Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

kristijan1001

hello world
29 септември 2014
130
112
Добро бе не ли ем е срам да ги продаваат графичкиве по скалперски цени. 1000 евра за 3060 што пушат овие ???? Би подразбал ако е некоја помала продавница, ама Анхоч се едни од најголемите застапници во Македонија. Ова би требало да биде нелегално, сигурно скалперството ќе биде забрането со закон во иднина во странство, со тоа како стојат работите во моментов.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Добро бе не ли ем е срам да ги продаваат графичкиве по скалперски цени. 1000 евра за 3060 што пушат овие ???? Би подразбал ако е некоја помала продавница, ама Анхоч се едни од најголемите застапници во Македонија. Ова би требало да биде нелегално, сигурно скалперството ќе биде забрането со закон во иднина во странство, со тоа како стојат работите во моментов.

Кај виде бе момак 3060 за 1,000 евра? Од 41,980 до 46,980 се RTX 3060. За илјада евра (добро, 40 евра над) имаш RTX 3070 Ti LHR.

kristijan1001

hello world
29 септември 2014
130
112
Кај виде бе момак 3060 за 1,000 евра? Од 41,980 до 46,980 се RTX 3060. За илјада евра (добро, 40 евра над) имаш RTX 3070 Ti LHR.
Najskapata e 55.000 denari najevtinata e 42.000. Kako i da e cenata e seuste luda za 3060.
Мислењето е автоматски споено:

Да не живееше под камен последнава година?
Можеби не го прочита цел пост ? Монгу добро знам како стојат работите. Ова го прават скалпери а не продавници што застапуваат светски брендови.

borcep

user
12 септември 2013
1.038
1.844
Скопје
MSI производителот го фатија во вештачко кревање на цените.
Слободно посочи продавница со нормални цени со лагер.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Не обрнав внимание на залихата.

Тука ти е грешката. Ако нешто не е на залиха, џабе му ја гледаш цената. Еве донесле нова залиха, ги ставиле по пониска цена. Цените што ги гледаш ти се стари.

Настрана од ова,

Би подразбал ако е некоја помала продавница, ама Анхоч се едни од најголемите застапници во Македонија.

Ова не значит ништо на светско ниво. И најголем застапник да се како продавница, пак имаш индивидуалци со многу поголема куповна моќ, и не секогаш за препродажба. Настрана од то го имаш недостатокот на силикон, и набавните цени им се скокнати, фала богу дека ќе скокнат и продажните.

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Назад две-три страни некој имаше пишано „Анхоч е новиот Сетек“

Можеби не се цвеќиња, ама ниту биле ниту ќе бидат Сетек.
За да дојдат до Сетек треба години уште школо да учат.

Во сетек уште од само влегување си има шема и сценарија како да ти бутнат стар и дефектен артикл. И додека да го вратиш производот ќе те прошетаат низ нивните процедури :ROFLMAO: 2,3 пати.
И ако не се откажеш, и имаш живци ќе си ги вратиш парите.

Да сум една власт и инспекција , уште од прв ден ќе ги затворам Сетек преварантите.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Мислам дека не е потребно да се коментира ниту Сетек, ниту Анхоч и сл. во врска со цените на графичките. Карти се наоѓаат кој знае по кои пазари и цените се тие какви што се насекаде во светот.

Да сум една власт и инспекција , уште од прв ден ќе ги затворам Сетек преварантите.

Само што не си ни блиску до Власт, па дури и да си, кога ке ти плаќа некој добра сума пари секој месец нема да ти текне да го задеваш. :)

Sent from my Samsung S20 FE

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Ама немојте така, во Сетек има неверојатна акција, летен RED Friday, неверојатни попусти до 60 проценти! o_O

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Ако купувате сд картици би ви препорачал да избегнувате ако е Рефот М сервисер. Јас повторно ќе им ја пратам картицата, но овај пат со овие докази. Ми се коруптира еднаш, и нонстоп излегува нотификацијата. Ја скенирав, мртви сектори. Се работи за SanDisk Ultra 200GB. Од таму ме убедуваат дека е во ред.
1209c1ca614c8ac1581f57c8fdf5bfb2.jpg
d704f517a8424e83e7bd159740d5a95b.jpg
d299eae03497153ed92937974a5c6d9b.jpg

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Малку ме изнервираа денес во салонот во Охрид.

Купив графички таблет, мислејќи дека ќе го користам со одреден софтвер. На крај испадна дека тој софтвер не е компатибилен со графичкиот таблет, и се јавив да прашам во салонот колкав проблем ќе е да го вратам (нецел саат по купувањето) бидејќи не работи како што очекував. Знам дека е моја кривица и требаше да си истражам, ама ете, форум постовите што ги прочитав пред да го купам испаднаа погрешни. Проблемот ми беше во тоа што ја фрлив фолијата во која беше спакувана кутијата, која морав да ја скинам за да го отворам. Ништо друго не фалеше, освен таблетот и пенкалото другите работи ни од кутијата не беа извадени.

Одговорот беше да се јавам во техничката поддршка во Скопје, да пробаат да го решат проблемот, па ако не функционира да го вратам, нема да има проблем поради фолијата. Се јавив во Скопје, сервисерот ми кажа дека е можно софтверот да не го поддржува и дека наместо да губи и тој и јас време да го тестира и да пробува да го среди, најдобро ќе е да го вратам. Се вратив во Анхоч со таблетот и сета документација.

Вработената беше видно изнервирана од тоа што го враќам, и искоментира дека била стопостотно сигурна дека софтверот работи, само ни јас ни колегата нејзин од Скопје не знаеме да го средиме, ама ајде, ќе го прифателе за враќање. Како да ми прави услуга.

Она што ме изнервира беше прашање од нејзиниот колега, "Знаеш дека ако го вратиш, во системов ќе те пишува како купувач кој импулсивно враќа производи, така? Само да ти кажам јас.".

Во Анхоч имам купено стотици производи. Сум го вратил таблетов, еден кабел пред некој месец (поради погрешно наведена спецификација на амбалажата), еден монитор под гаранција за кој пишував пред некоја година, како и едно USB кое откажа па ми одобрија замена. Сите производи биле вратени како што сум ги земал, со се амбалажа/кутија/пропратни додатоци и документи. Не верувам дека нешто заборавам, ама сигурно немам вратено десетици производи, онака, од чиста мира и љубопитност.

Како ова ме квалификува како купувач кој импулсивно враќа производи, is beyond me.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Малку ме изнервираа денес во салонот во Охрид.

Купив графички таблет, мислејќи дека ќе го користам со одреден софтвер. На крај испадна дека тој софтвер не е компатибилен со графичкиот таблет, и се јавив да прашам во салонот колкав проблем ќе е да го вратам (нецел саат по купувањето) бидејќи не работи како што очекував. Знам дека е моја кривица и требаше да си истражам, ама ете, форум постовите што ги прочитав пред да го купам испаднаа погрешни. Проблемот ми беше во тоа што ја фрлив фолијата во која беше спакувана кутијата, која морав да ја скинам за да го отворам. Ништо друго не фалеше, освен таблетот и пенкалото другите работи ни од кутијата не беа извадени.

Одговорот беше да се јавам во техничката поддршка во Скопје, да пробаат да го решат проблемот, па ако не функционира да го вратам, нема да има проблем поради фолијата. Се јавив во Скопје, сервисерот ми кажа дека е можно софтверот да не го поддржува и дека наместо да губи и тој и јас време да го тестира и да пробува да го среди, најдобро ќе е да го вратам. Се вратив во Анхоч со таблетот и сета документација.

Вработената беше видно изнервирана од тоа што го враќам, и искоментира дека била стопостотно сигурна дека софтверот работи, само ни јас ни колегата нејзин од Скопје не знаеме да го средиме, ама ајде, ќе го прифателе за враќање. Како да ми прави услуга.

Она што ме изнервира беше прашање од нејзиниот колега, "Знаеш дека ако го вратиш, во системов ќе те пишува како купувач кој импулсивно враќа производи, така? Само да ти кажам јас.".

Во Анхоч имам купено стотици производи. Сум го вратил таблетов, еден кабел пред некој месец (поради погрешно наведена спецификација на амбалажата), еден монитор под гаранција за кој пишував пред некоја година, како и едно USB кое откажа па ми одобрија замена. Сите производи биле вратени како што сум ги земал, со се амбалажа/кутија/пропратни додатоци и документи. Не верувам дека нешто заборавам, ама сигурно немам вратено десетици производи, онака, од чиста мира и љубопитност.

Како ова ме квалификува како купувач кој импулсивно враќа производи, is beyond me.
мор чоек, тука сне во охридон, ај да видиме дал ќе решет да прает глупости од типов, ак имат проблем јавими се имаш број ќе ја наредиме да не прает вакви глупости да ги е**м.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
мор чоек, тука сне во охридон, ај да видиме дал ќе решет да прает глупости од типов, ак имат проблем јавими се имаш број ќе ја наредиме да не прает вакви глупости да ги е**м.

Не бе, завршен е муабетот, го прифатија иако не им беше по ќејф. Само не ми е јасен концептов на "купувач кој импулсивно враќа производи" и како сум се стекнал со титулата.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Не бе, завршен е муабетот, го прифатија иако не им беше по ќејф. Само не ми е јасен концептов на "купувач кој импулсивно враќа производи" и како сум се стекнал со титулата.
друг пат ко ќе враќаш пингни ме ќе ојме заедно (на 2 мин од дома ми е анхоч) да видиме шо “одговор“ ќе дат. ќе ја решиме па мајка јана нека е

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
@fuzzjaw готово на црна листа си им сега, пази што правиш.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
Само не ми е јасен концептов на "купувач кој импулсивно враќа производи" и како сум се стекнал со титулата.
Па очигледно концептот им е дека доколку некој врати повеќе од 3-4 производи, ја добива таа титула.
Без разлика дали си купил 100 или 1000.
Нивна грешка, не морало да ти го ставаат тој мал психолошки товар. Ќе те обележат како таков и не мора да ти кажат.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Импулсивен враќач хаха.

Лудница, а што за импулсивните други закон важат? Демек они не би признале гаранција или враќање од што мораат, него од добрината на нивните срца.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Па очигледно концептот им е дека доколку некој врати повеќе од 3-4 производи, ја добива таа титула.
Без разлика дали си купил 100 или 1000.
Нивна грешка, не морало да ти го ставаат тој мал психолошки товар. Ќе те обележат како таков и не мора да ти кажат.
Глуп е концептот. Сум вратил два производи, едниот поради грешка од производителот, другиот поради моја грешка, остатокот се работи што се расипале под гаранција, не гледам како тоа е импулсивно враќање.

Импулсивен враќач хаха.

Лудница, а што за импулсивните други закон важат? Демек они не би признале гаранција или враќање од што мораат, него од добрината на нивните срца.

Ќе видиме наредно ко ќе ми затребит нешто од Анхоч кои се законите за импулсивни враќачи :LOL:
Чисто информативно, за кој софтвер станува збор?

Miro. Whiteboard софтвер за соработка е, го користам многу често за работа и позгодно е да го користиш со пенкало отколку со маус.

Intoxicated

hello world
22 декември 2014
85
128
Скопје
Intoxicated's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3600x 4.4Ghz & Arctic Esports 34 DUO
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
SSD M.2 Corsair NVMe MP510 240GB // PCIe Kingston A400 240GB // 1TB WD Blue HDD
PSU
Coolermaster 500w Lite
RAM
16GB DDR4 3200Mhz Corsair Vengeance PRO RGB CL16 Kit (2x8GB)
Video card
Gigabyte Aorus RX580 4GB OC
Case
Macube 310 white w/ 7x Hydrion 120 white
Mouse
Razer Viper Mini
Keyboard
Genesis RHOD 400
Audio
Headphones Razer BlackShark V2 X TriForce Gaming Black
Monitor
ASUS VZ249H Eye Care Monitor White
OS
Win 10 Pro
Miro. Whiteboard софтвер за соработка е, го користам многу често за работа и позгодно е да го користиш со пенкало отколку со маус.

Кога ќе го уклучиш таблетот ти функционира и како замена на маусот, значи и со него ја контролираш стрелката. Прекинува само кога ќе ја уклучиш апликацијата?

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Кога ќе го уклучиш таблетот ти функционира и како замена на маусот, значи и со него ја контролираш стрелката. Прекинува само кога ќе ја уклучиш апликацијата?

Не. Функционира како замена на маусот во апликацијата. Не поддржува pen pressure на пример, и такви други ситници, за тоа го зедов примарно.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно