TheGamerTeacher
hello world
2700х?
2700х?
ima, ne znam zosto go zaboravile u cenovnik. denojve moze ke zeam eden za da poigram2700х?
Шо парички е? Да знам дали да земам од Германија (320 евра е) или од овде.ima, ne znam zosto go zaboravile u cenovnik. denojve moze ke zeam eden za da poigram
И јас така мислам, 22-23 максимум.По ценава шо ја гледам за 2700, 2700х би требало да е 22000. Горе долу.
Цената е ОК кога ќе се земе во обѕир дека МК има најнисок ДДВ во Европа од 5%.Малку ме изненади ценава ама се појави и 2700х на пазарот македонски.
AMD RYZEN 2700X 3.7GHz up to 4.3GHz
Ама утнавме со калкулации....Малку ме изненади ценава ама се појави и 2700х на пазарот македонски.
AMD RYZEN 2700X 3.7GHz up to 4.3GHz
Па со оглед на тоа што го бркам процесоров во неколку европски држави, можам да кажам дека е сосем ок цената. Изненаден бев во позитивна смисла бидејќи очекував да е малку поскап. Инаку за референца, во Германија се продава за 319 евра ( тука има и 10% повраток на данок) , Грција и Романија околу 340 евра и така натаму. Шо значи дека е сосем ок. Освен ако немаш човек да ти донесе од Германија, со што би заштедил 2-3000 денари.Цената е ОК кога ќе се земе во обѕир дека МК има најнисок ДДВ во Европа од 5%.
Де де, илјадарчеАма утнавме со калкулации....
Ако не ти требаат, јас ги собирам...колекционер сум.Де де, илјадарче![]()
Земи или ноктуа или цлц од стил на корсаир 100 в2 или кракен х62 и земи ссд втора графичка не ти треба.сега рамот го средив да дадете предлог за процесорот amd ryzen 5 1600 дали да го оверклокнам со стандарден кулер (тој што следува со процесорот) еднаш го имам клокнатo на 3.9 или може да изгорам све малце се плашам иначе конфигурацијата ми е
Gigabyte ax370 gaming K5
Amd Ryzen 1600
Ram G. Skill X-flare 3200
Gigabyte 1080 Aorus Gaming Ti
и обичен HDD
Case NZXT 340 Elite
PSU 750W
да дадете предлог за ладење на кулер да се смени на процесор .... дали е битно SSD да се земе било каков предлог е добредојден ... иначе конфигурацијата ја користам за 3д рендерирање и дали би сменило многу да се ставам уште една 1080 Ti (не сум сигурен ни дали ќе ја собере )
Што би рекол пљукач оган! ОГАН!asus tuf x470-plus gaming + 2700x дилерски се точно 415 евра
Super cena e toaasus tuf x470-plus gaming + 2700x дилерски се точно 415 евра
Другар и јас ја имам истата матична со Kingston HyperX Predator на 3200 MHz 2x8. но можам да ги клокнам само до 3000 MHz. така да мислам дека би работело ok.Планирам да земам AMD Zen 3 2200g па ја се мислев за матична плоча и рам. ASUS Prime B350 Plus единствено таа ја има во Setec.
За Рам сакам да земам 1×8 GB Kingston HyperX Predator на 3000 MHz. Свесен сум дека треба да буде дуал чанел ама толкав е буџетот а и кај нас не се наоѓа 2×4 GB на 3000 MHz.
ЕДИТ Па во иднина да ставам уште 8 ГБ кога ке паднат цените на рамот.
Сега нешто ме буни на страната од Асус за спецификации на плочата ова не го разбирам баш.
Компјутерот ќе го користам за browsing музика фиомови и Adobe Photoshop. Illustrator.