Само Full HD...."Aesthetically the phone presents itself with a rounded back surface for better hand holding, very slim side bezels around the 5.15-inch display with Full HD resolution and a dual camera setup on the back."
@krale спаваш ли мирно?
Ке ги забележиш пикселите на 2к со голо око на телефон ?Само Full HD....
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Да, забележувам разлика помеѓу Full HD и 2к.Ке ги забележиш пикселите на 2к со голо око на телефон ?
Да, забележувам разлика помеѓу Full HD и 2к.
И ова е телефон од високата класа на Mi, флегшип и разговараме за 2017 година...
Имаш право за некои работи, но не ми паѓа на памет да го споредувам S8, ниту S7 со Xiaomi, хардвер како хардвер можеме да го споредуваме, но хардверот сам по себе не го прави телефонот целосен воопшто. Од аспект на софтвер (и како целосно корисничко искуство) е тука воопшто нема споредба помеѓу Samsung и Xiaomi. Ете затоа цената е малку по друга и затоа Samsung е различен од останатите, а не само маркетингот. Затоа што за да имаш нешто да презентираш во маркетингот, треба во основа да имаш квалитетен производ и севкупно пријатно корисничко искуство, а не само да бидеш нечија "бледа копија" по ниска цена. (тоа можеби е ОК во Индија, но за Европа и Америка малку тешко)Ако гледаме во старт, кога ќе се пуштат во продажба, и ако овие цени што се шпекулираат се приближно точни, и те како се исплаќа Ми6-ката. Во Ми6 имаш батерија со најголем капацитет од сите конкуренти до таа големина, имаш дуал камера сетап што велат дека приближно треба да е како на Ајфон 7+(ете нека не е квалитетот ист, но горе долу би требало да се доближи), имаш флегшип СД835, имаш 6гб РАМ, и според некои маана ете нека биде резолуцијата што е пак ФХД. Е сега кога јас би ги стајл на вага, сите предности и маани, и по која цена го добивам, и те како би го одбрал Ми6-кава.
А за после ко ќе паднат и ко ќе се стабилизираат цените и на Самсунг С8(пример), тогаш останува да видиме, а вака стартно и со услов да се овие цени, Ми6 FTW!
Имаш право за некои работи, но не ми паѓа на памет да го споредувам S8, ниту S7 со Xiaomi, хардвер како хардвер можеме да го споредуваме, но хардверот сам по себе не го прави телефонот целосен воопшто. Од аспект на софтвер (и како целосно корисничко искуство) е тука воопшто нема споредба помеѓу Samsung и Xiaomi. Ете затоа цената е малку по друга и затоа Samsung е различен од останатите, а не само маркетингот. Затоа што за да имаш нешто да презентираш во маркетингот, треба во основа да имаш квалитетен производ и севкупно пријатно корисничко искуство, а не само да бидеш нечија "бледа копија" по ниска цена. (тоа можеби е ОК во Индија, но за Европа и Америка малку тешко)
Да, ок е се разбирамеСтално самсунг имале најтапа андроид![]()

Имаш право за некои работи, но не ми паѓа на памет да го споредувам S8, ниту S7 со Xiaomi, хардвер како хардвер можеме да го споредуваме, но хардверот сам по себе не го прави телефонот целосен воопшто. Од аспект на софтвер (и како целосно корисничко искуство) е тука воопшто нема споредба помеѓу Samsung и Xiaomi. Ете затоа цената е малку по друга и затоа Samsung е различен од останатите, а не само маркетингот. Затоа што за да имаш нешто да презентираш во маркетингот, треба во основа да имаш квалитетен производ и севкупно пријатно корисничко искуство, а не само да бидеш нечија "бледа копија" по ниска цена. (тоа можеби е ОК во Индија, но за Европа и Америка малку тешко)
Ќе се обидам да се изразам поконкретно.Сакаш да кажеш дека Touchwiz е key selling point на самсунг?
Не дека MIUI е виножита и еднорози за гледање ама е по user-friendly за нубови. Сведок е женами која од S4 се префрли на мојот Redmi Note 2. Можда сега се напреднати самсунзите со софтверот, ама кај андроид телефон софтверот не смее да биде feature зад кој стои производителот. Според мене секој андроид телефон треба да може да се кустомизира со ромови и скинови како што сака корисникот. И MIUI на самсунг и Touchwiz на Xiaomi.
Никад не сум сретнал човек што рекол, еееј каков е новиов Touchwiz мора да си купам Самсунг Sx. Тоа е јаболче менталитет.
Ова е само „визија“ на некој џонка од gearbest..Xiaomi Mi MIX 2 4G Phablet-1094.81 Online Shopping| GearBest.com
Sent from my Lenovo TAB S8-50F using Tapatalk
Developer Settingsдечки, стварно ме нервира, неможам да го средам, неможам кај да го најдам, за да дадам пермисии на некоја апликација, после првото Allow, се појавува Screen overlay detected. кај се исклучува тоа никакво џубре едно веќе ме нервира ќе го фрлам аман веќе, на редми ноут 3 про, миуи 7.4.13 верзија е.
Го барав, го нема ни таму.Developer Settings
Sent from my MI 5s
Го барав, го нема ни таму.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
која од опцииве, сите ги пробав, пак исто![]()
Sent from my MI 5s
Па нешто ти "црта" по екран, тие се опциите.. или нешто во Accessibility ти е вклучено, друго немаш.која од опцииве, сите ги пробав, пак исто
Еден Factory reset и крај на проблемитеПа нешто ти "црта" по екран, тие се опциите.. или нешто во Accessibility ти е вклучено, друго немаш.
Sent from my MI 5s
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден