Од каде по ѓаволите идеја да се префрлаш на лајка???
Imam drug broj na ptretplata i ne sakam da plakam dve smetki... vo red e sega¿
Од каде по ѓаволите идеја да се префрлаш на лајка???
Okay fala mnogu za pomoshta imam dogovor od vip so.dr.broj e.prob mi.e.da.ne.plakam dve pretplati ne.sme.biznismeniKe идеш во лука и ке им кажеш сакам да префрлам број од вип, они си бркаат постапка по службена должност и ке ти биде префрлено без проблеми.
Доколку не ти е истечен договорот на бројот на вип ке треба да доплатиш пенали за предвремено раскинување.
Ако лукамобил отиде капут отиде и бројот.
- Не би требало да има проблем доколку си го вратиш назад кон вип или тмобиајл пред евентуално пропаѓање на лукамобил
- Незнам како би била постапката ако лукамобил пропадне а бројот ти остане кај нив (не префрлен).
Нема разлика, на ист бенд зрачат јас колку што сум упатенДечки на кој бенд има LTE на Т мобиле ? Мислам, има разлика измеѓу фреквенциите за лте на припејд и постпејд ?
Телефонов подежува бенд 3 ама не подржува бенд 20. Никако неможам да видам лте на телефонов. во мрежите никаде не ми ја дава Телеком 4Г. Најмногу што можам да видам е H или H+И Телеком и Вип имаат ЛТЕ и на банд3 (1800MHz) и на банд 20 (800MHz). Ако сакате да користите ЛТЕ секаде каде што го има, неопходно е телефонот да знае за банд3 И банд20. Исто така, ако сакате да користите максимални ЛТЕ брзини со carrier aggregation во урбаните средини (кај Вип, претпоставувам во иднина и кај Телеком), мора телефонот да знае за банд 20, покрај категоријата на модемот. Џабе е сат.6+ модем на телефони што не се за европски пазар и не знаат за банд20.
Нема разлика припејд /постпејд, иста е мрежата за сите.
Телефонот според гсмарена знае за бенд 3 ама бе ми дава никако лте. само х или х+. картичката е нова усим променета е пред 1 месец во телеком, црвена е, претходната беше бела.Ако си во Скопје или било кој град треба да ја види лте мрежата ако знае за банд3 и за FDD LTE како технологија . Освен ако сим картичката ти е стара, т.е. не ти е USIМ. Без USIM картичка, нема да може да се најавиш на ЛТЕ
не е тајна, redmi pro е телефонот.Кој е телефонот ако не е тајна? Пошто низ Азија на пр. се користи TDD LTE, низ Европа FDD... Често и на исти бандови. Ама не се исти![]()
Мајката... Според спецификации треба да знае да зборува фдд на банд1, 3 и 7, тдд на другите, ако има внатре усим треба барем да ги види лте мрежите...
да изберено е LTE Preferred, ама нема ни траг од лте. сеа ке пробам со последниот билд, да видам да не е нешо до билдот. сеа сум моментално на 6.12.22.Мајката... Според спецификации треба да знае да зборува фдд на банд1, 3 и 7, тдд на другите, ако има внатре усим треба барем да ги види лте мрежите...
Глупо прашање ; дали е избрано lte preferred или 4g/3g/2g кај технологиите за мобилни мрежи?
Ти си на стабилна европска, јас сум на неделна.Кај мене е global-stable 8.1.3.0
Акo си oд Скoпје мoжеме дa прoбaме сo мoјaтa сим кaртичкa имaм 4г нa нејзе тмoбТи си на стабилна европска, јас сум на неделна.
Јас па се чудев тоа зошто немам 4G на Redmi 3 кога сеа гледам дека не ми било одбрано preferred LTE. Исто така морав рачно да се закачам на мрежата, на автоматски не ме префрла одма може треба време.
Погледнете го атачментот 52208 Погледнете го атачментот 52210
Акo си oд Скoпје мoжеме дa прoбaме сo мoјaтa сим кaртичкa имaм 4г нa нејзе тмoб
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Уште нема глобален за РПро. Не заборавија кинезите нас.Пробај го стабилниот ром, инаку мојот не е европски туку глобален е.
Претпоставка: телеком користи Band 20 надвор од Скопје? за кој твојот телефон нема подршка.Не сум од Скопје.![]()
Можно е. Воопшто и не ми ја дава како мрежа кога скенирам за достапни мрежи. Само 2г и 3г мрежата ми ја дава како достапна.Претпоставка: телеком користи Band 20 надвор од Скопје? за кој твојот телефон нема подршка.
Чим не си од Скопје, сигурно кај тебе зрачат на band 20,а телефонот не подржува band 20.Уште нема глобален за РПро. Не заборавија кинезите нас.
Само што флешував 7.2.19/20 и таму немам 4г. Се откажав веќе, немам време да губам на ЛТЕ и остали глупости.
да надвор од ск сум. секако поради багот со дип слип, фиксот го исллучува лте целосно така да ке си сркам само 3г. не дека е лошо и на 3г ама кога уредот подржава зошто да не пробаш нешто побрзо нели ?Чим не си од Скопје, сигурно кај тебе зрачат на band 20,а телефонот не подржува band 20.
Тури му пепел, плус батерија ќе ти цеди на 4Г ако не е сигналот бар 4 цртки.
(Лично, немам потреба од 4Г,повеќе од доволна е брзината на 3Г на телеком за мене)
Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Доби ти 4Г?Чим не си од Скопје, сигурно кај тебе зрачат на band 20,а телефонот не подржува band 20.
Тури му пепел, плус батерија ќе ти цеди на 4Г ако не е сигналот бар 4 цртки.
(Лично, немам потреба од 4Г,повеќе од доволна е брзината на 3Г на телеком за мене)
Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Бесплатна достава
SSD 2,5" 1TB VERBATIM Vi550 S3 49353
6.970,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK HEALTHY ACUPRESSION MAT BLACK 65X40
770,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
Бесплатна достава
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch CUDY 8-port Gigabit POE 120W GS1010P
2.350,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V4U, 2xMIC, USB-C Receiver, Black, BY-V4U
8.490,00 ден