Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Да се надоврзам пошто ме банираа не ме оставија да се доискажам, се додека имаат апдејти во спакувана форма за мене тоа не е апдејт туку кастим тракатранции а такви апдејти и не се баш најдобро решение :)
За вакво нешто искрено и ја би те банирал. :)
Очигледно не си запознат, ама флешабилни .zip апдејти се легитимни андроид апдејти.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
За вакво нешто искрено и ја би те банирал. :)
Очигледно не си запознат, ама флешабилни .zip апдејти се легитимни андроид апдејти.

Кај реков ја дека не е легитимно ? не читаш мегу редови нема веза, очигледно и софтверот им иде и deodex :)

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Кај реков ја дека не е легитимно ? не читаш мегу редови нема веза, очигледно и софтверот им иде и deodex :)
Епа што се фати тогаш за зиповите, не биле апдејт туку кастом тракатанци и не биле најдобро решение :innocent::)
Па и да е deodex, што, подобро за скинирање и кастомизација е deodex. :)

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Епа што се фати тогаш за зиповите, не биле апдејт туку кастом тракатанци и не биле најдобро решение :innocent::)
Па и да е deodex, што, подобро за скинирање и кастомизација е deodex. :)

Не е професионално ако е официјален софтвер се знае како треба да го добива апдејтот вака е ептен аматерски, кога нексусот добил некој апдејт официјален во zip формат па да го флешуваш преку рикавери,или го добиваш како слика или ништо,deodex исто така не е професинално гледано незнам само која костимизација ке се прави на miu или како им е се вика

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Неколку забелешки на муабетов:
- Цените без ДДВ на hi.com.mk споредувајте ги со другите цени што се без ДДВ. За да биде фер. Вака се споредуваат цени со ДДВ со цени без ДДВ.
- Дефинитивно го јадев стапот од кинеските таблети. Нексус си е Нексус :)
- Еден ден го имав Xiaomi Mi3 за да го средам за кумашинот. Он е тотален нуб, ама еве го 2-3 недели како го има, нема никаква забелешка. Ниту го апдејтира, ниту бутур. Иначе, кутија, тракатанци, лепенки, ... ептен личи.
- Инсталирајќи апликации (не РОМ), сетирајќи, рутирајќи, ова она цел ден, приметив дека е стварно, ама стварно квалитетно изработен. И ниту сецна ниту подзакочи. Како така да треба да биде :)
- Тоа дека се поштујат и старите модели и има апгрејди за нив, е многу одлична работа. Уште ако тоа функционира ОТА (како кај ајфон), бравос за Xiaomi и тоа гарант ќе обезбеди верност од купувачите (исто како кај ајфон). Ама па и кај ајфон викаат да не правиш ОТА апгрејд, туку да го закачиш на компјутер и да направиш од таму.
- Сериозно размислував да го земам и јас, туку кога улета шемата за групно купување LG G2, се расчитав за џи двојката и камерата и батеријата како две КЛУЧНИ работи за мене превагнаа.
- Само ме секира како ќе бидат цените за екрани и сл. вон гарантен рок. И ако случајно рикне Хај во МК. Ама пупупу...

Хардверско/софтверски би го препорачал и на нубови и на зналци.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Нити зипови флешуваш нити системот е надвор од сите стандарди. Инаку сите ромови се ODEX, затоа што се фабрички. Тоа со de-odexed е шема за билдани софтвери кога сите апликации се отпакуваат од нивните .apk контејнери за да не се измешаат некои фајлови со системските. Тоа нема врска со овие софтвери MIUI, ете да ве информирам, тука е се оптимизирано за да чува простор на системската партиција на целата гама на телефони.

А само за ваша информација, веќе е готов серверот за OTA за сите ром-ови кои ќе содржат МК и АЛ јазик (прв во македонија), без разлика дали се Xiaomi телефони. Ќе има неделен билд и за S5, S4, Note 3, LG G2, Nexus 5 итн.. Тие ќе може да ги пробате за некое време на www.miui.mk/forum и таму да развиваме постручна дебата.

Кој сака да види, а не мисли дека све знае, може слободно да се вклучи во тимот, ни требаат луѓе кои можат конструктивно да придонесат.

Тука оваа тема ќе ја задржам отворена за опш муабет за Mi, и ќе ја надгледувам. Поздрав

Последна промена:

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Не е професионално ако е официјален софтвер се знае како треба да го добива апдејтот вака е ептен аматерски, кога нексусот добил некој апдејт официјален во zip формат па да го флешуваш преку рикавери,или го добиваш како слика или ништо,deodex исто така не е професинално гледано незнам само која костимизација ке се прави на miu или како им е се вика
Те заборавив да те тагнам. Еве како силен поддржувач на Nexus, те поканувам за некое време да го тестираш системот и да ни покажеш тоа што си го научил, а не да се расфрлаш со фрази за да ги збуниш помалце упатените. Помогни им и научи ги нешто.

Само немој да ми даваш глупави објаснувања, биди маж и покажи се. Да не биде како со телефонот, 4 пати давам телефони за рецензија тука и Redmi 1S и Mi 3 па сите мангупи лајат за цената а ќутат кога треба да се покажат.

Јас си стојам сеуште на своето, знам што знам и што правам. Место да научите нешто од 9 год. искуство вие кукате како немате 800 еур за нов Нексус. Тоа е тоа, и јас веќе со објаснување завршив. Поздрав пак..

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Те заборавив да те тагнам. Еве како силен поддржувач на Nexus, те поканувам за некое време да го тестираш системот и да ни покажеш тоа што си го научил, а не да се расфрлаш со фрази за да ги збуниш помалце упатените. Помогни им и научи ги нешто.

Само немој да ми даваш глупави објаснувања, биди маж и покажи се. Да не биде како со телефонот, 4 пати давам телефони за рецензија тука и Redmi 1S и Mi 3 па сите мангупи лајат за цената а ќутат кога треба да се покажат.

Јас си стојам сеуште на своето, знам што знам и што правам. Место да научите нешто од 9 год. искуство вие кукате како немате 800 еур за нов Нексус. Тоа е тоа, и јас веќе со објаснување завршив. Поздрав пак..

+1
Не сум подржувач на нексус особено не на андроид ако би користел примарен телефон секогаш изборот пагал на ајфон,за цената не дискутирам до некаде е таман до некаде и не ако ме бендиса го купувам ич око да не ми трепне цената ја секогаш ја оставам последна,пошто сега имам план за ноте 4 да го зимам чим стаса,така да Mi понатаму ке земам некој чисто онака да видам како е

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Имаат право , the maker и Gajce , како абдали дискутирате. :)
- Во минатото, више не можам да ги бројам на прсти, колку интелигентни, информирани луѓе си отидоа, баш поради вакво абдалско понашање, абе сто пути ви се објаснувало, полабаво малце, "на иста страна" сме, не ми е јасно како да ви се објасни ова.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Да, бившиот колега на Hugo Barra. Па кој знае за андроид ако не главнот директор на Google и неговиот прв Developer :) Ќе биде газење, сега со новиот Mi 3S кога ќе излезе... По цена од сегашниот, а со машина од следниот модел ;)

Еве уште едно интересно.

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.821
Цените на Ми3 на европскиот Жаоми сајт е иста со нашата или така ми се чини? Значи кога ќе дојде нова роба ваљда и Ми4 ќе поефтини?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Цените на Ми3 на европскиот Жаоми сајт е иста со нашата или така ми се чини? Значи кога ќе дојде нова роба ваљда и Ми4 ќе поефтини?
Да, Mi 4 ќе биде нешто плус од 23.000... А Mi 3 нема промена.., и нема ниту да има, тој телефон е невероватно побаруван и нема пад на цена..

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
MI Anti-Fake e програм кој врши Идентификација на вашиот Xiaomi телефон, и проверка на неговата оригиналност.
Програмот е направен од страна на најголемата група на девелопери за MIUI која се вика MIUI Adria (каде и ние сме членови, т.е. фамилија :) ), во директна соработка со Antutu кој е познат по своите benchmark програми нели.

Програмот се инсталира како секој друг програм, со овозможен ROOT пристап, и за правилна работа треба интернет конекција, затоа што се поврзува со серверите на фабриката за проверка.

Моментално MI Anti-Fake може да ги провери следниве модели: MI 1, Mi 2/2A/2S, MI 3, MI4, Redmi 1/1S, Redmi Note, а наскоро и другите што излегуваат.

Голема благодарност до нашите пријатели http://adria.mobiledevs.net

Симнете го тука: DOWNLOAD

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
http://www.gizchina.com/2014/10/14/spy-photo-shows-rear-new-xiaomi-redmi/

Downs: Mediatek MT6595
Ups: одлично спецификации (барем судејќи по гласините), ЛТЕ, цена во кина 12 000 денари.
Ваљда hi.com.mk нема да се полакомат и да го стават некоја висока цена

@the_maker
2 прашања
1.Кога може да се очекува андроид л на чудово?
2.Кога најрано може да се очекува да пристигне кај нас?
Не ми се чека, неам телефон спиздев веќе :mad:

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
http://www.gizchina.com/2014/10/14/spy-photo-shows-rear-new-xiaomi-redmi/

Downs: Mediatek MT6595
Ups: одлично спецификации (барем судејќи по гласините), ЛТЕ, цена во кина 12 000 денари.
Ваљда hi.com.mk нема да се полакомат и да го стават некоја висока цена

@the_maker
2 прашања
1.Кога може да се очекува андроид л на чудово?
2.Кога најрано може да се очекува да пристигне кај нас?
Не ми се чека, неам телефон спиздев веќе :mad:
Нема лакомија во цените :) тоа ти гарантирам.. Второ, тоа треба да биде новиот Note Pro (тој е исто така Redmi серија), а што ќе испадне ќе видиме набрзо ;)

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Мора да се пофалам :)
2n7xjm.png

:D

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.210
18.897
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Си купил телефон со екран во боја??? Дај повеќе детали, што конкретно е фалбата :D

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Ваљда MIUI ROM за некој од неговите самсунзи.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно