface Laptop - Microsoft Store
Sent from my iPhone using Tapatalk