Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

Ceco

lurker
29 септември 2010
650
212
Ceco's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600
Motherboard
Asrock B650M PRO RS
Storage
Kingstone KC3000 512GB
PSU
EVGA 650GM
RAM
Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR5 5200 CL40
Video card
Sapphire PULSE RADEON RX 6700 XT 12G, 12GB GDDR6
Case
Cooler Master Elite 371
Mouse
Logitech G102 Prodigy
Audio
Logitech X-530 5.1
Monitor
AOC 24G2SPU
Карго делот од аеродромот ке продолжи со работа. Затворен е делот за патници 100%.

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
Ќе пријавувам поштарот за неизвршување на својата должност....
Денеска го сретнувам локалниот абдал за разнашање пликови и пратки, му викам дали има нешто стасано за мене, ми вика: Што ти е тебе бе улав да не си светов целиот е во хаос ја ќе се расправам со вашиве пратки, не ги носам и да стасаат!
Стави малце прст на глава и имај разбирање. Криза е, епидемија и триста глупости. Стварно се замараш за ебана пратка? Тоа ти е приоритет во времево?
Иако изреагирал афектно поштартот, на негова страна сум, такви ко тебе се апла досадни, ко да ништо не се случува АМА МОЈАТА ПРАТКА.
Искулирај, ќе пројде кризава и ќе си земеш пратка, не е приоритет сега и не замарај луѓе со несовесност.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Стави малце прст на глава и имај разбирање. Криза е, епидемија и триста глупости. Стварно се замараш за ебана пратка? Тоа ти е приоритет во времево?
Иако изреагирал афектно поштартот, на негова страна сум, такви ко тебе се апла досадни, ко да ништо не се случува АМА МОЈАТА ПРАТКА.
Искулирај, ќе пројде кризава и ќе си земеш пратка, не е приоритет сега и не замарај луѓе со несовесност.
Делумно се сложувам со тебе. Меѓутоа доколку отидеш во продавница со корпа на каса и продавачката ти рече:

"Дали си ти нормален? Гледаш што се случува во светов? Ај шетај!"

Или кога ќе ти дојде сметка од ЕВН да им кажеш:

"Ај бе шетајте, сметки ли ќе ви плаќам сега?"

Не можеш да одредуваш приоритети за друг ако дотичниот е на работно место и го плаќаат за тоа. И други си ги извршуваат обврските на работното место.

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
Делумно се сложувам со тебе. Меѓутоа доколку отидеш во продавница со корпа на каса и продавачката ти рече:

"Дали си ти нормален? Гледаш што се случува во светов? Ај шетај!"

Или кога ќе ти дојде сметка од ЕВН да им кажеш:

"Ај бе шетајте, сметки ли ќе ви плаќам сега?"

Не можеш да одредуваш приоритети за друг ако дотичниот е на работно место и го плаќаат за тоа. И други си ги извршуваат обврските на работното место.
Прво, не е во продавница на каса, друго, не се работи за есенцијално битна работа за живот или не знам што, чекал месец дена да стигне до тука, ќе почека уште толку додека се реши ситуацијава. Сега е време на приоритети баш ради тоа што е криза и е нервозно време, сите се нетрпеливи, нервозни. А веруј ми да го прашаш поштарот, ќе видиш колку сака да е на работа во ваква криза, не би ни требало да работи по мене.
Ја и како муштерија и како работник сметам дека сме премногу себични и неразбирлива суштества, се мислиме дека некој ни е должен нешто и слично само затоа што го гледаме во униформа и на работа, не ни е. Моментално е таква ситуација каде што треба да имаме малку повеќе разбирање од вообичаено што го немаме.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Прво, не е во продавница на каса, друго, не се работи за есенцијално битна работа за живот или не знам што, чекал месец дена да стигне до тука, ќе почека уште толку додека се реши ситуацијава. Сега е време на приоритети баш ради тоа што е криза и е нервозно време, сите се нетрпеливи, нервозни. А веруј ми да го прашаш поштарот, ќе видиш колку сака да е на работа во ваква криза, не би ни требало да работи по мене.
Ја и како муштерија и како работник сметам дека сме премногу себични и неразбирлива суштества, се мислиме дека некој ни е должен нешто и слично само затоа што го гледаме во униформа и на работа, не ни е. Моментално е таква ситуација каде што треба да имаме малку повеќе разбирање од вообичаено што го немаме.
Сите сме свесни за ситуацијата. Однесувањето и одговорот не се во ред.
Реално ниту интернетот не е есенцијален ама замисли да се случи дефект. Се јавуваш на оператор и добиваш одговор "Да, знаеме дека има дефект, меѓутоа има прекин на кабел. Немаме намера да интервенираме додека не се реши ситуацијава^.
Се уште не сме во карантин, сите продавници работат освен моловите. Сите би сакале да седиме дома меѓутоа не може да функционира така.
Треба да има разбирање, меѓутоа каубојското однесување на поединци не можеш да го толерираш. Особено ако тоа му се работни обврски. Доставата на пратки си функционира нормално.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.770
1.640
Нема зашто да чека, посебно не заради поштар што не му се работи. И од кај знаеш што има нарачано, еве јас маски чекам да стигнат, поголема количина, и сеа мојава пратка според твоето размислување е есенцијална?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com

Па види, себични не знам кој се од форумов тоа е нивна работа. А кога гледаме униформа ги гледаме нашите оданочени пари на работа. Така да не е исто дали си доктор, поштар, полицаец или вработен во сендвичара.

Тие државни работи со себе носат голема одговорност. Тоа што одредени институции како ПП станиците се запуштени од страна на тие што неправилно ги користат нашите пари е друга работа. Така да да, очекувам сето она што е државна институција да работи во кризни моменти како оваа. А што се однесува до „есенцијално битна работа“ пак тресеш од ракав. Незнаеш што порачуваме дали се лекови, футроли за мобилни или Budesonide кој ми е стварно есенцијален за нормален живот на синот, а пулмикорт го нема со месеци низ аптекиве (да не е од алиекспрес, ама сепак преку пошта доаѓа).

alexmk

read-only
28 јануари 2017
45
21
Нема зашто да чека, посебно не заради поштар што не му се работи. И од кај знаеш што има нарачано, еве јас маски чекам да стигнат, поголема количина, и сеа мојава пратка според твоето размислување е есенцијална?
Od koga ja cekas pratkata?
Jas vekje mesec i nema aber. So situacijava prasanje dali ke stignat pratkive.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.770
1.640

zipi123

lurker
14 јануари 2016
559
492
Скопје
zipi123's setup  
Processor & Cooler
Intel I7 9700+Gigabyte Aorus atc700
Motherboard
Asus Tuf B360-Gaming Plus
Storage
NVMe kingston a1000 240gb+Kingston UV480gb+1TB seagate barracuda
PSU
Riotoro enigma G2 650w 80+ gold Full modular
RAM
2x8gb Gskill SniperX 3000mhz cl16
Video card
RTX 2060 Ventus 6GB GDDR6
Case
Aerocool xpredator x3
Mouse
Corsair Harpoon Gaming
Keyboard
Riotoro ghostwriter classic
Audio
Razer Kraken Tournament Edition
Monitor
Benq ex240n mobiuz 165hz
OS
Win 10 pro x64

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Аеродромот се затвори и сите пратки се суспендираа од новости од македонски пошти.
Известување за корисници

А баш си реков нема поштата да страда и имам порачано од алиекспрес некои работи. Господ знае сега КОГА и ДАЛИ ќе стигнат.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Лошо си разбрал.
И читајте друг пат внимателно!

Јас како што читам, вика ке има прекин, освен за соседните земји сепак ке биде блокирано одреден период или па ти другче го читаш појма немам? :D

Поради затворање на Меѓународниот аеродром во Скопје на 18 март 2020 год., оневозможена е меѓународна размена на пратки кои АД „Пошта на Северна Македонија“- Скопје како назначен поштенски оператор на Државата ги врши со останатите назначени поштенски оператори во светот по авионски пат.

Од тие причини, има привремен прекин во прием на пратки од меѓународен сообраќај за сите држави, за кои, отпрема на пратки се врши по авионски пат, со исклучок на соседните држави.

Имено за Албанија, Грција, Србија, Бугарија и Косово постои можност за прием и отпрема на пратки, бидејќи размената на пошта со нив се врши по површински односно сувоземен пат.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.494
Скопје
Па нели само за патници ќе беше затворен а поштата ќе фурала?
Све да им ебам, од декември имам на пре-ордер нешто од Kurzgesagt, го пратија тек на почетокот на месецов и сеа уште ова ми фали... ќе ми се соберат 150 дена чекање.

alexmk

read-only
28 јануари 2017
45
21
Prakjanje ne
Primanje DA.

Jas taka go svativ.
E sega jas cekam pratka od CN vekje mesec i nesto nema aber taka da prasanje e koga bi stignala.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Prakjanje ne
Primanje DA.

Jas taka go svativ.
E sega jas cekam pratka od CN vekje mesec i nesto nema aber taka da prasanje e koga bi stignala.

ХАХАХАХ оди вврати се во 3 одделение убаво пишива,. прием на пратки ке нема од мегународен сообракај авиони, освен соседните земји посто може и со кола, комбе да ги донесат

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Поштата пристига и со патничките авиони. Очекувано беше да има прекин со затворањето на аеродромот.
Што стигна до тогаш, добиваме. За другите ќе причекаме.

alexmk

read-only
28 јануари 2017
45
21
ХАХАХАХ оди вврати се во 3 одделение убаво пишива,. прием на пратки ке нема од мегународен сообракај авиони, освен соседните земји посто може и со кола, комбе да ги донесат

Dzabe da te ubeduvam gledam imas problem so citanje. Furaj po tvoe daleku ke stignes.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
@alexmk @krema Дали јас сум јанглаш глуп и не знам македонски да читам или вие ама еве ќе болдирам вербатим клучни зборови од извадокот од нивното соопштение како што стои:

„оневозможена е меѓународна РАЗМЕНА (обостраност -- ти давам ми даваш) на пратки кои АД „Пошта на Северна Македонија“- Скопје како назначен поштенски оператор на Државата ги врши со останатите назначени поштенски оператори во светот по авионски пат.

Од тие причини, има привремен прекин во ПРИЕМ (oд ова не може појасно да биде) на пратки од меѓународен сообраќај за сите држави, за кои, отпрема на пратки се врши по авионски пат, со исклучок на соседните држави.“

Е сеа за да расчистиме дали е како што пишува или нешто друго, треба човек да се јави в пошта ама ме мрзи xD. Колку што знам од Кина по коњ не ги праќаат пратките туку авионски. Поздрав.

Нови мислења

Последни теми

На врв Дно